וווווווווואו
מודה שירדו לי דמעות. תיארת בדיוק את ההרגשה שהייתה לי שנה אחרי. מאז המסע שלי עברו כבר שנתיים וחצי! ואני חושבת שלכל אחד שנמצא כאן תמיד יישאר משהו חרוט עמוק. אני לצערי לא זכיתי לסייר במחנות שהמשפחה שלי הושמדה בהם אבל זה לא חשוב השמות הספציפיים, אלא ההרגשה של להיות שם! להראות לאלה שניסו להשמיד אותנו שאנחנו עוד כאן,וושאנחנו נהיה פה תמיד. בפולין אתה מתחבר לעצמך ונמצא עם עצמך,עובר מעגל עם עצמך. בפרספקטיבה של שנתיים וחצי לאחור המסע הוא בעצם רק ההתחלה של המעגליות בחיים. אני זוכרת את היום שהתגייסתי לצבא,זה היה ב-19.7.2005 ,תשעה חודשים אחרי שחזרתי לארץ מהמסע,ואני זוכרת את הגאווה שהרגשתי,את הרגע שלבשתי בפעם הראשונה את מדי צה"ל. זוכרת את היום של סיום הטירונות באמצע חודש אוגוסט,בשיא החום בטקס ההשבעה שלנו,יד אחת אוחזת בספר התנ"ך,והיד השנייה אוחזת בנשק,ואני זוכרת שצרחתי-אני נ-ש-ב-ע-ת ופשוט חזרתי בפנים עמוק לעמידה בטקסים בפולין,הצרחה של ההשבעה שלי מבחינתי ההיתה השבועה למשפחה שלי שנרצחה בפולין,ששוב זה לא יקרה! היום בדיעבד אני כבר שנה ושמונה חודשים בצבא,ארבעה חודשים לפני השחרור מצה"ל,אני מנסה לדמיין מה יהיה ביום האחרון שאני אצרך ללבוש את המדים,איך זה ירגיש? האם ההרגשה של השחרור מצה"ל יעשה לי אסוציאציה של החופשיות שלהם לא הייתה? כל החיים שלנו הם מעגליות אחת גדולה. וזה חלק בכל אחד מאיתנו.