אמממ, שלום, אני רק מבקרת פה אבל

אמממ, שלום, אני רק מבקרת פה אבל../images/Emo41.gif

רציתי לדעת אם אתם רק רואים סרטים של מדע בדיוני או שאתם קוראים גם ספרים, כמוני? כי יש לי שאלה אליכם: מה אתם חושבים על הסדרת ספרים הבאה, כי יש אנשים שאומרים שלא שווה לי לבזבז עליהם זמן וכמה ההפך, אז רציתי לדעת מה דעתכם, הנה השמות:
המשחק של אנדר
קול למתים
קסנוסייד בבקשה תענו מהר, כי אני כבר מתה לקרוא משהו...
 

גרומיט

New member
"אנדר" ו-"קול למתים"

דורגו בין עשרת ספרי המד"ב האהובים ביותר של חברי פורום מד"ב המקביל באורט. "המשחק של אנדר" הפך, מאז שנכתב ב-1985, לאחת מהקלסיקות היותר ידועות של המד"ב - ובצדק רב (לפחות לדעתי). "קול למתים" כבד הרבה יותר וכתוב בסגנון מאוד שונה, אבל עדיין מומלץ מאוד. שני הספרים האחרים - "קסנוסייד" ו"ילדי המחשבה", שנויים יותר במחלוקת והדעה הכללית אומרת שהם לא מגיעים לרמה של שני קודמיהם. לעוד המלצות, ראי את רשימת המומלצים של פורום אורט.
 
אהה, טוב זה לא משתווה לי../images/Emo41.gif

אני ברוב טפשותי התחלתי לקרוא את "קסנוסייד" לפני "המשחק של אנדר" ורק עכשיו שכמעט גמרתי את כל הספר, אומרים לי שיש לספרים סדר... איזו מטומטמת אני! טוב כנראה שאני יעשה עוד טיול לספרייה מחר, אני בכל זאת צריכה להחזיר את "מאדים הירוק" ואת "מאדים האדום" לשם, גמרתי לקרוא אותם לפני שבועיים
 

dusk

New member
לטובתה אני מקווה שכן

זהו אחד הסדרות הארכניות והטרחניות ביותר שאי פעם תורגמו לעברית (או נכתבו בכלל).בליל טכני על שלושה ספרים ומעט מאוד עלילה.
 

firefist

New member
חולק עליך...

סידרה חביבה ביותר... הבליל הטכני יכול להיות מעניין מאד, ויש גם עלילה (למורת שבאמת פחות עלילה מספרים אחרים בעלי אותו האורך...)
 
חביבה מאוד?

לא! הסדרה נוראית ומשעממת. מאדים האדום הוא עוד איכשהו מצא חן בעיני בגלל התיאורים שיש שם של הריסת מאדים ע"י המפעל האנושי, אבל שלושת הספרים (למה הכחול מחולק לשניים, אגב?) האחרים משעממים נורא, ארוכים ובאמת חסרי תכלית וטעם. בזבוז זמן. אל תתחילו לקרוא אותה.
 

preacher

New member
חחח... גרומיט יש לך מעריצה...

תרדי למטה בדף, חסרים שם דיוני ספרים שאת שואלת אם מישהו קורא כאן?
 

הייזל

New member
מישהו מוכן לעשות לכולם טובה

ולכתוב מאמר על הסדרה של אנדר כדי שנוכל להוסיף אותו לרשימת המאמרים ונחסוך דיונים חוזרים ונישנים על אותו הנושא?
 

omersela

New member
יש לי שאלה פתוחה בקשר לאנדר

אני מתנצל אם כבר דיברו על זה. האם אני היחיד שרואה בעיה עם ניצול ילדים נוראי בספר הזה, אפילו שהמטרה היא, כביכול, המטרה העליונה של השרדות המין האנושי? לענ"ד זה בעייתי וייתכן שהכותב היה צריך להתייחס לזה יותר.
 

