אממ אולי תוכלו לייעץ לי...

נוש14

New member
אממ אולי תוכלו לייעץ לי...

אני החלטתי שאני רוצה להירשם לשנת הלימודים הבאה הבאה, כלומר של שנת 2014 מתי שזה יהיה. אני עוד לא יודעת לאיזה קורס אבל זה פחות רלוונטי. הבעיה שלי היא שאני רוצה לפחות לעשות משהו יחסית מועיל בשנה הקרובה. אני כרגע עובדת כבריסטה ויוצאת עם חברים וחברות אבל זה לא נחשב בעיני כמשהו מועיל וחוץ מזה אמא לוחצת עלי שאני מבזבזת את הזמן.
הבעיה היא שאני לא יודעת מה אני יכולה לעשות. כבר ניסיתי להתנדב עם בעלי חיים ולא התחברתי לזה ובדקתי אופציה של לעבוד בחו"ל אבל זה לא בשבילי וגם טיול גדול זה לא בשבילי ואין לי שום רעיון אחר. אולי למישהו יש רעיון? כל דבר שעולה לכם לראש, באמת.
תודה

yatusha

New member
מה לגבי קורס מקצועי?

את יכולה לעשות קורס במקצוע שמעניין אותך ושיתן לך תעסוקה טובה בזמן שאת סטודנטית.
דבר נוסף שכדאי וחשוב לעשות הוא לחסוך כסף לקראת התואר. אני מכירה לא מעט אנשים שהוציאו עשות אלפי שקלים על טיול ארוך ועכשיו הם סובלים בזמן התואר. נצלי את התקופה הזו לחסוך וצאי לטיול או שניים קטנים בחו"ל.
אם את עוד לא יודעת מה את רוצה ללמוד זאת תקופה מצויינת להתנסות בתחומים שמעניינים אותך ולבדוק האם תרצי להפוך אותם לקריירה.

אם את מרגישה שאוקטובר 2014 רחוק לך ו-2013 קרוב לך אני ממליצה לך לבחון את האופציה של להתחיל בסמסטר אביב (פברואר) שנה הבאה.

בהצלחה!

נ.ב
לא להילחץ מאמא, את עדיין צעירה ואין דבר יותר גרוע מלהתחיל ללמוד לפני שמוכנים נפשית...

אורטל987

New member
אם כבר בהתנדבות עסקינן..

יש את "עלם". עמותה שמסייעת לנוער בסיכון. יש הרבה דרכים להתנדב לעמותה וגם אפשרות לתרום כל חודש כסף (קטן יש לומר) ע"י מעגלים לטובה.
מצרפת לינק עם פרטים.

Purple Mushroom

New member
אפשר להתנדב גם באנוש

או בכל עמותה או חברה במרכז או בארץ של פגועי נפש.
המדריכה שלי התנדבה בעלם, ועכשיו היא עובדת, ומדריכה בחברת "קידום-פרוייקטים שיקומיים" :)

Kagg6

New member
את יכולה לעשות קורסים בפתוחה

וככה לחסוך חלק מהם בשנת הלימודים הקרובה...

רוונה

New member
היי

אם אני לא טועה ההרשמה לשנה הבאה בעיצומה אז משהו שאת יכולה לעשות זה להתחיל לבדוק מה מעניין אותך ללמוד. אני למשל קפצתי למכללה ודיברתי קצת עם סטודנטים ואפילו נכנסתי להקשיב לכמה קורסים בשביל לראות אם זה מוצא חן בעיני. מומלץ
ככה תקבלי כל מני טעימות ותראי מה נראה לך (ותשמחי את אמא שלך
).

חוץ מזה יש מליון דברים שאת יכולה לעשות-
כסף זה תמיד מועיל אז כמו שהמליצו לך- לעבוד ולחסוך כמה שיותר.
זה הזמן לטיול לחו"ל אם את רוצה, לא חייב להיות גדול, או שאת יכולה לטייל בארץ (שביל ישראל למשל, אם יש לך כמה חודשים פנויים).
לגבי התנדבויות זה לא חייב להיות עם בעלי חיים וכאן יש מליון רעיונות ומקומות לפי תאריכים.

בהצלחה

GeJuFan

New member
קודם כל, אילו הייתי את

הייתי אומרת לאמא שלי שתקפוץ לי. החיים שלי הם שלי ולא שלה, ולכן כל החלטה שאני עושה או לא עושה משפיעה עליי ולא עליה. כל עוד את כרגע עובדת ומכלכלת קצת את עצמך אני באמת לא מבינה מה יש לאמא שלך ללחוץ עלייך.
את בת 22, יש לך עוד זמן, לי לקח עוד שנתיים וחצי לפחות עד שהבנתי מה אני רוצה לעשות- ובגיל כמעט 27 אני עדיין קצת מבולבלת למרות שכבר התחלתי ללמוד.

אם את לא בטוחה מה את רוצה לעשות בחיים עדיף לא להתחיל ללמוד באוניברסיטה במשרה מלאה קחי כמה קורסים בנושאים כלליים שנראים לך מעניינים. מעבר לזה תשבי ותעשי חושבים מהם התחביבים שלך, למה את מרגישה שאת נמשכת זו בד"כ התחלה טובה בשביל להבין מה את רוצה ומתאים לך לעשות.

GeJuFan

New member
בנוסף

תחשבי גם מהם התכונות הכי חזקות שלך בעבודות שאת עושה, האם את נהנית מהעבודה שלך כרגע? (אגב במקומות רבים בעולם להיות בריסטה זה נחשב מקצוע מאד מכובד יש אנשים שעובדים בכך במשך כל ימי חייהם ומרוויחים כסף טוב).

Purple Mushroom

New member
מה זה בריסטה?

אם את כבר עובדת, זה לא נחשב בעיני לפחות, לבזבוז זמן.
את יכולה להתנדב במשהו שמתאים לך.
אז אם יש תקציב לזה, או מילגה, את יכולה ללמוד, בכל תחום שנראה לך מתאים. (עכשיו זה באמת הגיל).
בהצלחה !
=]

למעלה