אמיר יקר בהמשך ללומר "לא"

יחפנית

New member
אמיר יקר בהמשך ללומר "לא"

כתבת בשירשור בעמוד הקודם ....... אדם שלמד לרצות אחרים יפחד לפגוע באחר שמא האחר יכעס עליו. אחד העקרונות של השיטה הפרדוקסלית היא ליצור מצב הפוך מההיגיון. זאת אומרת ביקשתי ממנה ליצור מצב שיכעסו עליה , אלה השיעורי בית. עכשיו אם היא לא תעשה אותם אני אכעס. אם כן אחרים יכעסו. כך שבכל מקרה יכעסו עליה. כדי לרצות אותי וגם כמובן כדי לעזור לעצמה היא הסכימה לנסות. זה לקח חודש עד שהצליחה לומר 5 פעמים ביום לא. לבסוף כשיכלה לומר לא מבלי להיות מתוחה ידענו שזה עבד. מה דעתך לנסות את התרגיל - 5 פעמים ביום לומר לא מבלי להסביר שזה תרגיל. הכוונה כאן ליצור מצב הפוך מההגיון , דהיינו ללכת ליצור מצבים מהם אנו מנסים להתגונן או להשמר ..... דהיינו מהכעס של האחרים . איני חושבת שיש לי בעיה לומר "לא" במצבים מסויימים , ועם זאת קשה לסרב , למצבים אחרים . אך כפי שציינת כאן בהודעה אחרת ...... כדאי להתנסות קודם . אז תודה .... אנסה ואנסה להיות מודעת למה שקורה כשאני אומרת " לא " כשאת אומרת "לא" למה את מתכוונת למה את מתכוונת , כשאת אומרת לא .............חחחחחחחחחח מכיר את השיר ?

מי צריך ללמוד לומר לא?

קודם כל תודה על השיר באמת יופי של שיר. אענה לך בסיפור קצר. כשכתבנו את הספר שלנו ביקשנו פידבק מהרבה אנשים. אחד האנשים שפנינו אליו הוא גיסי (אחיה של דפנה). כשפניתי אליו ממש חיכיתי לתגובתו. וכשהוא אמר לי שהוא נהנה והספר טוב ידעתי שהוא אכן חושב שהוא טוב , כי אין לו בעיה לקטול. הישירות הזו קשה לרובנו אבל מקלה על התקשורת. הרבה אנשים מנסים למצוא חן בעיני אחרים ומפחדים לפגוע. אבל לדעתי הם פוגעים יותר כשהם ´חוסכים´ מהאחר את האמת. והפלא ופלא למרות כל הנסיונות למצוא חן הם ממאיסים את עצמם ולא מבינים למה הם לא רצויים. זה תאור קיצוני אומנם אבל אולי יכול להמחיש טוב יותר את הנושא. לא פעם טיפלתי בנשים שלא הבינו מדוע הגבר שלהן רוצה להפרד. הרי הן תמיד מסכימות איתו תמיד תומכות בו. אבל במערכת זוגית בני הזוג לרוב רוצים שיהיה אדם מולם ולא כלב צייתן. לטווח קצר זה יותר נוח שהאישה רק תומכת. לטווח ארוך זה לא מספק. התרגיל שהינו הקשה ביותר בקורסים שלנו זה לתת פידבק אחד לשני. וזה כל כך טוב שאחר כך כולם רוצים גם לעשות זאת בחיים. כמה אכן עושים זאת, לדעתי מעט. ועוד משהו חשוב. ברפואה המשלימה גילו שמחלת הסרטן היא מחלה של האנשים הנחמדים. לצערי היום הרבה פעמים אני צופה למי יש סיכוי לחלות בסרטן. ואכן 90% מהאנשים שחששתי להם חלו. צריך לדעת לומר לא, זה לטובת הסביבה וגם לטובת הבריאות. כעס פנימי שלא יוצא החוצה עלול לאכול אותנו מבפנים. ומשהו כדי להרגיע. מרגיש לי שאולי הפחדתי כמה אנשים. רובנו נמצאים אי שם באמצע. ביום שבו לא תהיה לך בעיה לומר לא, זה היום שאפשר להפסיק עם התרגיל. דרך אגב המון אנשים אמרו שהתרגיל הזה שינה את חייהם. שווה לנסות. וכמובן נשמח לשמוע איך הולך.

יחפנית

New member
נקודה חשובה על בני זוג

הרשה לי שנייה לחמוק באלגנטיות ולהכנס לנושא בשלב אחר ......חחחחח צודק

למעלה