אממ זה הולך ככה...אממ הרוב פה לעידן

אממ זה הולך ככה...אממ הרוב פה לעידן

לפני בערך שבוע.. יצאתי בערב למסיבה של חברה.. שחזרתי פגשתי משהו עםם חולצה כחולה ושרוך אדום..(הנוע"ל) וחברה שלי סתם אמרה לו כזה.. חבוב עבור למכבי צעיר... אז אני ולילך נשארנו לדבר איתו והוא שאל מה האידיאולוגיה שלנו... ולא ידענו בדיוק מה לענות... אז לקחנו טלפונים... ואמרנו שנחזור אליו.. והוא מתקשר ומנסה לברר דיי הרבה.. עידן???

idanshaf2

New member
את יודעת מה.. העלת לי רעיון מעניין

שכל אחד ישרשר פה את התשובה שלו.. מהי ,לפי הבנתכם, האידיאולוגיה של תנועת הנוער המכבי הצעיר.. ולא מה שכתוב בספרים.. איך אתם תופסים אותה. נראה לי שיהיה מעניין

אממממ

טוב אז אני יודעת שמכבי צעיר היא תנועה יהודית לאומית ספורטיבית המושתת על ערכי החינוך הבלתי פורמאלי.. חיחייחחי אני זוכרת את המשפט הזה מהעבודה שעשיתי במחוייבות האישית... קראתי אותו 1000 פעם... זה משו כזה לא? אבל זו לא האידיולוגיה

A m b a G a l

New member
בלי הרבה חפירות :]

לחנך את הנוער הישראלי לערכי המכבי הצעיר ולעקרונותיו.

אמממ

כן...אבל הוא לא יסתפק בזה כאילו... אמרנו לו שאנחנו מחנכים לערכים של כבוד,עזרה לזולת וכל מיני כאלה והוא אמר שככה זה אצל כל תנועות הנוער.. אז אם אני אגיד לו את זה... אז הוא גם יגיד אותו דבר...

noa08128

New member
אוקיי

הבעיה(אם זו בעיה בכלל) במכבי היא נקיטת עמדה פוליטית. היום הבמה לתנועות הנוער מהשמאל(או מהימין לחילופין) היא בהפגנות פוליטיות ופעילות חברתית שתומכת בדעתם. כמובן גם הגודל של התנועה נלקח בחשבון. יש הבדלים שנוים בדרכי החינוך של תנועות השמאל- שהמרכזיות שבהן הן:המחנות העולים,הנוער העובד והלומד והשומר הצעיר. כשם שתנועות אלו נשארו בשמאל נשארו גם כמה תנועות בימין(כמו:בני עקיבא,עזרא,הנוער הלאומי ותנועת הנוער בית"ר שהספיקה להתפרק. כהחבר בהנוע"ל התכוון לאידיאולגיה הוא כנראה התכוון לאידיאולגיה פוליטית כלשהי שעליה מבוססת תנועתנו. וכמו שרובנו יודעים אין לא כזו עמדה (פוליטית). את אמרת שהתנועה א-פוליטית(לי אישית יש ויכוח עם ההגדרה הזו -ואפשר לפתוח על זה דיון שרשור נוסף..) המובוססת על עקרונות החינוך הבלתי פורמלי. תנועות הנוער מבוססת רובן על עקרונות החינוך הבלתי פורמלי,ככה שאין שונה כאן מהנוע"ל. אבל מהי האידאולגיה?, למכבי אין אידיאולוגיה(עפ"י)-אלא "מערכת" עקרונות מטרות ודיברות. רוב הדברות הן דיברות לא מבדילות אותנו מתנועות נוער אחרות רק באופן מהותי -אם בכלל. הבדל ברור אחד היא נקטית עמדה פוליטית- לשם ההבהרה "המכבי הצעיר" תנועה א-פוליטית אך הנוע"ל היא א-מפלגתית אך העלדת דעה פולטית שמאלית ברורה. עוד הבדל מרכזי הוא "דרך החינוך"- בעוד שבנוע"ל החינוך מבוסס על עבודה הגנה שלום ודמוקרטיה במכבי(שזו תנועת ספורט בבסיסה) החינוך שם דגש על ספורט (נפש בריאה בגוף בריא) חינוך לניסוי ותהייה(ולאו דווקא לשלום וסוציאליזם בנוע"ל). וגם להגשמה- כמובן שכל אלו נעשים יחד עם עקרונות הדמוקרטיה. עוד הבדל הוא בהגדרה- מכבי היא תנועה יהודית-בנוע"ל מצויים קנים שונים -בהם הקן הערבי(המצוי בישוביים ערבים בארץ) וכמו כן הקן הדרוזי (המצויי בישוביים דרוזים). בעוד שמכבי צעיר היא תנועה יהודית לכל דבר אחד ממטרות הבוגר והמגשים בנוע"ל היא ראית מסורת ישראל כמקור השראה ולא כסמכות. יש עוד כמה הבדלים מהותיים. שמחתי לעזור.. אם תרצו אשמח לכתוב עוד דברים. נועה מזרחי ראשל"צ

נועה...

ממש ממש תודה... נראלי אני הולכת להתקשר אליו מחר... חייחיחיחחייח או ביום שישי אחרי השלמות עם יוסי..... יחייחיח אני ממש מודה לך... שירלי שבישיסטית ראשל"צ מערב

noa08128

New member
שמחתי לעזור..

את מוזמנת גם לפנות אלי במסנגר או באייסיקיו אם יש עוד בעיות.

Apsoo

New member
שטויות במיץ קקי בלקי

דחוף לקרוא קודם מהספר, ואז לגבש אידאולוגיה. כל אחד פה זורק השערות לפי הכלום שהוא יודע על התנועה. עצוב

SoulDancer

New member
ממ.. האידיאולוגיה?

אין לי מוששששששששששששג אני רק יודעת שאני לא מאמינה בחינוך לדעה פוליטית כמו בנוע"ל, וזו הסיבה הפשוטה שאני לא בנוע"ל:D

orlupo

New member
אידאולוגיה?

לי יש הרגשה לכך שהוא רמז לזה שמכבי ימניים. האם בכלל מכבי ימניים? שאלה טובה... ההורים שלי כל הזמן טוחנים לי את זה בשכל אבל כל אחד פה אומר לי שמכבי הם א-פוליטיים.

מכבי לא ימיניים

מכבי הם א-פוליטיים... הכוונה שאין להם בכלל דעה פוליטית... לעומת זאת.. נראלי שהנוע"ל הם בשמאל לא??

SoulDancer

New member
תנועות נוער בעבר היו פוליטיות.

מכבי צעיר היו ימנים. כיום אין לנו דעה פוליטית. לעומת זאת הנוע"ל נשארו עם דעה פוליטית, וכן הם בשמאל.

orlupo

New member
למה רק עכשיו מישהו מוכן להודות בזה?

אני דיברתי על כך עם המדריכים שלי וגם עם הרכז של חדרה (אחרי שהוא העביר לנו פעולה באחד מהימים הראשונים של המחנה) ואף אחד לא היה מוכן להודות בכך...

למעלה