אממ.. למה הפכנו מפורום תזונה צמחונית

d a p h n a

New member
אממ.. למה הפכנו מפורום תזונה צמחונית

לפורום תזונה צמחית?

אולי

כדי לא לבלבל בין הפורום הזה לפורום המקבין, צמחונות וטבעונות. הרי מלכתחילה ההגדרה של הפורום הזה, מגדירה את התזונה ולא את האדם. (תזונה צמחונית/צמחית ולא צמחונות/טבעונות). ואולי זה גם ימנע שאלות כמו על איזה מתכון אתם ממליצים לדג סלמון...

d a p h n a

New member
אולי

אם כי כשאני שומעת את המילים "תזונה צמחית", עולה לי בראש תזונה של מישהו שמלכך עשבים או משהו כזה, ונראה לי שצמחונים/טבעונים סובלים מספיק מהסטיגמה הזו.
(ורק למען הסר ספק, לא באמת נורא משנה לי השם של הפורום, סתם היה לי מוזר שהוא פתאום השתנה).

TheFinalCut

New member
תשובה

בפגישה עם הנהלת הפורומים בתפוז, נשאלתי אם אולי כדאי לשנות את השם ל"תזונה צמחונית וטבעונית" כדי להבהיר שהפורום פתוח גם בנושא הזה (כמובן שהוא היה פתוח גם קודם, אך כנראה שלדעתם זה לא היה ברור מהכותרת). זה נראה קצת מסורבל מדי, אז הצעתי את השם "תזונה צמחית" (שמייצג בצורה מקוצרת את המונח הלועזי "Plant Based Diet", שכולל גם צמחונות על סוגיה וגם טבעונות). לדעתי זהו מונח שכדאי להפיץ, ולשבור בדיוק את הסטיגמות שהזכרת לגביו. האמת שאומניבורים שלא מודעים במיוחד לנושא בוודאי מסווגים צמחונות וטבעונות בדיוק כפי שהזכרת: ליכוך עשב ונשנוש אגוזים, ככה שיש הרבה עבודה גם לגבי ההגדרות הקלאסיות וגם לגבי החדשה ("תזונה צמחית"), שלפחות עדיין לא מוכרת מספיק כדי לספוג דעות קדומות

d a p h n a

New member
פסטה זו דווקא לא בעיה

היא אכן צמחית (אלא אם זו פסטה שמכילה ביצים) - היא עשויה מקמח, שעשוי מחיטה, שהיא אכן צמח. הבעיה ההגדרתית עוברת בעצם בגבול בין צמחונות וטבעונות. טבעונים ניזונים מתזונה צמחית לגמרי (טוב, אם נתעלם מדברים כמו צבע מאכל וכאלה
), בעוד שצמחונים ניזונים *בעיקר* מתזונה צמחית, אך גם ממזון שאינו ממקור צמחי (ביצים, חלב, דבש וכו'). אבל אני מוכנה לקבל את ההגדרה של מנהלנו החדש שבכל מקרה מדובר על plant-based diet, כי הבסיס התזונתי בשני המקרים הוא צמחי.

תזונה צמחונית היא תזונה כמו של צמחונים

ובזמנו כשהפורום נפתח הסברתי את זה, גם להנהלת הפורומים. הסברתי שבפורום שאין בו מניעה לדבר על אכילת דגים למשל, וזאת כחלק מקובל מנושאי הפורום (כי הוצהר שכל נושא מקובל ולא שופטים, שזה בסדר, אבל בכ"ז האם המקום הוא בפורום של צמחונים ?!). הרי שזה כבר קיים, גם בפורום צמחונות וטבעונות מותר לדבר על הכל, שימו לב, גם בפורום המקביל מותר לדבר כנגד נושא הפורום. וזה חשוב, כי למשל בפורומים אחרים אסור לכתוב בהתנגדות לנושא הפורום. לדוגמא: בפורום קרניבורים אסור לדבר על צמחונות כצמחונים, הם נחסמים (אישית מעולם לא טרחתי לכתוב שם בכלל). http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1836 ולהפך ? לא, ממש לא, מנהל הפורום כתב בחופשיות כנגד צמחונות בפורום צמחונות וטבעונות, היה ניסיון לדיון תוך כדי שהוא קרא לצמחונות מחלה. בפורום חיות משק, אסור לכתוב כנגד קיומם של חיות במשק. גם פה היה אסור לדבר על כך. טענתי שיש הטעיה, כי אם מדברים גם על תזונה צמחית כהמלצה ולא כנגד תזונה מחי אז זו לא תזונתם של הצמחונים. אני בעד השינוי, כך השם כוללני, גם תזונה צמחית אבל לא צמחונות בלבד. כמו שבפורום קרניבורים ידברו גם על הסלט שליד, כאן זה אפשרי שידברו על הסלט שליד הבשר. בפורום צמחונות וטבעונות 2 הדברים מנוגדים למהות הפורום והופכים לדיון. אולי אני טועה, אולי הפורום הוא פורום לצמחונים וטבעונים שמקביל לפורום השכן ואין הבדל. אני רק מציין שבעבר זה לא היה כך.

TheFinalCut

New member
במובנים האלה הפורום לא השתנה

כיום, כמו קודם, הפורום פתוח לכולם וניתן לדבר בו על כל מה שקשור לנושא התזונה הצמחית. לא נערכו ולא ייערכו כאן דיונים על מתכונים למזון בשרי, למשל, כיוון שאין מקומם כאן בדיוק כמו דיונים על מכניקת קוונטים (אלא אם מדובר בהקשר מקורי במיוחד לתזונה צמחית שאיני מעלה על דעתי כרגע). הפורום אינו פורום "לצמחונים וטבעונים" אך זה רק טבעי שמרבית משתתפיו הם כאלה (לפחות למיטב ידיעתי, שכן לא זכור לי שנערך סקר בנושא), ואני מתאר לעצמי שכל מי שיכתוב בפורום ואינו כזה לא יופתע אם יתקל בעמדות הנוטות לטובת אימוצה של תזונה צמחית, לפחות מחלק מהכותבים. אז, כמו גם היום, ניתן להביע דעות ועמדות שונות לגבי תזונה צמחית ותזונה מן החי, מכל ההיבטים שלהן (מוסריים, בריאותיים, סיביתיים, דתיים וכו'), בתנאי הכרחי אחד - שהן מובעות בצורה מנומסת ותוך שמירה על תרבות דיון בסיסית.

למעלה