אמממ היי ,

revi2003

New member
אמממ היי ,

אז ככה אני בת 15 וחצי , אבא שלי עבר תקופה לא קלה , הוא התחיל להיות בדיכאון ולשכוח דברים , אימא שלי שמה לב לזה ושלחו אותו לבדיקות בביה"ח בלינסון , אמרו שיש חשש לאלצהיימר , אבל עכשיו הם כבר בטוחים שיש לו אלצהיימר , זה בא לו לאט לאט , יש תקופות שהוא זוכר ויש שלא .. הוא היה איש ממש חכם , היה מנהל במשרד הקליטה , והוא הורד דרגה .. עוד כמה זמן מפטרים אותו בגלל המחלה .. הוא לוקח חודשיים את התרופות וזה לא עוזר .. זה קשה לראות את אבא שלי שהיה האיש הכי חכם , שהיום הוא לא יודע כמה זה 1+1 , שהיה פעם מורה למתמטיקה , יש מצבים שביום שבת הוא הולך לעבודה .. השאלה שלי היא קודם כל עם הוא צריך להפסיק לנהוג , היום אמרו לי שלפעמים יכול להיתפס לו היד או הרגל באמצע נהיגה , ובאמת יש לו בעייה ביד , והוא הולך עקום .. ועם אפשר למות מהמחלה ? תודה ..

אירילה

New member
שלום לך revi וברוכה הבאה לפורום

ראשית אנחנו מאוד מצטערים לשמוע כי אביך חלה במחלה ושבגיל כה צעיר נחשפת למחלה זו. אני מציע לך כי תכנסי לקישורי הפורום ושם תמצאו הרבה הרבה חומר על המחלה ,קבוצות תמיכה (חשיבותן היא ראשונה במעלה ,בפרט לשלבים הראשונים בהם כל המשפחה נחשפת למחלה ,קיימות קבוצות תמיכה לבני המשפחה וגם לחולים עצמם אשר עדיין נמצאים בתובנה),ההתנהגות כלפי החולה ,מה מותר ומה אסור ,תרופות ,מאמרים ועוד ועוד. לשאלתך , על כל חולה אלצהיימר יש להפסיק מיידית את נהיגתו ,לא מדובר כאן רק אם הרגל או היד נתפסת בזמן הנהיגה ,מדובר כאן בשינוי אורגני של תאים במוח הנכבים לאיטם ,תאים האחראים על הריכוז והחשיבה ,כל עוד לא קורה כלום זה בסדר ,אבל אם חס וחלילה אבא יאבד לרגע את הריכוז והחשיבה זה עלול להיגמר רע מאוד ולכן על אמא לדאוג להפסקת הנהיגה לאלתר ויהיו כאן עוד הרבה גולשים אשר ימליצו לכם את אותו הדבר ,כי אצל כולם כאן המשותף כאן הוא המחלה של בני המשפחה. באשר לאפשרות למות מהמחלה ,מעטים מאוד מתים ישירות מהמחלה ,הרוב מתים ממחלות שונות כמו שאר בני האדם. באשר לתרופות ,ההשפעה לא מורגשת מיידית ,יש טווח של זמן לא מוגדר עד אשר מורגש שינוי ,בכל אופן מטרתן של התרופות אינה לעצור את המחלה ,לצערנו הרב עדיין לא הומצאה התרופה הגואלת ,אלא מטרת התרופות היא לעכב את קצב ההתקדמות של המחלה ושוב בקישור הפורום תוכלו לקרוא על כך. חשוב מאוד revi , לא להתווכח עם אבא יותר ,לא לשאול אותו אם הוא זוכר או אם הוא שכח ,יש לזרום איתו גם אם אתם יודעים שזה לא נכון ,לא להתעקש איתו ,כל הויכוחים או ההתעקשויות מחמירים רק את מצבם של החולים ,זה קשה ,אבל זה המוביל בנושא ההתייחסות בהתנהגות לחולה. כאן בפורום ישנם גולשים רבים אשר להם נסיון רב בטיפול בבני משפחה חולים וטוב תעשי גם אם תערבי את אמא בכניסה לפורום. שיהיה לכם רק טוב גרשון/מנהל הפורום

revi2003

New member
תודה ..

