אמיתות הכתובים

אמיתות הכתובים

רבותי יש לכם איזה הוכחה שהתנך נכתב על ידי הקב"ה. יש לכם איזה הוכחה שהעדויות בברית החדשה הן עדויות אמת.

התנ"ך נכתב בתקופות שונות על ידי מחברים שונים.

המשך הדורות השקעו הכנסיות במחקרים מדעים של התנ"ך וסך הכל המסקנה התנ"ך נכתב בתקופות שונות על ידי מחברים שונים.

זה נכון

אך כל מה שנכתב(התנ"ך והברית החדשה), נכתב בהשראת רוח הקודש. כָּל הַכָּתוּב נִכְתַּב בְּרוּחַ אֱלֹהִים, וּמוֹעִיל הוּא לְהוֹרָאָה, לְתוֹכֵחָה, לְתִקּוּן, לְחִנּוּךְ בְּמַעְגְּלֵי צֶדֶק, לְמַעַן יִהְיֶה אִישׁ הָאֱלֹהִים מֻשְׁלָם, וּמֻכְשָׁר לְכָל מַעֲשֶׂה טוֹב. (ב' תימוטאוס ג': 16,17) איך אנו יודעים שזוהי האמת? רוח הקודש שקיבלנו אותה ושוכנת בתוכנו, מעידה על כך, שזו האמת. זה ההסבר הרוחני. יש אנשים שיוכלו להסביר לך גם את ההסבר ההיסטורי.

השואה הינה עובדה היסטורית ואינה קשורה לאמונה

על כן, ציניות בנושא הזה אינה במקומה! לפחות לא כאן, בפורום זה, שבו קיימת הסכמה סביב נושא השואה להיותה עובדה היסטורית.

לשרשור אחר שבו דנו על הסטירה של ליאור שליין

דברי התייחסו לשרשור אחר שבו דנו על הסטירה של ליאור שליין. איתך הצדק אפשר להמשיך את הדיון שם.

ד ר א ל

New member
אוי! המשכתי!../images/Emo178.gifאולי יגדל לי זקן ../images/Emo161.gif

עד שיענו לי כאשר אני מאריך במילים?

ד ר א ל

New member
שלום לייט, נראה לי ששאלתו במקום

אכן השואה הינה עובדה היסטורית. ובכל זאת יש מגמה להכחישה. הכחשת השואה משמשת למשל כתירוץ בידי מתנגדי ישראל לתרץ רצונם להכחידה. אין הדבר פשוט כלל וחמור הוא מאד. כי פירושו של דבר - עידוד אנטישמיות ושנאת יהודים. איני אומר שאין הצדקה לאנטישמיות - כלומר, זה קצת מגוחך שאני אומר זאת - ממתי יש הצדקה לרוע? אבל עובדה שהרוע מתקיים ברשותו המלאה של אלהים, ולמעשה משחק את תפקידו בבריאה. כנראה שהעם היהודי על ידי התנהגותו מפנה אליו חיצים. ואין כמו העם היהודי מאומן בלספוג חיצים. (כל הפוגרומים והטבח שעבר העם הזה בעבר). תמוהה מאד החלטת הואתיקן לקבל אל שורותיו את הכומר מכחיש השואה. כלומר - כומר הוא מנהיג עדה מסויימת. וכאשר דיעותיו שייכות בצורה כל כך בולטת לחושך. זה מבליט מאד את ההחלטה השגויה הזו. נאמר בעבר באופן קצת ציני לדעתי, אבל לא חורג מהאמת כלל. על ידי ארסמוס מרוטרדם: "אם זו ממידת הנצרות, לשנוא יהודים, הרי כולנו בחזקת נוצרים טובים". דבר זה נאמר בסוף ימי הביניים, איני יודע תאריך מדוייק, אך כיום המצב לא ממש שונה, אני מתאר לעצמי שרוב לא קטן מהמוסלמים והנוצרים לא ממש חש "אהבה" לעם היהודי. מקודם אחד מהכותבים כאן שאל את דעתם של הנוצרים בינינו שהם ערבים תושבי הארץ מה דעתם על הציונות, ומה יחסם למדינת ישראל. אף אחד לא ענה לו למעט את (נדמה לי) או מישהי אחרת שאמרה שאין פה מקום לפוליטיקה. האם נושא זה קשה להתמודדות? נראה לי שאלה חשובה יחס הנוצרים בכלל אל הציונות. בברית החדשה יש פסוק מעניין שמדבר על... רגע, בעצם אחזור על סיומו של ספר שפעם פרסמתי את כל פרק הסיום כאן. ספר שנכתב בעברית על ישוע מנצרת: מתוך אותו עם עצמו, שהתנכר לאלהים, גורש מעל פניו, ו"נעזב" על ידו, קמו שליחיו הקדושים והפיצו את דברו, דבר האלהים החי, בקרב עמם ובין כל העמים, הלשונות, האומות והלאומים. שאול התרסי המהולל, הוא השליח פַּאבֶל, הפרוש-הקנאי לשעבר, שאלהים-אהבה בחר בו והתגלה לו, שאיגרותיו הן היסוד האיתן לבשורת האלהים הגועלת, מטעים באחת מהן: "אִם מְאִיסָתָם רִצּוּי לָעוֹלָם מָה אֵפוֹא תִהְיֶה אֲסֵפָתָם הֲלֹא חַיִּים מִן הַמֵתִּים" (רומיים, פרק 11, פסוק 15). על העולם החפץ להיגאל – לעשות כל אשר לאל ידיו על מנת להביא לְ"אֲסֵפָתָם" של בני עמו של אלהים בבשר, של בני עמם של שנים-עשר שליחיו הקדושים, הנרדפים על צוואר, המוכים בחימה וזדון ומובלים כצאן לטבח, זה יותר מאלף ותשע מאות שנה. "הַיְשוּעָה מִן הַיְהוּדִים הִיא" (יוחנן פרק 8, פסוק 22), פוסק האלהים בכבודו ובעצמו. "אֵלִי, אֵלִי, לָמָה עֲזַבְתָּנִי" – עד בו היום ושבו בנים לגבולם, עד בוא היום והמגרשים את אלהים מעל פניהם, ישובו אליו בשמחה ובלב אוהב. והנה הוא בא. הרעיון אומר בעצם, שהמשיח יחזור כאשר ישוב העם היהודי אל ארצו. ככה ששאלת הנוצרים לציונות היא שאלת אמונה. למרות שיתכן שמפרשים פסוק זה מהאיגרת אל הרומיים פרק 11 פסוק 15 - בצורה שונה.