preacher

New member
קארד התייחס לזה המון

הרי חלק עצום מהשיחות בין המורים והמפקדים של אנדר הוא על הבעיתיות בניצול הזה. הם אמנם מצדיקים את זה בצורך של כדה"א אבל, צריך להבדיל בין הטקסט שהסופר שם בפה של הדמויות ובין הדעה שלו עצמו. לפי האופי הכללי של הספר הסופר לחלוטין מתנגד לרעיון הזה. ההצגה של הבי"ס היא שלילית והספר מדגיש שזה גורם נזק נפשי עצום לילד.
 

omersela

New member
אתה צודק רק באופן חלקי

כל השיחוק וההתלבטויות הללו הם (לדעתי) כדי לשכך את המצפון שלו, ולכן כלפי חוץ הוא מביע דעה שלילית, אבל בסופו של דבר השימוש נעשה.
 

omersela

New member
דוגמה מספר אחר, איוב (למשל)

אני אתן לך דוגמה, מהספר איוב, שהגיבור (הכומר) הולך אחרי היצרים שלו, וכל הזמן יש לו בראש קול שכועס עליו ומזכיר לו את יעדו וכו´. זה פשוט טכניקה של כתיבה, והרי אנו יודעים שההינליין מצדד בפתיחות וחופש וכול זה, אבל כדי שהספר לא יהיה שטוח הוא שם את ההתלבטות אצל הגיבור. אצל אורסון זה אותו דבר רק עדין יותר, אבל אין יחס אמיתי וכן לשאלה המוסרית. הערת אגב: אני, עפ"ר, נותן חופש מוחלט לסופר לכתוב כל מה שהוא רוצה כי הרי מטרת הספר היא עניין לקורא. המקרה הזה חורג מעט, לדעתי, גם מכיוון שה הפך לספר פולחן, ושנית מהטעם שמדובר על ילדים וזה נושא רגיש אצלי.
 

preacher

New member
אתה שוב מבלבל בין המעשים בספר

והדעה של הסופר. מה שאמרת זה כאילו שאם סופר כותב על מעשה רצח הוא תומך ברצח. אז לא, קארד יכול לכתוב על הבית-ספר בלי לתמוך בו. אם אתה תמיד מצפה שהטוב ינצח והדבר הנכון יעשה בסוף הספר, אז מצטער, בספרות מודרנית זה לא ככה.
 

omersela

New member
בדיוק להפך

מצד האמת, אם קארד היה חושב כמוני, הוא היה צריך לגרום לכך שאנדר לא ילחם (ואולי כדוה"א יכבש, ואולי זה טוב דווקא - אני לא חושב שמישהו פיתח את זה לכיוון האופטימי איפעם (אולי ניב) - וללכת עם זה עד הסוף), אבל בשביל הסיפור אני מוכן שאנדר כן ילחם, אבל אני רוצה שהביקורת ו/או נקיפות המצפון יהיו אמיתיות ורציניות יותר.ץ
 

גרומיט

New member
ספר טוב צריך לעורר שאלות

וזה בדיוק מה שקארד עושה ב"משחק של אנדר". לא ניתן לקרוא אותו בלי להרהר אם המצב שאליו הוכנסו הילדים בבית הספר הוא מצב מוסרי ו/או מוצדק. העובדה שקארד עצמו לא מטיף במפורש לעמדה מסוימת, לא מונעת מרוב הקוראים להתקומם נגד מה שבית הספר מעולל לאנדר ומה שנעשה שם לשאר הילדים. להיפך - זה אחד המרכיבים היותר חזקים שנשארים אחרי הקריאה - לפחות אצלי. כמובן, גם עולה שם השאלה מתי המטרה מקדשת את האמצעים, אבל קארד בהחלט לא כופה על הקוראים לקבל, למשל, את העמדה של גראף בנושא. אפילו להיפך, ויעידו על כך כל חיבוטי הנפש הרבים של גראף עצמו, ועוד יותר מכך של אנדר.
 

dusk

New member
לא יכותי לנסח את זה יותר טוב בעצמי ../images/Emo13.gif

 
למעלה