אמממ... בקשה....

SaberTooth

New member
אמממ... בקשה....

בקשה מאלו שראו את ה"פ 4 כמה פעמים. אני לא מצליח להיזכר בסוף של הספר, אחרי הקרב עם וולדמורט. אולי אחד מכם יועיל בטובו לכתוב לי תקציר קצר של מה קורה אחרי הקרב

קבל תקציר

האיר חוזר להגוורטס שמה מודי לוקח אותו לחדר שלו מודי מספר להארי שהוא העוזר מפנים הארי מספר לו מה קרה בבית קברות דמבלדור מגיע משתק את מודי ואז מודי משתנה לבן של קראץ' הבן שלו קראץ' מספר להם איך הוא ברח מאזקבאן ואז לוקחים את הארי למרפאה שמה היה ויכוח בין דמבלדור לבין פאדג' ומשם נראה שאתה תזכר כבר

SaberTooth

New member
ועכשיו עם סימני פיסוק...

אני לא מסוגל לקרוא את זה. מודי
הממ...זה המורה החדש, לא
קראץ'
תזכירו לי מי זה.

Woogyman

New member
../images/Emo110.gif

קשה לזכור את הסוף של הספר הזה לפרטים, בגלל שהוא מסובך בטירוף. אני הבנתי כל מה שקרה שם רק בקריאה שניה. בקריאה הראשונה לא הצלחתי לעקוב אחרי כל הדמויות החדשות. כעיקרון מה שקרה שם זה שהארי חזר להוגוורטס, שם כולם היו בבהלה כי הבינו שוולדמורט חזר. סדריק מת, כמובן. מודי (המורה החדש) לוקח את הארי למשרד שלו, שם הם מדברים ומודי מתוודה שהוא זה שעזר לוולדמורט. כשדמבלדור מגיע ומשתק את מודי אנחנו מבינים שזה לא מודי, אלא הבן של קראוץ' (שהשתמש בפוליג'וס כדי להיראות כמו מודי, כשמודי האמיתי היה כלוא אצלו כל הזמן). קראוץ' הוא אחד ממשרד הקסמים, לדעתי. אני כבר לא זוכר (אני עומד לקרוא שוב את הספר לפני החמישי בכל מקרה). דמבלדור שולח את בלאק לקרוא שוב לכל ה"חבורה" - לופין, מרשה פיג, ועוד כל מיני שמות שאני לא זוכר, כדי שיעזרו להכין תוכנית פעולה נגד וולדמורט לפני שהוא יחזור לכוחו המלא כמו פעם. מצטרפים אליהם גם גברת וויזלי, שדמבלדור מגלה לה שבלאק זה בעצם הכלב השחור הזה, האגריד וכל שאר החבורה. קורנליוס פאדג' (שר הקסמים) לא מסכים עם דמבלדור לגבי דרך הפעולה נגד וולדמורט, והם נפרדים לדרכם, כל אחד יפעל בדרכו. כעיקרון, הסיפור אף פעם לא נגמר בסוף הספר. הספר נגמר בסיום פתוח - "נצטרך להתמודד עם מה שיבוא כשזה יקרה". ואני מניח שבספר החמישי, זה קורה :). אתה בטח לא הבנת כלום ממה שרשמתי, וזה הגיוני כי זה מאוד מאוד בכלליות וקשה לדעת מה קורה כשלא זוכרים את הספר הרביעי. פשוט תקרא אותו שוב לפני החמישי. קריאה שניה של הרביעי תמיד הרבה יותר טובה מהראשונה.

אני לא טוב עם סימני פיסוק

מודי=המורה החדש ללימודי הגנה מפני האופל קראץ'=המעביד של פרסי ראש מחלקת שיתוף פעולה בינלאומי במשרד הקוסמים

Kryptonite

New member
מודי זה המורה להתגוננות מפני../images/Emo168.gif

כוחות האופל. קראוץ' הוא איזשהו בכיר במשרד הקסמים, שכחתי מה, זה גם לא חשוב כל כך, פרסי היה העוזר שלו. התקציר שלו דווקא די בסדר, תיקנתי אותו קצת ברשותך. הארי חוזר להוגוורטס עם הגופה של סדריק, הכל נמצא בכאוס ובלבול. מודי לוקח את הארי למשרד שלו, ומתחיל לתחקר אותו בשאלות מוזרות, הוא מספר לו שהוא זה שסיפר הכל לוולדמורט מבפנים. רגע לפני שהוא הורג את הארי, דמבלדור מלווה בכמה נכנס ועוצר אותו כמובן. המון פרטים מתגלים שבעיקר פותרים את כל התעלומות של הספר הרביעי, אקוצר מתברר שמודי הוא בעצם הבן של קראוץ', שהתחזה למודי כדי להיות קרוב להארי ולדווח עליו לוולדמורט. הארי מספר את כל מה שעבר עליו לדמבדלדור, כולם מגלים שוולדמורט חזר. דמבלדור ופאדג' פונים לדרכים שונות. פאדג' (שר הקוסמים) מכחיש את העובדות וטוען שוולדמורט לא חזר והכל הארי המציא, דמבלדור לא מסכים איתו כמובן, ושולח את האגריד, סנייפ, לופין וסיריוס שתוכנן לא נתגלה בפנינו. וזהו, בעיקרון...

למעלה