אמיר גולדשמיט - ממעיט לדבר ולכתוב ובעיקר עושה

אמיר גולדשמיט - ממעיט לדבר ולכתוב ובעיקר עושה

מצאתי באתר 'גלעד' - www.gilad.org את הכתובת הבאה של 'קליפ' ב'יוטיוב', המציג בתמצית את אמיר גולדשמיט, המקים והמארגן של 'מטה הנוער' למען גלעד שליט, בשנתיים האחרונות. אמיר התגייס היום ליחידה קרבית מן ה'מובחרות'. כדאי להכיר מישהו שבעיקר עשה ומיעט לכתוב ולדבר. באתר 'גלעד' גם מוצג מכתב (נדיר) שלו לפעילים למען גלעד שליט, שאמיר כתב ערב-גיוסו לצה"ל. http://www.youtube.com/watch?v=p05KufsRYx0&feature=player_embedded

יונה1

New member
כדאי קצת להמתין עם חלוקת עור הדוב

בעתיד, לאחר שגלעד יחזור, מן הסתם אמיר גם ירוץ לכנסת. לפי שעה, פולחן אישיות וכוכבים נולדים, סטייל מרשק וגולדשמיט, איך להציג זאת בהמעטה ובנימוס?.... מעט צורם לעין. לא חסרים (אפילו פה בפורום), אנשים שפעלו הרבה הרבה יותר מאמיר, אבל לא זכו (כי לא חיפשו) לתהילת עולם כמוהו.

dariayaari

New member
באמת שלומדים פה

עכשיו למדתי מזה חלוקת עור הדב. כן, נכנסתי לגוגל...לא הכרתי את הביטוי. אז תודה יונה על שיעור מפעם לפעם. יש לי כבר את שועי עולם....חלוקת עור הדב.....

יונה1

New member
את רואה איזה פורום יעיל זה?

גם היבט סוציולוגי על מאבקי כוח וצבירת יוקרה בתוך תנועות חברתיות וגם קצת פניני לשון מהצד. אוי דינה דינה, כמה התבגרת בשנים האלה, הא?

dariayaari

New member
סוף עידן התמימות

והגרוש מגן עדן. וכן, התבגרתי, התפכחתי. לא משו להתבגר....."יותר עדיף" לחשוב שהכל נעשה בתום לב וביושר. אבל הבשורות הטובות הן, שבדרך כלל אפשר לבחור לצאת משם, ולחזור לארגז החול. בחרי לך סמיילי ואשלח לך...

יונה1

New member
באחת (מני רבות מדי) הכתבות המייחצנות את אמיר

מצאתי טוקבק קצר: פעיל מטה מקופח, 23/11/09 18:01 למה אתה אף פעם לא מזכיר את התרומה של שאר חברי המטה למאבק למה אתה מזכיר רק את עצמך? הבנת את זה ברוך?

dariayaari

New member
מה שהיה הוא שיהיה

מי שיודע לייחצן את עצמו, זוכה לתהילה. כך גם לגבי כל תחום אחר, וגם באמנות. אני משוכנעת שישנם והיו הרבה מאד אמנים גדולים שלא נופלים מהמפורסמים שכל תמונה שלהם נמכרת במיליוני דולרים. אלא שהם לא עסקו ביחצנות, זה הכל.

יונה1

New member
מה שמצחיק

זו העובדה שביום שנפגשנו, יכולתי "לתפור" לך חבילת יחצנות לתפארת. יכולת היום להיות מינימום ה"יואלה מרשקית" - זו שכותבים עליה שהיא לא מדברת ולא כותבת (כי כל כלי התקשורת כולל יוטיוב עושים זאת למענה). תזכרי שגם את התורה הזו למדתי עוד לפני שאמיר נולד! ולמרות זאת, על פי ההכרות איתך, אני יודעת שאת מעדיפה להיות ישרה מאשר "מפורסמת".

