אמיר שלום

פייצקלה

New member
אמיר שלום

לא יכולתי שלא להתפעל מהאתר שלך ומהתגובות החמות שכתבו עלייך ומכל המילים היפות והמחמאות .. ובעיקר מאנשים שנפתחו בשבילם שערי שמים על שהצלחת לגרום להם לפקוח את עיניהם וכל שעליהם לעשות הוא להתבונן במראה ולהכיר את עצמם, מחדש. אני אציג את עצמי מעט, אני בת 23 עובדת כבר מעל שנה וחצי בחברה פרטית קטנה ומצליחה שהתנאים פה נחמדים השכר טעון שיפור כי הכל תלוי וותק ו/או קירבה לצלחת, הרבה בלאגן ולכלוך כמו שבכל מקום יש (עובדה עיקרית שנורא קשה לי להתמודד איתה ). התפקיד שלי מגוון מאוד ונחמד מאוד, וככל הנראה שבעל הבית מבסוט ממני, הציעו לי מימון של 50% בשכר הלימוד אם אלך ללמוד תחום שישרת אותם ללא התחייבות לטווח רחוק , ההצעה נשמעת נפלא ואני בהחלט מעוניינת לקחת אותה, ואני מעוניינת להשקיע ולהמשיך לעבוד שם טוב, אם נסיר לרגע את כל הרגשות ואת כל הילדותיות אני יודעת שאני יכולה לדאוג לעצמי לאחלה של עתיד למשך ה5-8 שנים הקרובות. הכל נשמע נחמד מאוד עד כה. כשאתה נכנס ל "עולם הבוגרים" אתה מסיים את הצבא ואתה מתבגר ואתה רוצה להתחיל את החיים בעבודה רצינית אתה צריך להבין (אני צריכה להבין ) שעלייך להביט ישירות אל המטרה וללכת אליה בקו ישר ולא לוותר כי המטרה מקדשת את האמצעים ומכשולים זה רק עוד אבן דרך שעלינו לחצות מעליה או להתמודד איתה. אני בחורה מאוד רגישה, כלפי חוץ אני מפגינה בטחון מלא, אך כשיש קשיים אני מחייכת והכל נראה כלפי חוץ בסדר והמתחים נצברים פנימה עד שאין לי כבר מקום ואני כמו הר געש... שגועש וגועש כי כבר אין מקום!!! אני לוקחת ללב יותר מדיי.. אני לא מצליחה להתעלם מההערות של האנשים. הגעתי אל מקום העבודה הזה כילדה תמימה בלי נסיון בחיים במקומות עבודה, זה המקום הראשון שלי שבו אני מתמודדת יום יום עם אותם האנשים (שכולם בני 35+ ואני הצעירונת) ואני צריכה להתמודד עם הקריזות שלהם ומצבי הרוח, אף פעם לא הייתי בסיטואציה הזו , אף פעם לא עבדתי במקום אחד זמן רב כל כך (יחסית ) הצבא זה המקום שבו הצלחתי לחזק את כושר ההתמדה שלי.. כי אם היתה אפשרות לא הייתי מגיעה בכלל לצבא כי סתם כואב לי הראש ולא בא לי היום. אני בקושי מתמודדת עם הלחץ והרגשות, אני כבר לא ישנה כמו שצריך .. אני כבר לא עצמי.. אני מגיעה גמורה מהעבודה רק בגלל שלא הצלחתי לשחרר את הכל ולהשאיר את העצבים בעבודה.. מה עושים?????? איך עוברים הלאה? איך משחררים את העומס?? סופשי השבוע נראים קצרים מתמיד אני לא מצליחה לשחרר את כל הרגשות ובן הזוג ממש הופך להיות שק איגרוף ומפלט לעצבים. (וזה לא מגיע לו!!!!) אשמח לקבל קצת עצות וטיפים פיצי

meytab

New member
הי פיצי

נשמע שיש לך אופציה לנצל את ההזדמנות שאת מקבלת במקום העבודה הנוכחי, לצבור נסיון וותק לקראת עתיד מסודר ובטוח. את כתבת "אם נסיר לרגע את כל הרגשות ואת כל הילדותיות " ואני רוצה הלשאול אותך דווקא על זה - למה התכוונת? אילו רגשות? מה נראה בעינייך ילדותי ? מנין באים הלחץ, הרגשות והעצבים ? אולי אם ננסה דווקא להתמקד בשאלות האלו לרגע נצליח יחד להבין קצת יותר טוב את העומס והלחץ שאת מרגישה

