בטח שכן
אתה מסתכל רק על ההיבט של מי מנגן הכי מהר וכו' אבל מי הוציא אלבומים מביכים בשנות השמונים כמו death wish II שזה פסקול לאיזה סרט כושל? ג'ימי פייג' מי הוציא אלבום שנחשב לאלבום הכי טוב מכל האלבומים שיצאו בקריירות הסולו של זפלים zooma? ג'ון פול ג'ונס.. בהרבה מובנים בתור אמן סולו ג'ון פול ג'ונס (שגם לו יש מורדות) הרבה יותר מוצלח לדעתי מג'ימי פייג'. וגם בהופעות מקריירת הסולו, מהטור שלו 2001 הוא מוכיח שהוא גם זמר לא רע בכלל. עצוב שאנשים כמוך לא יודעים להעריך את כשרונו של ג'ון פול ג'ונס שבעצם היה לו תפקיד כל כך גדול בלהקה, בתור בסיסט הוא כתב בס ליינים מדהימים כמו lemon song, what is what never should be, good times bad times ועוד המון ואני לא אתחיל לדבר על הקטעי קלידים המצויינים שלו וגם תרם מאוד בכך ששמר על הקצב של הלהקה ואיפשר לשאר החברים "לשחק: עליו ובכך החזיק את כל הלהקה ונתן לכל אחד מהם להתבטא ולאלתר על הקצב שלו, לבונהאם את המקצבים ומעברי התופים הידועים שלו, לג'ימי פייג' לאלתר את הסולואים שלו בצורה הכי טובה שאפשר, ולרוברט פלאנט בג'אמים הארוכים שלהם כמו dazed in confused לאלתר על פי הקצב שג'ון פול ג'ונס מחזיק ושומר עליו, וככה שמר על הלהקה "מלרדת מהפסים" בהופעות. זה גם ידוע שבהופעות ג'ון פול ג'ונס כהאחד שפישל הכי פחות מבין הארבעה, בעוד רוברט פלאנט בימים המאוחרים של הלהקה, זייף בצורה מחרידה, וג'ימי פייג' זייף סולואים, בונהאם וג'ונס כמעט ולא פישלו. מיותר גם לציין שג'ונס הוא מגלומן לא קטן וכל כלי שהוא מנגן בו הוא גם מצטיין בו, הוא בסיסט פנומנלי, נגן מנדולינה מעולה, וקלידן מצויין, וגם מה שהרבה אנשים לא יודעים גם נגן גיטרת סלייד ממש ממש טוב, ואפילו לדעתי יותר טוב מג'ימי פייג' עצמו. ושלא נדבר על זה שהוא היה נגן אולפנים שהשתתף באלפי הקלטות, ואחת המפורסמות בהם היא השתתפותו באלבום הראשון של ג'ף בק truth כנגן המונד ב68'. הוא גם הפיק אלבומים לאמנים רבים, ויש לו קרדיט על הרבה מהיצירות המפורסמות של לד זפלין, אני לא ארשום אותם עכשיו כי ההודעה שלי מספיק ארוכה, סתם לדוגמא את הריפ המפורסם של black dog ג'ונסי שלנו כתב, אבל תציץ באול מיוזיק ותראה בעצמך. לסיכום, לדעתי ג'ון פול ג'ונס הוא המוזיקאי הכי אנדרייטד שאי פעם שמעתי עליו ופשוט חבל שאנשים לא יכולים לראות את הכישרון העצום שיש לו.