ערב טוב דראל, אתה מעלה כאן שני נושאים שונים

הראשון, הקשור להכחשת השואה שבכוונה הפסקתי את הדיון באופן ענייני. מכיוון שאין כאן מחלוקת, אנחנו מסכימים בינינו לגבי השואה, עובדה היסטורית שהתרחשה. הפסקתי את הדיון מכיוון שאין לי ספק שחברי הפורום היהודים מבינים שהכחשת השואה אינה מייצגת את הרוח הנוצרית, אפילו אם הייתה נעשית ע"י ראשי הכנסיות!! אני אישית הזכרתי באחת ההודעות שבעיניי להכחיש את השואה זה מגוחך למדיי. אחרים הזכירו כי ברור שזאת דיעה אישית של אותו "מכחיש שואה" ואין זה אומר שזה נכון, מוצדק וכיו"ב. מעבר לכך, אני מסכימה בהחלט כי הכחשת השואה אינה דבר פשוט והינה חמורה מאוד!! באשר לנושא השני, ראשית זאת לא אני שהיגבתי דאז להודעה. לשם שינוי
אני לא חושבת שזה קשור לפוליטיקה ולדעתי זאת שאלה ראויה להתייחסות. לא היגבתי מכיוון שאין לי מספיק כלים בכדי לענות, הדבר דורש ממני לעיין בספרי הקודש ובמקורות רלוונטיים, ובינתיים לא אוכל להתפנות לזה, אבל אשמח אם אחרים כן יגיבו. כל טוב.

1ysrat

New member
כל העולם היתה צריכה לעשות יום השואה!!!

אסור להכחיש השואה היה צרחך לעשות עום השואה בגל העולם כדי שהילדים בעלם יוכלו ללמוד איזה אסונות קרורים בעולם וכדי שלא יקרה שוב נקווה שיהיה שלום בעולם כולו !!!!!!!

ד ר א ל

New member
שלום לייט, באמת אני צריך לזכור את

שמות המשתתפים. וכבר עכשיו שכחתי שוב את מי שפרסם את אותה הודעה על שאלת הציונות בעיני הערבים הנוצרים. נדמה לי שהוא שאל האם יש איזה קו מנחה, או החלטה כנסיתית לגבי יחסה של הכנסייה בארץ לשאלת מדינת ישראל, הציונות ושיבת היהודים ארצה. ככה בכל אופן אני הבנתי. אני כל כך רגיל שביהדות יש רבנים שקובעים לצאן מרעיתם איך לנהוג ומה להצביע ומתווים את דרך חשיבתם, שכנראה אני לא מודע לכך שבדתות אחרות זה לא פועל ככה, אם זה באמת לא פועל ככה.