תלתלית3

New member
אשיב לך במשפטייך

"הרבה בלאגן ולכלוך כמו שבכל מקום יש" - מי אמר שזה נכון ? זו עבודתך הראשונה לא-כן ?! אולי יש מקומות טובים יותר עבורך ? האם בשביל האופציה ללמוד אינך משלמת מחיר גבוה ? "כי המטרה מקדשת את האמצעים" - איזה אמצעים ? כדי להגיע ליעד יש מס' דרכים ולא כולן רוויות במכשולים. "ואני צריכה להתמודד עם הקריזות שלהם ומצבי הרוח" - האם את באמת חייבת ? מי מאלץ אותך ? "אני בחורה מאוד רגישה......אני בקושי מתמודדת עם הלחץ והרגשות, אני כבר לא ישנה כמו שצריך .. אני כבר לא עצמי.. אני מגיעה גמורה מהעבודה רק בגלל שלא הצלחתי לשחרר את הכל ולהשאיר את העצבים בעבודה". תיאור של רגשות קשים ואי יכולת להתמודד. מה יקרה אם תבחרי לעזוב את העבודה הזו ? מה יקרה אם תאמרי את אשר על ליבך ? מה מחזיק אותך במקום שכל כך רע לך בו ? במה את בוחרת ?! הרס עצמי והתמדה בעבודה שאינה טובה לך +לימודים מול הבריאות הנפשית שלך והזוגיות. מה יותר חשוב לך ?. את יכולה לערוך טבלה בעד ונגד. את רק בת 23, החיים עוד לפניך והעיקר שתעשי את הבחירות הנכונות עבורך. יש עוד אלטרנטיבות אחרות בחיים. האם המתנה של הלימודים לא נראית לך כמו אזיקים שנתנו לך כדי להשאירך ? - "כלוב מזהב". האם ללא ההצעה הזאת היית נשארת ? מי באמת חשוב ? מה באמת חשוב לך ? איפה את ? לאן נעלמת ? חשבי ונסי ליצור לך מקום יותר אהוב ובטוח בחייך. אוהבת טליה

