אממ.. נשמע למישהו מוכר?

אממ.. נשמע למישהו מוכר?

ספר, שאת שמו אני לא זוכרת, שהדבר היחיד שאני זוכרת ממנו הוא סיפור על חליפות צללים, בצבע אפור ירקרק, שמתאימות את עצמן לסביבה, ומשמשות להסוואת הלובש, ומקדש שבו מוחזקות הנשמות מאחורי חלון זכוכית נעול, והן משמשות לפעילות כלשהי. רק מתי מעט מורשים להכנס לשם, ומחוץ לאיזה מקדש יש סצנה של מאלפת דרקונים, שמישהו אומר שהיא לא מיומנת במיוחד. אמנם זה מעט מאוד אינפורמציה אבל מישהו זוכר מאיפשהו משהו דומה?

byron

New member
אולי...

למרגרט וייז וטרייסי היקמן הייתה סדרה של שבעה ספרים בשם מחזור שער המוות. אני קראתי אותה באנגלית. ובספר השני היה משהו דומה לחליפות האלו וגם היה שם משהו עם מתים שנשמרים בהקפאה או משהו כזה. בכל מקרה בתור מעריץ של הצמד מאוד נהנתי מהסידרה והיא מומלצת בכל מקרה

MuadDib

New member
לא יודע מה זה אבל

מחזור שער המוות זה בטוח לא. לא זכור לי שהיתה שם מאלפת דרקונים וגם לא נשמות שנשמרות בתוך ארון.

Kodachi

New member
אולי לא בארון

אבל במקדש זכוכית כן. זה היה בכיפת הזכוכית של האלפים על העולם אריאנוס (עולם האוויר, שהו עסק הספר הראשון, לא השני... השם הוא או "כנף הדרקון" , "על כנף הדרקון" או משהו), הנשמות הוחזקו בכיפה מתוך אמונה שנשמות האצילים המתים מחזקות את כוח הממלכה והקיסר. האצילים היו מלווים תמיד ב"תופס נשמות" שתפקידו היה ללכוד את הנשמה בקופסה שחורה קטנה ברגע המוות, ולהעביר אותה ל"גן הנשמות" בכיפה. בחליפות הצללים היו לבושים חיילי המשמר הקיסרי, אם אני לא טועה, ואני חושב שהוגו היד משתמש באחת כדי להימלט מאינשהוא. אני לא בטוח עם על זה חשבת כשהזכרת את מאלפת הדרקונים, אבל הקוסמים האנושיים באריאנוס היו מאלפים דרקונים ומשתמשים בהם כאמצעי תחבורה. יכול להיות שהתכוונת לאימו של הילד ביין, שהייתה קוסמת כזאת, וזכור לי שהיא הייתה מעורבת בסצנה עם דרקון שיצא משליטה. יכול להיות שחלק מהארועים האלה התרחשו בספק החמישי, ולא בראשון, אני לא זוכר את רצף הארועים.

Ergil

New member
../images/Emo32.gif

לאן נעלמו הכרטיסים האישיים של חברי הפורום, שפעם היו למטה?

fin

New member
מחזור שער המוות לחלוטין

חליפות הצללים מאפשרות למשטרה החשאית האלפית, ה-Unseen להיות בלתי נראים. למסדר האלפי של קרנקה אנריס יש גן זכוכית, שבו נאספות הנשמות של האצילים האלפים, כדי לחזק את קסמיהם. זה מופיע בספר החמישי של סדרת שער המוות. אין לי שמץ של מושג מאיפה שלפת את מאלפת הדרקונים.

אה!

אז זה כן מחזור שער המוות. חשבתי שאני מתחילה לבלבל בין ספרים לחלומות. עכשיו כשהזכרתם את זה, לא מאלפת, אלא קומסת מהממלכות העליונות ששולטת בדרקון עם הקסם שלה, ואמרו עליה שהיא לא חזקה במיוחד. משהו כזה. תודה רבה על העזרה. העניין נורא הטריד אותי.

beni165

New member
אם...

אם היה לך את הספר בבית, היית בודקת ולא מוטרדת אוי שכחתי את לא קונה ספרים זה נורא רכושני.

7 ספרים

בסיפריה הקרובה לביתך. נראה לי מוגזם בשישים שלק לספר. בכל מקרה, אמ... אם הייתי קונה חצי מהספרים שקראתי מתחילת השנה ההוצאה הייתה מסתכמת בסביבות ה-700 שקל. תודה, אבל אני אוותר

snift

New member
700 שקל

לספרים של כמעט שנה שלמה זה ממש זול !! או שאת לא קוראת הרבה. כל גיחה שלי לחנות ספרים יד שניה מסתכמת בלפחות 300 ש"ח, וזה קורה כל פעם שבספריה ממש אין מה לקרוא.

תחילת השנה הייתה לפני חודשיים וחצי.

ולא לכולם יש כסף ו/או עבודה. זו עדיין לא הנקודנ - מה יוצא לי מהרבה ספרים שקראתי שעומדים על המדף וצוברים אבק?

תחילת השנה הייתה לפני 332 ימים

שזה כמעט 12 חודשים. פה זה פורום מד"ב, פה לא חושבים בישראלית.

wasaby

New member
יוצא שאתה לא תלוי בטעם ובתקציב

של הספרנים מתי הם יחליטו לקנות ספר שעוד לא קראת. יוצא שאם פתאום אתה נזכר שספר שקראת נורא יתאים למישהו שאתה מכיר אתה יכול פשוט להשאיל לו אותו. יוצא שאם יצא הספר התשיעי בסדרה ואתה כבר לא בדיוק זוכר מה קרה קודם אתה יכול לדפדף בקודמים. יוצא שאתה לא צריך לחכות בתור, ואז לגלות שזה שלפניך נפלו לו כמה דפים מהספר. יוצא שאתה יכול להפסיק לקרוא ספר, לשים אותו בצד כדי לקרוא שניים שלושה שיותר מעניינים כרגע ואז לחזור אליו בלי לדאוג שזמן ההשאלה שלו כבר עבר. אתה יכול אפילו, אם יש לך נטיה כזאת להשאיר ספרים פתוחים הפוך או לקפל פינות של דפים. דרך אגב, יש לי כמה סדרות ובכולם חסרים לי חלק מהספרים (ביחוד ראשונים) שבזמנו השאלתי ממישהו אחר ואז החלטתי לקנות את ההמשך. עכשיו אני מתלבטת אם לקנות את הספרים החסרים. במדריך הטרמפיס ואמבר פתרו את הבעיה ע"י הוצאת ספר אחד גדול, אבל אתם מתארים לכם את כל כישור הזמן בספר אחד?

ברנן

New member
זה ממש לא זול

למה לא לעבור לספריה חדשה מצאתי ספריה עם ספרים ישנים ודי נדירים ועברתי אליה זה לא עולה כסף ואם הייתי קונה את כמות הספרים שמצאתי שם זה היה עובר בהרבה את ה-700 שקל

למעלה