יונה1

New member
דרך אגב

כותב פה בפורום מישהו שיכול היה להיות היום בקלות רבה מאד יואל מרשק+אמיר+חזי משיטה+שמשון ליבמן בריבוע. היוטיוב היה פשוט מתפוצץ וכורע תחת עומס סרטי התדמית ושירי ההלל על תרומתו ופועלו. לצערי, אותו כותב תמים ופרייר, מעדיף משום מה את חזרתו של גלעד הביתה וגם היושר שלו הרס לו את תהילת העולם. וכן... גם הוא מאלה שפועלים הרבה הרבה יותר זמן מ"א" האנונימי.

יונה1

New member
לאאאאאאאאאאא

זה מישהו גבוה מאד, שבגלל זה לא לוקחים אותו למפגשי הסברה עם השרים. רק בגלל הגובה! שמשון פוחד שהוא יסתיר אותו ממצלמות הטלויזיה.

dariayaari

New member
נכון, זוכרת,

גם אמרת לי שעלי לדעת שאם אני לוקחת עלי את התפקיד הזה, אני אמורה להבין שזה עניין לזמן ארוך. אני אז חשבתי לתומי שעד סוף הקיץ, קיץ 2008 הוא יחזור. ונכון בעניין העדפת היושר על הפרסום. לי זה נראה ברור כל כך, לא לכולם. ושוב אני אומרת, מישהו צריך לעשות על זה עבודת מחקר. למה לאנשים חשוב להיות מפורסמים. אני מאמינה שלו נפל בחלקי להיות ציירת מפורסמת למשל, זה היה מחמיא לי. אבל למה? כי כשמסתכלים על זה מהזוית של מי שמסתכל עליך, עליך כמפורסם, זה נראה חסר ערך לחלוטין. ייתרה מכך, אינך יכול כמעט להיות זמן ממושך מפורסם, מבלי שתעשה שקר בנפשך. כי אתה צריך להמשיך להיות אותה הדמות שבזכותה זכית בפרסום, גם אם אתה כבר לא שם. יונג כתב על זה, על עצמו כמי שעזב את האקדמיה, כאשר חקר והבין הרבה מעבר. לא היה לו קל לדבריו להסיר את הפרסונה של המדען המכובד, הידוע. אז אם ליונג לא קל היה.....

יונה1

New member
כתבו על טובות הנאה של פעילים בתנועות חברתיות

יש הרבה הסברים. מן הסתם כתבו גם מליון מחקרים על דריכה על גוויות בדרך להצלחה ולפרסום. כי במובן מסויים זה מה שיש לנו היום. למשל ביום ההפגנה הראשונה של פדויי השבי למען השבויים, עוזי דיין התקשר אליהם יום שלם והתחנן שיבטלו אותה, כי בעוד כמה שבועות הוא!!! מתכוון לעשות עצרת למשל יואל מרשק דחף את אחד ממשתתפי הפורום הזה מאוהל המחאה כשהיו שם צלמים, כדי שחלילה מישהו נוסף לא יופיע איתו בצילום. אותו מרשק גם התעקש בתוקף שהמשפחה תקים אוהל במקום "אחר", כי מול בית רה"מ כבר עמד אוהל שהקימו אנשים אחרים. ועוד ועוד ועוד ועוד. וכל מי שרוצה מוזמן לחקור ולכתוב על זה - לי מספיק לראות את זה מול עייני ולהתמלא קבס. אני עורכת מחקרים רק מתוך אהבה ולא מתוך תחושת גועל ומיאוס.

יונה1

New member
דרך אגב

תנועת ארבע אמהות פעלה למעלה משלוש שנים, ולא היה בה אפילו פעיל אחד ש"התבלט" יותר מאחרים! זו בדיוק גם הסיבה שהיום כולם חושבים בטעות שאורנה שמעוני הקימה אותה (או בכלל היתה חברה בה)

למעלה