רק למען הדיוק,

כתבת: "אני כל כך רגיל שביהדות יש רבנים שקובעים לצאן מרעיתם איך לנהוג ומה להצביע ומתווים את דרך חשיבתם", צריך להדגיש שהנוהג הזה קיים אך ורק בקבוצה מאד מצומצמת של היהדות. היא קיימת אצל היהדות החרדית בלבד. היהודים הדתיים אינם נוהגים כך ובודאי שהחילוניים לא הולכים אחר רבנים.

ד ר א ל

New member
חשבתי שכל חובשי הכיפות נוהגים לפי פסקי הלכה

כלומר מישהו קובע להם ויש אג'נדה ברורה איך לנהוג. כמובן, כל רב ופסיקותיו

יחי ההבדל הקטן,

עדיין יש הבדל בין "פסקי הלכה" בתחום הדתי הטהור לבין "...מישהו קובע להם ויש אג'נדה ברורה איך לנהוג". היהודים הדתיים אינם מתייעצים עם הרב בכל דבר, וגם אינם מבקשים ואינם מקבלים פסיקות של רבנים בתחומים שאינם הלכה דתית ממש, הם גם אינם נשמעים או מקבלים בהכרח את המלצות הרבנים בעניינים שאינם דתיים. הוכחה לכך, אתה יכול לראות בהתפצלות המצביעים הדתיים על פני כל הקשת הפוליטית, ללא מכנה משותף עליו ניתן להצביע. אתה דיברת בהודעה הקודמת על "...רבנים שקובעים לצאן מרעיתם איך לנהוג ומה להצביע" דבר זה קיים רק ביהדות החרדית, שם הביאו את היחסים רב-תלמיד לכדי אבסורד.

ציטוט מדברי פאולוס

ראשית:פאבל זה פאולוס, כדי למנוע בלבול או טעות. בקשר לציטוטים, אין לנו שום צורך לקרוא או לשמוע את פאולוס,יהודי מומר,שגרם להכי הרבה צרות לעם היהודי בעצם הצלחתו להפיץ את הנצרות, אני מסתפק בכל נבואות הנחמה של נביאי ישראל ובעיקר את יחזקאל ב"חזון-העצמות". אין לי ולשום יהודי בארץ ובעולם שןם צורך להסתמך על דברי פאולוס עוכר ישראל.

"שהמשיח יחזור כאשר ישוב העם היהודי אל ארצו"

במשפט הזה סכמת את הכל. אפשר לומר זאת אחרת "העם היהודי הוא אמצאה של הנצרות". נניח שהעם היהודי היה נכחד מה היה קורה עם הנצרות ?! מי היה נותן לה גושפנקא הסטורית?! את מי יכלו הנוצרים לרדוף ואחר כך להתיסר להתחרט,ולהטהר?! לכן העם היהודי לי יכחד לעולם ...כל עוד קיימת הנצרות. אחרי חורבן הבית השני לא הייתה גלות ובכל זאת יהודים נמצאו במזרח אירופה באשכנז בספרד ?! לאחרונה גם גילינו את שרידי שבט המנשה במזרח אסיה
ולפני כן גילינו את צאצאי המלך שלמה באתיופיה
ויהודי תימן שהתגלו בימי הבניים ם ממש יהודים מקורים
רבותי אם משהו הוא צאצא גנטי של מלכות יהודה אלה הם הפלסתינאים. וכל השאר הם אמצאה של הנצרות.

נכון. ישוב העם היהודי לארצו

עכשו אני מבין מדוע הנצרים רדפו את היהודים, מררו את חייהם בגלות,גרשו אותם מארץ לארץ, אך ורק להקשות להם את החיים בארצותיהם כדי שישובו לארצם ו-אזזזזזז יבוא המשיח. בקשר לטענה שבמוצא הגנטי של הפלשתינים הם צאצאימלכות יהודה ,כל מה שצריך הוא לבקש מהם להסכים לבדיקות ד.נ.א.. לגייר אותם[אם יסכימו] ותראו כמה בעיות פתרנו.....

למעלה