אמירת רע על ארץ ישראל

רמי אב

New member
אמירת רע על ארץ ישראל

אם אני רוצה לומר שיש במדינת ישראל גם דברים רעים שאולי מהידיעה הזאת בהמשך יתקנו את הדברים.
למשל אם אני רוצה לומר שמבחינה כלכלית קשה לחיות במדינת ישראל, כי אני לפחות לא ראיתי שהכסף נופל מהשמיים אל מי שצריך אותו. האם זה נחשב שאני אמרתי משהו רע?
אם לא אז אני לא הבנתי מה הסיבה שהמרגלים שהיו בעבר בארץ אמרו דברים רעים על הארץ שכתוצאה מזה הארץ נפגעה? ואני שואל בשביל הידע ולא כי אני מתחייב לעשות את זה.

אופירA

New member
מנהל
המדינה (ומה שקשור לכסף) והארץ - זה שני דברים אחרים לגמרי

המרגלים דיברו על הארץ, הארץ=שטח שניתן לנו מה'

מדינה זה מוסד ששולט בשטח הזה, ועליו וגופיו ותוצאותיו אין בעיה לדבר תחת מגבלות איסור לשון הרע

ivgy1980

New member
עדיף לדבר על הטוב וע"י כך לעודד להשתפר

מחד, כשרוצים שהילד ישתפר, מעודדים ומציינים כל הצלחה הכי קטנה שלו - ומאידך, כשמזכירים הכשלונות הם רק מתרבים.

המרגלים הביעו ספק בכוחם של בני ישראל לכבוש ת'ארץ - הלכה למעשה, הביעו ספק בקב"ה. למרות זאת, בורא העולם שומר על עמו גם היום - הלא מדינת ישראל שרדה, כנגד כל הסיכויים וההיגיון הבריא, שלוש מלחמות קיום תוך חצי יובל בלבד, ובכל פעם שטחה גדל באופן לא פרופורציונלי.

Ramikarmiel22

New member
יפה הדגשת ההבדל!

בדיוק כמו שאמרו שיש הבדל מהותי בין ״הארץ״ לבין מי ששולט בארץ, ובמקרה שלנו אלו יהודים.
לא צריך לדבר רע במטרה לדבר רע, צריך להתריע ולהתרות על דברים לא ראויים ופסולים, ולא להכשיר שרצים רק כי יהודים או שלטון יהודי עושה אותם.
וכמו שהמשיב מקודם אמר לך, במגבלות דיני לשון הרע.
נביאי ישראל, לא נמנעו מלהתרות על דברים רעים ולא ראויים שנעשו ע״י יהודים, ומטרתם לא היתה להוציא דיבה, או ״לקטרג״, אלא להתרות כדי שהעושים כך יימנעו ממעשים רעים אלה, וגם כדי ״להגדיר״ ולאבחן ברור מעשים רעים, כדי להישמר מפניהם.

למעלה