אמרתי לאימא מס' פעמים שהוא חייב להפסיק לנהוג , אבל היא לא מקשיבה כ"כ היא לא מודעת למצב , היא לא לומדת נהיגה כי היא פוחדת ואני יכולה להוציא רישיון רק עוד שנה וחצי .. ועם אפשר לשאול עוד משו , קודם כל שמעתי שיש צמח כזה שעוזר קצת .. מישו מכיר ת'שם ... ? ואממ .. מותר לפטר בנאדם שחולה באלצהיימר ? בעבודה חושבים רק שיש לו חשש למחלה , כבר 4ימים מאז שאמרו לו שמפטרים אותו הוא לא אוכל ובקושי מדבר .. הוא בנאדם שחייב לעבוד .. תודה ושבוע טוב .. רווי :)

אירילה

New member
פיטורים בגין מחלה - אסור , אבל...

ישנו בהחלט המושג מוסר עבודה ,בעצמך סיפרת לנו שאבא כבר לא אותו הדבר ,אינו יודע חשבון היטב וכושר החשיבה שלו נפגע ,הולך לעבודה בימי שבת ,כעת עפ"י שסיפרת לנו הוא מנהל במשרד הקליטה ,תפקיד ניהולי חשוב ללא ספק ,האם לדעתך כושר השיפוט שלו נשאר אותו הדבר? האם באמת עדיין יכול לתפקד כפי שתיפקד בעבר ,בוודאי שלא. אבל.... בחלט הייתי ממליץ לכם לדבר עם הבוס הישיר שלו ,למצוא דרך של כבוד כלפי האבא ,אולי יימצאו לו תפקיד שאינו דורש הרבה מאמץ חשיבתי ,ואם לא ,שיתנו לו לפרוש בכבוד מהעבודה ,בהחלט תעמדו על כך. הסבירו לממונים עליו לא להשתמתש במונח פיטורין ,אלא בפרישה מוקמת מרצון. עליכם גם להשלים עם משמעותה של המחלה וההשלכות שלה. עוד מתוך ההצעות שהועלו כאן מגולשים אחרים שנתקלו במקרים דומים ,ניתן להציע לו לבוא בהתנדבות למשרד ולבצע עבודות פקידותיות קלות ,כך שאבא לא ייאבד את כבודו ואת תחושת הבלתי נחציות שלו וכל זה כאמור בשיתוף עם הממונים ,הסבירו להם את הרגישות. באשר לצמח ,אל תתפסו לתקוות שווא ולסיפורי קסמים ,לצערינו אין עדיין כל פתרון בעולם האלטרנטיבי והתרופתי לעצירת המחלה. דבר קבלת המחלה הוא קשה מאוד בתחילה לכל המשפחה ולכן אני חוזר שוב וכמו שגם שהבה הזכירה ,הצטרפו לעמותת אלצהיימר ותשתתפו בקבוצת תמיכה קרוב למגוריכם. שיהיה לכם בצלחה עם אבא בעבודה ובכל גרשון

tapuzi3

New member
שלום!

מצטערת מאוד לשמוע על מה שקרה לאביך.. אני גם בת 15 וחצי, ויש לי סבתא חולת אלצהיימר, כבר 3 שנים.. מגיל 12 כבר נחשפתי למראות הקשים של האלצהיימר..... אלצהיימר הינה מחלה בה כלי המוח מתייבשים וכתוצאה מכך לא עובר דם אל תאי המוח והם לאט לאט מתים. התהליך הזה יכול להימשך שנים רבות, וכמעט ברב המקרים החולה נפתר ממחלות אחרות כגון: דלקת ראות או קריסת מערכות, ולא מן המחלה עצמה... לצערנו עוד לא מצאו לה תרופה, ואי אפשר להחלים ממנה... שבוע טוב, מחזקת אותך ואת משפחתך!

