אממ... בקשה להמלצות

Britush

New member
אממ... בקשה להמלצות

אני נוסעת לארה"ב מחר (איזה כיף!
); וההורים שלי הבטיחו לי ביקור בחנויות הספרים הכי גדולות בניו-יורק (איזה כיף!
). ביקור כולל גם קנייה של כמה ספרים (כמה שיותר), כמובן. חשבתי, וגיליתי שאין לי מושג מה אני מעוניינת לקרוא. ואם אקנה ספר, באנגלית, שלא *ממש* ארצה לקרוא - אני לא אקרא אותו. אני מכירה את עצמי. אז החלטתי להתנהג כמו כל אדם שני שנכנס לפורום הזה, ולבקש מכם המלצות. עכשיו תשאלו - מה את אוהבת לקרוא? והתשובה שלי תהיה - אין לי מושג. זאת אומרת, כמובן, יש ספרים מסויימים שאני מאוד אוהבת; אבל לא ז'אנרים או קבוצות מסויימות. זה, כמובן, קצת מצער, כי יהיה לכם קשה להמליץ.
אבל תנסו בכל זאת?
כדאי שאלה יהיו ספרים שלא תורגמו לעברית (אחרת אקרא אותם בעברית, מן הסתם). ו - זהו. ספרי נוער, ובאנגלית, כמובן. תודה מראש.
נ.ב. נכתב כאן מתישהו שיש ספר שהוא ההמשך של "חיי קסם" ו"תשע הנשמות של כריסטופר צ'אנט", ולא תורגם לעברית. אפשר לקבל את השם המדוייק, בבקשה?

Rivendell

New member
../images/Emo45.gif אם תגידי אילו ספרים אהבת

יהיה קל יותר להמליץ לך

Britush

New member
אוקיי, אנסה ../images/Emo13.gif

בזמן האחרון קראתי: "שר הטבעות" (אני באמצע...), "האריה, המכשפה וארון הבגדים" ועוד כמה ספרים מהסדרה (בפעם ה-1000
), "בשורות טובות" ו"כפר אשמדאים". בקיצור, בעיקר פנטזיה... מעולם לא אהבתי פנטזיה במיוחד, אבל נראה שבזמן האחרון אני כן אוהבת. *מהורהרת* אז - פנטזיה?

לא חובה

תמיד אפשר להגדיל את המעגלים. מה דעתך על רואלד דאל? הוא כתב: מתילדה, ג'יימס והאפרסק הענק, צ'רלי והשוקולדה... אם את אוהבת חיות, הייתי מציע את ג'ראלד דארל. ספרים שלו: ציפור הלעג, משפחתי וחיות אחרות...

Britush

New member
אני חושבת שקראתי את רוב הספרים

של רואלד דאל...

אוקיי, אז ככה: ../images/Emo57.gif

Stardust של ניל גיימן. אגדה מקסימה על אנש שהלך לחפש כוכב שנפל... Mort או Witches abroad(? מכשפות בחוץ לארץ, נו) של טרי פראצ'ט (סדרת עולם הדיסק). ממממממ.... כן. אלו טובים ^_^.

farseer

New member
ההמשכים...

טוב, אלה *לא* המשכים ישירים. בכלל לא. הגיבורים שונים, והמכנה המשותף היחיד הוא קרסטומנסי. כן, "חיי קסם" עדיין הכי טוב, ולדעתי ההמשכים לא מתקרבים אליו (חוץ מתשע הנשמות) בכל מקרה, יש ספר אחד שנקרא "the chronicles of chrestomanci II". הוא מכיל את שני ספרי ההמשך "witch week" ו - "the magicians of caprona" ביחד (עדיף על לקנות בנפרד). האמת היא, שיש לי סדרת פנטסיה נהדרת להמליץ עליה. אני מניחה ששמעת על "המשחק של אנדר", אולי גם קראת, של קארד. למעשה, קארד כתב גם סדרת פנטסיה, אותה אני קוראת עכשיו, הקרויה "the tales of alvin maker". מסיבה לא ברורה היא לא תורגמה, אף על פי שהיא פשוט מדהימה. אני מליצה לך לנסות אותה, כי היא באמת שווה את זה.

בילוי נעים בריתוש!

תהני ותבלי.לדעתי יש סוג של קסם וכייף דוקא בללכת לחנות ספרים גדולה(או קטנה...)-נגיד בארנס אנד נובלס(זו רשת) ופשוט לשבת שם,לדפדף,להסתכל ולגלות בעצמך הפתעות.מה שיומלץ לך פה מן הסתם יתורגם בקרוב אבל הכייף,לדעתי,זה פשוט החיפוש. ויש גם ספרים שתורגמו אבל בעיניי נורא נחמד לקרוא בחנות גם באנגלית-הכוונה לא לרומנים שאי אפשר ברפרוף אלא,למשל,ד'ר סוס או ספרי השירים שכתב של סילברשטיין-אני עשיתי את זה בניו יורק וגם בלונדון באושר גדול. נסי גם לחפש ספר-לקט שכזה.אני מצאתי בלונדון,במקרה,ספר גדול שמכיל בתוכו המון ספרי ילדים ביחד-גם ספרי פעוטות שלמים וגם פרקים מספרי נוער.זה יכול להשאיר לך טעם בפה לגבי הרבה דברים ולדעת למה תרצי לחזור בהמשך. ובאמת-תהיי פתוחה להפתעות ותעשי חיים! כיף לך...

למעלה