אממ התייעצות בבקשה לגבי דירה על הנייר ונאמנות
אני חושב אולי לקנות דירה יד 1, שתהיה בנויה בעוד 3 שנים.
נתנוים בסיסיים:
צריך לשלם בתקופה הקרובה. 20% ו 80% חודש לפני קבלת מפתח.
משלמים 13% לעו"ד נאמן - שהוא גם בעלי החברה. במידה ולא מקבלים אישורי בניה עד יולי 2016. יש נקודת יציאה. אחכ' משלימים ל 7% לבנק לאומי. והחל מאז יש ליווי בנק לאומי.
1. שאלה כללית לגבי נאמנות- האם נאמן עושה עבודתו נאמנה? או שהוא בעל אינטרס?
ושאלה במקרה הזה ספציפי ? לא קצת מוזר שהנאמן הוא גם המנכ"ל והבעלים?
2. יש לי הון של 600K, והדירה עולה K1300 (נניח שעם הצמדה לתשומת הבניה זה יהיה גג 1400K).
אני מקווה שבעוד 3 שנים . ארוויח קצת בבורסה, או לחילופין אצליח לקבל משכנתא על 800K.
במידה ולא אצליח לקבל משכנתא על 800... (יש סיכוי כזה של 30%)
א. מה יקרה לדירה?
ב. מה אתם אומרים על הרעיון הזה? שבמידה ולא אצליח להשלים את ה 80%, אני אוכל למכור את הזכויות שלי על הנכס שהוא כבר בנוי. ונכס בנוי שווה יותר מנכס על הנייר. < זה נכון?>
אז אני מניח שהוא יהיה שווה לפחות את ה 1400K . ככה לפחות אני בטוח שלא אפסיד כלום מהעיסקה. האם המחשבה שלי נכונה ?
3 איזה ביטחונות כדאי לי לבקש במקרה זה, שהכסף נמצא אצל בעו"ד שהוא גם הבעלים?
4. -מתי נהוג ללכת לעו"ד? יש לי את החוזה (40 עמודים). אני לא רוצה ללכת לעו"ד סתם, כי אולי החוזה שונה לחלוטין ממה שהמשווק הציג לי, ואז העיסקה לא מתאימה לי? מתי אנשים בדרכ' הולכים לעו"ד בקניית דירה על הנייר?
אשמח לדעתכם
תודה רבה
אני חושב אולי לקנות דירה יד 1, שתהיה בנויה בעוד 3 שנים.
נתנוים בסיסיים:
צריך לשלם בתקופה הקרובה. 20% ו 80% חודש לפני קבלת מפתח.
משלמים 13% לעו"ד נאמן - שהוא גם בעלי החברה. במידה ולא מקבלים אישורי בניה עד יולי 2016. יש נקודת יציאה. אחכ' משלימים ל 7% לבנק לאומי. והחל מאז יש ליווי בנק לאומי.
1. שאלה כללית לגבי נאמנות- האם נאמן עושה עבודתו נאמנה? או שהוא בעל אינטרס?
ושאלה במקרה הזה ספציפי ? לא קצת מוזר שהנאמן הוא גם המנכ"ל והבעלים?
2. יש לי הון של 600K, והדירה עולה K1300 (נניח שעם הצמדה לתשומת הבניה זה יהיה גג 1400K).
אני מקווה שבעוד 3 שנים . ארוויח קצת בבורסה, או לחילופין אצליח לקבל משכנתא על 800K.
במידה ולא אצליח לקבל משכנתא על 800... (יש סיכוי כזה של 30%)
א. מה יקרה לדירה?
ב. מה אתם אומרים על הרעיון הזה? שבמידה ולא אצליח להשלים את ה 80%, אני אוכל למכור את הזכויות שלי על הנכס שהוא כבר בנוי. ונכס בנוי שווה יותר מנכס על הנייר. < זה נכון?>
אז אני מניח שהוא יהיה שווה לפחות את ה 1400K . ככה לפחות אני בטוח שלא אפסיד כלום מהעיסקה. האם המחשבה שלי נכונה ?
3 איזה ביטחונות כדאי לי לבקש במקרה זה, שהכסף נמצא אצל בעו"ד שהוא גם הבעלים?
4. -מתי נהוג ללכת לעו"ד? יש לי את החוזה (40 עמודים). אני לא רוצה ללכת לעו"ד סתם, כי אולי החוזה שונה לחלוטין ממה שהמשווק הציג לי, ואז העיסקה לא מתאימה לי? מתי אנשים בדרכ' הולכים לעו"ד בקניית דירה על הנייר?
אשמח לדעתכם
תודה רבה