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום ריבי2003

היי ריבי, צר לי לשמוע כי נערה בת 15.5 צריכה להתעסק עם אלצהיימר. בכל מקרה אענה לשאלותייך. 1. יש להפסיק לנהוג מידית.לבקש ייעוץ המרופא ממרפאת הזיכרון. 2. ללכת עם אמא לקבוצת תמיכה באיזור מגורייך. 3. לא מתים מהמחלה. המחלה היא מחלה ניוונית של המוח. החולים בדרך כלל נפטרים מדלקת ריאות, או קריסת מערכות. 4. אפשר לבקש מהרופאה להחליף לו את הכדורים . 5.לשלוח אותו למרכז יום זה יעשה לו טוב והוא לא ישב בבית מדוכא. לשרותך בכל עת. תחזיקו מעמד את אמך וכל שאר המשפחה. זהבה שחם

רווי שלום

שלום לך נערה חמודה. קשה לי מאד לקרוא מה שאת כותבת , כאילו חזרתי שנתיים אחורה וזה בדיוק מה שהיה עם בעלי. בני הצעיר היה אז גם בן 15 בערך. לא אחזור על הדברים שכבר כתבתי כאן בפורום ואולי תמצאי בדפים קודמים, אך אצלנו היו אותן תופעות וגם בעלי מטופל בבילינסון. כל מה שענו לך , קחי לתשומת ליבך והעבירי גם לאמך ולבני משפחה אחרים. יש קבוצת תמיכה , יש תמיכה טלפונית של העמותה. מעבר לכך אני אשלח לך מסר אישי עם פרטים נוספים ואשתדל לסייע לכם בשלבים הראשונים והקשים כל כך. גם אצלנו עכשין השלב של פרישה מעבודה והדברים מאיימים ולא תמיד מוגדרים. מאחר ואביך עובד במשרד ממשלתי בו יש עובד רווחה שאמור לטפל בו ובמשפחה, יש סיכוי שיתנהגו אליו באופן רגיש ואכפתי. לגבי אפשרות של המשך עבודה בתפקיד זוטר יותר , גם זה ניתן לבדוק איתם. לגבי הנהיגה , בעלי כבר לא נוהג תקופה ארוכה וזה באמת מסוכן. לכן רצוי מיד להפסיק את הנהיגה במיוחד שאת כותבת שיש גם בעייה פיסית. אני יכולה רק לאחל לכם שתהיו מספיק חזקים להתמודד עם השינויים שחלים בחייכם. יש לי ילדים בוגרים יותר שלמדו לקבל את המגבלות של אבא בדרך של הומור, כמה שזה קשה ולא ללחוץ עליו שיזכור דברים, לנסות לדבר אליו לאט וברור ולחזור על דברים. להיות איתו , לדבר בסביבתו על כל מיני נושאים, כדי שלא יתנתק מהעולם. אני שולחת לך ולאמא חיבוקים ועידוד מכל הלב והלוואי שכולנו כאן בפורום נוכל לסייע ולתמוך בכם, טובה

אירילה

New member
בדיוק היום וכעת בערוץ 10 - אלצהיימר

במסגרת התכנית חוות דעת ,הופיע קודם לכן חולה אלצהיימר עצמו ,אשר דיבר על המחלה וההרגשה וכן השתתפה בתכנית עופרה שגב מנחת קבוצות תמיכה של חולים עצמם ולבני משפחה בנפרד. בדיוק דיברו על כך שלא להתווכח עם החולה ולא להתנגח בו ,לזרום איתו ולהיות הרבה הרבה יצירתיים ומידי פעם כשאין ברירה להשתמש בשקרים לבנים.

revi2003

New member
תודה רבה באמת לכולכם !

באמת באמת !! עזרתם לי מלא , בדיוק עכשיו אימא הייתה לידי וסיפרתי לה דברים , אבל היא עקשנית ... היא תמיד אומרת שזה לא ממש וזה לא חמור , היא חושבת שאני עד כדי כך דפוקה שאני לא מבינה .. אבל כמו שאומרים יהיה טוב תודה לכולכם :)

למעלה