אממממ.....

flowers girl

New member
זה לא הכי פשוט וקל אבל הנה..

מצרכים- מספיקים ל6 מנות: 2 חבילות פטריות, סלסלאות שמפיניון טריות 500 גרם בשר טחון, בקר 1 יחידה בצל 1 יחידה ביצה לפי הטעם פרורי לחם, לתערובת הבשר לפי הטעם פלפל שחור לפי הטעם מלח 2 כפות שמן, לטיגון אופן ההכנה: 1. תחילה יש להפריד את כיפת הפטריה ו"הרגל" שלה . את שני החלקים יש לשים בתוך קערה גדולה מלאה עם מים על מנת שכל החול ירד מהפטריות . ( לבסוף מתקבלות שתי קערות באחת כיפות ובשניה רגלי פטריות ) 2. את רגלי הפטריות הנקיות יש לקצץ , כך גם לגבי הבצל. 3. את הבצל ורגלי הפטריות מטגנים במחבת.כשהבצל נהיה שקוף עמט מוסיפים את הבשר הטחון . ממשיכים לטגן עד שהוא מבושל . לקראת סוף הבישול מוסיפים את המלח (מעט - אם הבשר מוכשר יש בו כבר מלח ) אגוז המוסקט והפלפל. יש לדאוג לכל אורך טיגון הבשר לפורר אותו בעזרת מזלג על מנת שלא יווצרו גושים או לחילופין לטחון שוב את כל התערובת לפני הוספת הביצה . 4. מניחים לתערובת להתקרר מעט ואז מוסיפים לה את הביצה. 5. מעבירים את כיפות הפטריות למסננת כדי שכל המים יטפטפו מהן . 6. מכינים צלחת עם פרורי לחם ( ניתן לתבל את הפירורים בפפריקה , פלפל שחור וכו' ) וצלחת נוספת עם ביצה טרופה ( כמו בשניצל ) 7.מחממים שמן עמוק , בסיר טיגון צי'פס . 8. לוקחים כיפה של פטריה ממלאים אותה בתערובת הבשר טחון מהדקים היטב אך בזהירות כדי שלא תיקרע , טובלים בביצה הטרופה , אח"כ בפרורי הלחם ואל השמן העמוק שחומם קודם לכן. זה מעדן שקשה להפסיק לאכול !!!
 
למעלה