מצבי לחץ

את יכולה בבקשה לתת דוגמא של מצב לחץ, ממש לספר את כל הסיפור נמשיך משם

פייצקלה

New member
תודה רבה על שהגבתם והנה ההסבר

תודה לכולכם שהגבתם, הייתי צריכה לציין מס' פרטים נוספים, אני גרה בדירה קטנה מאוד עם חבר שלי , בעלי לעתיד, בעוד שנה אנחנו מתכננים להתחתן בע"ה, הוא סטודנט ובקושי עובד מרוויח פחות מ800 שקל בחודש ואני במקום העבודה שלי מרוויחה משכורת שמחזיקה אותנו בדירה הקטנה שלנו ומכסה את כל ההוצאות אך לא נותר יותר מדיי לבזבוזים. אם אני אחליט שאני עוזבת את המקום לא תהיה לנו ברירה נצטרך לעזוב את הדירה וכל אחד יצטרך לחזור לבית הוריו. כי תנאים כמו שקיבלנו לא הצלחנו להשיג בשום מקום אחר, חשוב לציין שחבר שלי עבד במשרה מעולה לפני כן והשתכר דיי טוב ואני זו שעודדתי אותו לעזוב את העבודה וללכת ללמוד לימודים אקדמאים מתוך הנחה שנסתדר כבר עם הזמן והוא יעבוד כבר באיזו עבודה נוחה לסטודנטים ולי בזמן הזה עוד היה ממש טוב בעבודה. חשוב לי כן להישאר בעבודה גם בגלל ההצעה של מימון הלימודים שזה שוב כסף, חשוב להדגיש שכל המצב הזה בגלל כסף שאין לי .. אני נשארת בעבודה הזו בגלל שאין לי מקור הכנסה נוסף.. אחרת מזמן הייתי זורקת את הכל ועוזבת. נכון להיום מצבי הרוח שלי נורא תלויים בגחמות של האנשים במשרד, אני יודעת שזה לא חייב להיות ככה, רק שיש בעיה מאוד קשה של מקומות עבודה כאן באיזור המגורים שלי ואני לא רוצה לסכן את הכל רק בגלל שאני לוקחת קשה דברים. כל ההיררכיה אצלנו מתנהלת ע"י 2 נשים שמקורבות לצלחת וביחסי "תן וקח" עם המנכ"ל.. אני מעריכה שאני לא צריכה לפרט מה הכוונה בעניין הזה. כל העובדים פה כפופים אליהן כי הן אלה שמושכות בחוטים ואם מישהו "יתנהג לא יפה" הן יגרמו לפיטורים מידיים של אותו עובד. רוב היום האוירה כאן היא צבועה ומאוד "נחמדה" וכלפי חוץ הכל בסדר, אם אני מגיעה לעבודה בבוקר עם החלטה שהיום אני עוצמת את העינים ולא מתייחסת אליהן אז הכל עובר חלק והכל בסדר. הן נורא חטטניות וחייבות להיות מעורבות בכל שיחה שמתנהלת בין העובדים בין אם זה קשור או לא קשור לעבודה, ואם כבר אני מחליטה להכניס להן ולהעמיד אותן במקום אני מסכנת את המקום שלי כי הן מיד ילשינו וידברו על זה כאילו רצחתי מישהו. הן צבועות שאי אפשר לתאר גרמו לפיטורים של עובדים רק כי הם שתו יותר מדיי קפה או ביזבזו יותר מדיי כוסות חד פעמיים וסיבות מטורפות לגמרי אחרות. יש עובדים שמקומם שמור כי הסמנכ"ל הביא אותם ממקום העבודה הקודם שלו והעבודה שלהם והטענות נופלות על עובדים אחרים כל מיני התנהלויות מעצבנות שכאלה. אנשים עסוקים רק בחיים אחד של השני במקום לעשות את העבודה שלהם לחייך ולסיים את היום כמו שצריך. כל הדוגמאות שאני אתן לא יספיקו כדי לגרום לכם להבין שהבעיה היא שאני מתייחסת לא נכון לדברים. ואני אומרת את זה בביטחון מלא. הרגשות האלה מגיעים מתוך חוסר ניסיון לדעתי בהתמודדות עם מקומות עבודה שכאלה. במקומות קטנים כולם יודעים הכל על כולם כל אחד שמפליץ כולם מריחים והדוגמאות עוד ארוכות. נראה לי מאוד ילדותי שאני באמת לוקחת קשה שמעבירים ביקורת עליי במקום על האנשים שבאמת צריכים לקבל את הביקורת, כי הדברים שבאמת מתרחשים בתוך המערכת המנכ"ל לא מעורב וזו בעיה שגוררת צרות אחרות. כל שאני צריכה הוא עצה, ודרך להתמודד עם השטויות האלה.....

תלתלית3

New member
שינוי מרכיבי החושים

יש טכניקה בNLP של עבודה עם החושים: שינוי מרכיבי החושים וכמו כן סוויצ'. את פשוט לוקחת את הסיטואציה הבלתי נעימה לך ומשנה אותה לגודל, צבע, ריח, שאת אוהבת. אפשר לעשות זאת עם מנחה. בצורה זו את מפחיתה עם האלמטנים הקשים בחוויה שלך. למשל את המעבידה מפחדה את חושבת עליה שהיא עכבר או כשהיא צועקת היא עירומה וכדו' הקול שלה כמו של ציפור, הטון שלו נמוך ואת יכולה לשללוט בעוצמה שלו. את יכולה גם להפוך כל מחשבה שלילית לחיובית ואז גם רגשותייך ישתנו. "כל צעקה של המנהלת גואמת לי להיות יותר נינוחה ורגועה" לקחת את הדברים לכיוון ההפוך, כל ירידה שלה ואו איזה עולם נפלא יש לי עם חבר שאוהב אותי. בהצלחה טליה

פייצקלה

New member
כל מה שאת אומרת הוא נכון

אני מכירה את השיטה הזו ... נכון להיות מה שמרגיע אותי זה בעיקר רפלקסולוגיה מסאג'ים משחררים ובעיקר לדבר על זה .. להוציא את מה שיש על הלב.. כדי שלא יהיה כבד

מיקוד

תוכלי בבקשה לשתף בסיטואציה אחת קונקרטית, לספר אותה מתחילתה ועד סופה, לדייק בכל מה שהרגשת ובמה שקרה במציאות נעבוד משם

למעלה