אממ שאלה....

YuLi825

New member
אממ שאלה....

לכבוד הפסח- תגידו איך אצלכם בבית בפסח? אני מתכוונת האם אתם שומרים מסורת, עושים את הסדר? שומרים על כשרות (למרות שזה נושא אישי ואני אל מצפה שכולם ירצו לענות על זה), ובכלל ספרו איך איך אתם חוגגים את הפסח בכלל בבית ובפרט את הפסח הזה..? מקווה לזכות לתגובות

SupermanZW

Well-known member
תשובה

אצלי בבית חוגגים את ליל הסדר אבל לא שומרים כשרות (לא לפסח ולא בכלל) וגם מנצלים את החג לטיולים.

SupermanZW

Well-known member
כן

שמים שקדי מרק במרק יחד עם העוף והקניידעלעך, ובכלל תמיד יש לחמניות בבית (הא לחמניה די אכלו אבהתנא...)

שתהיו בריאים רמת הקושי של השאלות...

חחח טוב אצלי בבית זה עיניין מסובך למדי אבא שלי קצת הרבה דוס... ואני ממש לא,חילונית לכל דבר,בבית שומרים כשרות פסח וקיטניות ועוד הרבה דברים של זרמים קיצוניים. אני אישית לא שומרת כשרות מחוץ לבית אני יכולה לאכול קיטניות חמץ וכו' אבל בבית מתוך כבוד לבית ולאבא שלי אני שומרת... האמת אני שונאת את פסח כי זה אטרף מתמד לפניו ובו (וזה תקופה של איז שבועיים) אם הייתה לי את ההזדמנות לעשות את הסדר לא בבית הייתי קופצת עליה ,אבל אין לי

Angel lips

New member
אצלינו יש שנים שכן ויש שנים שלא

השנה כן... ול יודעת למה תלויי בחשק של ההורים... אצלינו הרוסים זה מצחיק מזכיר לי את יום כיפור צמים אבל רואים טלויזיה :)

SupermanZW

Well-known member
תגובה

"צמים אבל רואים טלוויזיה" דווקא לא כ"כ אופייני לרוסים, אלא אופייני הרבה יותר לעדות שמוצאן מחוץ לחבר העמים (או ברית המועצות, תלוי בתקופה), הרבה יותר אופייני לרוסים זה "לא צמים, רואים טלוויזיה, ומכינים אוכל על הגריל החשמלי", "צמים ולא רואים טלוויזיה" אופייני לדתיים ולמסורתיים שקרובים ללהיות דתיים (יש רוסים דתיים, אבל מעט מאוד).

BaHuR ToV

New member
ממ אצלינו../images/Emo13.gif

אנחנו לא מסורתיים או משו..אנחנו פשוט לא אוכלים חמץ בפסח..וצמים ביום כיפור זה הכל

vk3

New member
אמממ... בעיקרון לא שומרים על המסורת

אחת הסיבות הכי עיקריות לכך היא פשוט מחוסר ידע... " סדר" עושים, אבל גירסא משופרת שלו וכשרות אנחנו לא שומרים. סה"כ, מתאספים כולנו לאכול ארוחה חגיגית...

איגור גוברמן מביא בספרו

נוסחה בלעדית לכל חג יהודי. בתרגום לעברית זה נשמע בערך כך: "הם רצו להרוג אותנו. הם נכשלו. בואו נאכל..." וכל היתר פרטים
ולגבינו אישית, אנחנו כמובן דתיים אז שומרים על הכול
ואני מתה על פסח למרות הניקיונות (אבל, כמובן, זה נעים שהבית מצוחצח אחרי שמסיימים!) כי אני כל-כך אוהבת אביב ואת רוח החירות הזו!
והשנה כבר יש לי שלושה שיכולים לשיר את ה"מה נשתנה"
בשנה הבאה בעזרת השם גם הרביעי יצטרף

а по рус&

"Некий негодяй задумал истребить еврейский народ, но с Божьей помощью ему это не удалось, так давайте же покушаем"

m a n k o

New member
אצלנו בבית

לא שומרים על כשרות בכלל, לפני הפסח דואגים להקפיא בפריזר פיתות וכל הזדמנות שיש מנסים להוציא מהצדדים בסופר קורנפלקס.. חחח את ליל הסדר חוגגים עם המשפחה המורחבת ובשנים האחרונות חוגגים איתנו משפחה רוסית של חברה של בן דוד שלי אז זה נורא נחמד קוראים בהגדה אבל גרסה הרבה יותר קצרה ואני לא בטוחה אבל נראה לי שהאוכל כשר.. :>

YuLi825

New member
ואצלי בבית...

אממ אנחנו לא קוראים בהגדה פשוט עושים ארוחה משפחתית כזו עם כל האוכל המסורתי של פסח. אחרי הסדר ההורים שלי לא שומרים בד"כ על כשרות אבל אני מנסה לא לאכול חמץ כשיוצא לי...

datiza

New member
בד"כ עושים סדר פסח, אבל בזמן האחרון

הפסקנו כי אין כלכך זמן ובד"כ עובדים באותו היום.. וגם אני צריכ הל קרוא את ההגדה בבית ועכשיו אני מתאצלת
אבל פעם ניסינו לחגוג כמו שצריך עפ"י המסורת, ובקשר לקשרות המשפחה שלי צמחונית ככה שאין בעיה עם זה :) (למרות שההרוים קצת אוכלים בשר פה ושם, אני לא ! אני שומרת על היותי צמחונית טהורה
זהו

Siberian Tiger

New member
אצלנו חג הפסח לא מורגש

אצלנו דינו של פסח הוא כדינם של ימי החול למרות שבשנה שעברה חגגנו פסח אבל עם לחם ובשר חזיר על השולחן ובלי הגדה וכל זה,סתם סיבה למסיבה...

למעלה