אמיתי או זיוף?

the YOOK

New member
הייתי רוצה לחשוב שזה אמיתי...

ואם זה זשיוף הוא משובח מאוד...

avinamal

New member
סתם הגיע במייל

משהו בתאורה לא מסתדר לי כ"כ - אם כי התמונה יפהפיה בכל מקרה.

אחמס1

New member
תמונה נהדרת

ממש אמנות. אבל למרבה הצער לא יותר מאמנות. הרי מה מאיר את הקרחון למלטה? חוץ מזה שלא אפשרי מבחינה אופטית להפיק צילום כזה - הרי איפה המצלמה, במים או באוויר? לא יכול להיות שבאוויר, כי אז פני המים יסתירו את תחתית הקרחון, ולא יכול להיות במים, שכן אז החלק שמעל פני המים ישבר וגם יראו אברציות. מה שכן נכון, יכול להיות שזה באמת אותו קרחון, רק שהחלק התחתון הוא תמונת סונאר או אינפרארד, והדביקו את שני החלקים ביחד עם תיקון צבעים.

avinamal

New member
כתוב במייל שזה צילום מאתר קידוח נפט

בניופאונדלנד, שצולמה ע"י צוללן. יש מצב שזה צולם בעדשה שחלקה מעל המים וחלקה מתחת?

אחמס1

New member
אני לא מומחה צילום, אבל לא נראה לי

וגם אם התגברנו על מכשול השבירה, עדיין יש את את עניין התאורה התחתית שפשוט בלתי אפשרי.

the YOOK

New member
אולי בעזרת עיבוד תמונה כלשהו...

מספיקות כמה זויות תאורה בסיסיות כדי לפרוש את כל האפשרויות (3 אם רוצים ממש את כל האפשרויות, משלושה כיוונים לא תלויים לינארית כמובן). אולי מה שעשו כאן הוא דומה לזה?

אחמס1

New member
עדיין קשה לי להאמין שהחלק התחתון צולם באופן

אופטי רגיל. לפי מה שידוע לי (אשמח עם מישהו יגגל בדיוק את המספרים), מים בולעים אור נראה יחסית מהר, וגם המים הצלולים ביותר אטומים במרחק שהוא סדר גודל של עשרות או מאות מטרים. כפי שאמרתי, דעתי היא שזו תמונת מכ"ם כלשהי או אינפרא-אדום, שבאמצעות תוכנות עיבוד תמונה הודבקה לתמונת השטח, תוך כדי התאמת צבעים וכו'.

meidos

New member
אם העצדשה סוחכה ע"י קופסאת זכוכית

היא יכולה להתגבר באופן כמעט אבסולוטי עם אפקט השבירה...

אחמס1

New member
כדאי שתפסיק לפרסם את השטויות שלך כאן

אם זה לא היה ברור אז אני מבהיר את זה. <למי שלא מבין, הוסרו קישורים מההודעה המקורית>

למעלה