אמי``ל רציתי לדעת למה אבטחת תחבורה

אמי``ל רציתי לדעת למה אבטחת תחבורה

אמי``ל רציתי לדעת למה אבטחת תחבורה זה לא עבודה מועדפת ? ואם אתם עושים משהו בנידון ?

אולי בגלל שזו עבודה סבבה כסף טוב?

בכל מקרה, אני אישית סבור שיש להתנגד נחרצות לכל העסק הזה של "עבודה מועדפת", ואני מקווה שגם אמי"ל מתנגד לזה. על עבודה יש לשלם ולא משנה אם שירתת בצבא או לא. אם מגיע לך מענק על השירות בצבא (ולמה לא משכורת ראויה לשמה?) אתה לא צריך לקבל אותו בתור פרס בגלל שעבדת בעבודה קשה בשכר נמוך. וכמובן- בלי החרטא הזה של עבודה מועדפת מעסיקים בעבודות דחק היו נאלצים לעשות מה שכל מי שחסרים לו עובדים עושה- להעלות את המשכורות. ככה מה יוצא לנו, האזרחים? אנחנו מסבסדים את משכורתו של חייל קרבי משוחרר לחצי שנה, ואז הוא עוזב את העבודה- והמשכורות הנמוכות בתחום מונצחות.

עבודה מועדפת

עם אתה סבור שיש להתנגד נחרצות לכל העסק הזה של "עבודה מועדפת" אז עכשיו אני מבין למה שום מאבטח לא רוצה להצטרף אליכם אז מה אתם כן עושים?

"עבודה מועדפת" היא עבודה בעיניים.

א' השתחרר משירות קרבי, תומך לחימה או ג'ובניק. בדרך הטבע הוא רוטצה ללכת לעבוד. עכשיו עומדות בפניו שתי ברירות: או שיעבוד בעבודה קשה שמשלמים עבורה מעט אבל אם יתמיד בה יקבל מענק, או שיעבוד בעבודה שהוא רוצה. ב' השתחרר לפני 10 שנים. בעבודה שהוא רוצה הוא לא יכול לעבוד. שם מעדיפים צעירים. אז הוא רוצה ללכת לעבוד בעבודה קשה. אבל שם משלמים גרושים. למה? מפני שלמעסיק יש אספקה שוטפת של חיילים משוחררים שבאים לעבוד בשביל המענק. אתה מבין את הבעיה עם "עבודה מועדפת"? בשביל מענק חד פעמי של כמה גרושים (אותם, דרך אגב, היית צריך לקבל בתור משכורת צבאית) אתה מאפשר למעסיקים נצלנים לשלם גרושים. המענק הזה לא עוזר לעובדים, הוא עוזר למעסיקים. ודרך אגב, איני מייצג את אמי"ל.

דבר רשון העבודה לא סבבה 10 שעות

דבר רשון העבודה לא סבבה 10 שעות לעמוד ברחוב על הרגליים בלי הפסקה זה לא סבבה דבר שני רק השכר סביר 24-27 ש"ח

avi1976

New member
למטבע יש 2 צדדים

ארגון מאבטחי ישראל מנסה לקדם כל דבר לטובת חבריו. אבל, "אי אפשר לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה"! בעבר, היו כבר ניסיונות לארגן את התחבורה הציבורית בירושלים דרך ארגון מאבטחי ישראל. ניסיונות אלו החלו בעקבות הלנת שכר שכיחה לכלל המאבטחים ואי תשלומים המגיעים למאבטחים לפי כל דין. אך ברגע שהמאבטחים קיבלו את משכורתם גם לאחר זמן מה, כמו ברוב החברות האחרות אזי הם נסוגו מדרישתם הראשונית להתארגן. כמו שנטען פה קודם, מאבטחים ושומרים במקומות מסויימים אינם רוצים להאבק על זכויותיהם הבסיסיות אפילו כמיעוט מכלל העובדים ולכן זאת בעיה להשיג זכויות מסויימות לטובתם. כבר הסברנו בעבר המאבטחים והשומרים הם הכוח לשינוי. וכדי לשנות באמת אנחנו צריכים מיעוט מהעובדים ולא את כולם בהכרח!

dobhy46

New member
חברים יקרים אבי ידידי

תראו אני חוזר ואומר אי אפשר לאגד עדיין את האנשים הם פוחדים על (התחת ) שלהם כי המנהלים אומרים לכו רבותיי יש הרבה אנשים שמחפשים עבודה אין לנו בעיה בזאת.כדוגמה במוקד שעבדתי והם בתביעה עכשיו פטרו את כל הוותיקים והם מעסיקים אנשים שניראים כמו בובה על חוטאפילו שמירה לא הייתי נותן להם לעבוד . בושה וחרפה שכל החברות לאבטחה כמו כמו פטריות אחרי הגשם ועושקות אותנו עושק וגזל וחמס אני נישבע שאלחם בכולם . תראו הבן אדם אמר שהוא מקבל שכר טוב הוא רק חושב שהוא מקבל שכר טוב רק חושב אם היה יודע מה הזכויות שעליו לקבל והוא לא מקבל היה מדבר אחרת אולי יפנית . לכן אנשים ממש מפחדים על מקומות העבודה והפרנסה שלהם אני מכיר הרבה חברות שהתחילו בדרך טובה וישרה והשתרכו דרכם לעושק ולגניבות קשה יהייה להלחם בהם אך אני לא אפסיק את מלחמתי בהם עד שאצה מנצח בגדול

dobhy ידידי.

בדקתי בכרטיס האישי שלך, ולפיו גילך 47. המשמעות היא שאתה עוד זוכר את הימים בהם לחוקי עבודה היתה משמעות, ועבודה מאורגנת היתה הכלל ולא היוצא מהכלל. הבעיה היא שכאשר רוב העובדים הם צעירים הם לא מכירים כלום מלבד כלכלה ביביסטית, ומשוכנעים שזה טוב להם גם אם זה דופק אותם. איך תארגן אנשים אם הם משוכנעים שתשלום 190 ש"ח ליום עבודה בן 12 שעות זה בסדר, מפני שהם נהנים מהעבודה והבוס גם אמר להם שלשבת באוטובוס במהלך טיול זה לא עבודה?

avi1976

New member
תמיד יש פעם ראשונה שתשנה את הדעה

אבל תגובתי לא הייתה בהכרח לארגן התארגנות מיידית. הגבתי במשפט: "אי אפשר לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה" מכיוון שכמו שפורום ככל שיהיה לטובת הכלל לא יהיה יעיל אם לא יכתבו בו ככה ארגון ללא חברים לא יכול לישם את המטרות לשם החברים שאין לו. ארגון מאבטחי ישראל החל במהפכה הזו לפני מספר שנים והיא הולכת ומתעצמת. הכוונה הינה שמצטרפים חברים אפילו באופן אנונימי מדי יום ויבוא יום ויעשה מעשה שלא ישכח! אני מדגיש כי ממקומות שחברים לא מצטרפים קשה לטפל בבעיות הקיימות באופן ישיר ומיידי. כמו כן, יש לזכור שככל שהזמן מתקדם קיימות תמיד עוד בעיות תקציביות, שחיקה, חוסר במתנדבים, תחלופה באנשים וזאת בהדגשה שכל הפועלים בדבר עושים זאת בהתנדבות ולפעמים אף בהשקעה עצמית!

למעלה