אממ לא בטוח שזה המקום אבל...

Chip flash

New member
אממ לא בטוח שזה המקום אבל...

אני חוזר בתשובה לפני גיוס ו... רציתי לדעת האם יש דברים מיוחדים שכאדם דתי אני צריך לקנות.. למשל שמעתי על משהו בשם תפידין(מקווה שכך אכן קוראים לזה ואני לא מתבלבל) שהוא מעיין פאוץ' כחול ששמים בו את התפילין כאשר נמצאים בשטח. איפה אפשר לקנות כזה דבר והאם יש עוד דברים כאלו שעליי לקנות? עוד דבר קטן,איך מתקבלים חוזרים בתשובה הצבא? יש הנחיות מיוחדות או משהו בעניין? היחס מהמפקדים הוא זהה לזה שמקבלים השאר?יותר גרוע?יותר טוב? מצטער אם זה לא המקום הנכון פשוט שמתי לב שיש כמה הורים לחיילים דתיים בפורום בשרשור עם הויכוח על חיילי ההסדר וחשבתי שהם יוכלו לעזור לי אולי. תודה רבה לעונים מראש.

oshiko

New member
שיהיה לך ../images/Emo50.gif בגיוס

לגבי תיק תפילין - אפשר להשיג אותו בחנויות לספרי-קודש או תשמישי קדושה. באופן מעשי - זה תופס נפח לא קטן. יהיה לך קשה להיסחב עם זה לכל מקום. הבן שלי משתמש בשקית נילון רגילה - פחות נפח, ואפשר להכניס לתיק. כללית אני לא חושב שיש הבדל בין איך שמתקבלים בצבא חוזרים בתשובה או דתיים אחרים. יש דברים שכדאי לך ללמוד ולהפנים. בלי לפגוע חלילה - לפי הרגשתי יש לחוזרים בתשובה נטייה פסיכולוגית להחמיר יותר - לפעמים זו החמרה שלא במקום - מחוסר ידיעה. למשל - ביצוע המשימות הצבאיות באופן מקצועי ושלם הוא בעל חשיבות רבה, גם על חשבון דברים שאינם הלכתיים מהותיים - כמו תוספות בתפילה או אפילו איסורי שבות מסויימים בשבת. אם החברים שלך מתכוננים למסדר - קצר עד כמה שאפשר בתפילה ותכין את המסדר יחד איתם. אל תהסס "לחלל" שבת במקום שזה מתנגש עם צורך בטחוני. יש מספיק ספרים על הנושא - מומלץ לך מאד ללמוד אותם ולהחזיק אותם איתך. לאן אתה מתגייס - דרך אגב?

Chip flash

New member
כן נושא ההחמרה

גם אני חשבתי על זה ואתה די צודק ואני אנסה להימנע מזה ככל האפשר. למשל לקח לי זמן מסוים להבין שאם יקפיצו אותי בשבת אני כנראה אצטרך לענות לטלפון וכנראה אפילו לנסוע על אוטו.בכל מקרה תודה על העצה. כרגע יש גיבוש צנחנים\דובדבן בקיץ ונקווה לטוב. ואם ידוע לך על שמות של ספרים בנושא אודה לך אם תפרט אותם. תודה רבה.

oshiko

New member
ספרים

. דיני צבא ומלחמה - הרב ש. מן-ההר, יששכר גואלמן, יהודה איזנברג. הספר הותיק ביותר - היה קיים כבר בתקופה שאני התגייסתי (המווון שנים ...) 2. הלכות צבא - הרב זכריה בן-שלמה. קיים גם במהדורת כיס. בהצלחה בגיבוש.

אותי מעניינת שאלה קטנטנה, ברשותך...

מעניין מי הרב המחזיר בתשובה ובאיזו מסגרת? האם אף אחד לא אמר לך ש-"כדאי קודם שתתחזק באמונתך לפני שתתגייס"? אודה לך אם תאיר את עיני.

Chip flash

New member
ובקשר לשאלה השנייה

זה תהליך שהתחיל מזמן...אז אני די מחוזק. בכל מקרה גם אם אני לא אני לא רואה אפשרות לדחות גיוס על סמך הרצון שלי להתחזק.

למעלה