אממ

Weirdi

New member
אממ

זה לא קצת אוקסימורון לפתוח פורום של אנטיגלובליזציה?

Weirdi

New member
איך זה לא?

הרי האינטרנט זה הביטוי והכלי הכי גדול של גלובליזציה, ואתם משתמשים בו כדי להתאחד (!) נגדה.

Weltmann

New member
גלובליזציה...

במניפסט הקומוניסטי כתבו קארל מארקס ופרדריך אנגלס כי: "הבורגנות לא זו בלבד שחישלה את כלי-הנשק המביאים עליה כליה; היא גם העמידה את האנשים העתידים לאחוז בכלי-נשק אלה – את הפועלים המודרניים, את הפרולטרים". בהשאלה, ניתן לומר שהגלובליזציה לא רק שקשרה את כל קצוות התבל יחד (תחבורה מהירה, תקשורת מהירה), אלא שבכך היא גם חופרת את קברה שלה.

Yaron Livne

New member
כן, מזה הפורום הזה?? יש פה בלי סוף

פורומים מוזרים, אבל אם אני כבר פה אז אני אשאל את התושבים, למה להיות נגד גלובליזציה? גלובליזציה זה לא פשוט הרחבה של מה שפעם היה בקנה מידה קטן לקנה מידה גדול?? איך זה שכל דבר רע קשור פתאום לזה שיותר אנשים נמצאים באותה מערכת מזה השטויות האלה?? מה, זה שהעיירות של הנגב הם באותה מערכת עם מרכז הארץ זה לא גלובליזציה?

FuturePrimitive

New member
תשובה לגאון החדש

ירון לבנה היקר תשובות לשאלותיך המפולפלות למה להיות נגד גלובליזציה? אין סיבה להיות נגד גלובליזציה. יש הרבה סיבות להתנער מעבדות, מצרכנות מטורפת, מהרס של תרבויות ברחבי העולם, ומקוקה קולה. גלובליזציה זה לא פשוט הרחבה? כן ולא. היא הרחבה בעידן הנוכחי של מדינת המשטרה המודרנית בהתאם עם הפיתוחים הטכנולוגים העומדים לרשותה. היא הרחבה של המיסחור לכל פינה בחיינו. היא הרחבה של עשיית האדם לבורג במכונה אלימה. היא הרחבה של התחת של בריטני ספירס תוך ניסיון לצמצם את המוח שלנו. כל דבר רע קשור לזה שיש יותר אנשים באותה מערכת? כל מערכת ושיטה שיש "בתוכה" אנשים בנויה על עשיית האנשים לברגים. מערכת גדולה דורשת יותר שוטרים, עיתונאים, סלבריטאים, חברי כנסת, חיילים ושופטים. גם מערכת קטנה היא דפוקה מעצם היותה מערכת, אבל ככל שהמערכת מתרחבת כך היא נעשית אכזרית. העיירות של הנגב ומרכז הארץ? אתה חי בסרט מצויר להפליא. העיירות בדרום ישראל הן עבור ממשלת ישראל, פח זבל של ברגים אנושיים. אפשר להעסיק אותם היום, ולפטר אותם מחר. אפשר להקים לידם את רמת חובב והכור הגרעיני, אפשר לדבא אותם בכל כלי הדיכוי התרבותי הקיימים. האנשים שחיים שם אינם בכפר הגלובלי שממנו נהנים אנשים בעלי רמת הכנסה גבוהה. הם אמורים לשרת את אזור המרכז, לעולם לא להיות חלק ממנו. ולשאלת המחץ שלך, מה הם השטויות האלה? לפי השאלות שלך אתה לוקה בבורות מדרגה 25 בסולם Future. לך ללמוד אתה יכול להתחיל באתר של www.bdidut.com http://www.hevra.org.il

Weirdi

New member
...

אני עדיין חושבת שאתם נוגדים את עצמכם פה. הרי זה פורום! איך אתם יכולים לטעון טענות כאלו באינטרנט? זה כמו שאני אגיד שאני צמחונית בזמן שאני אוכלת המבורגר.

FuturePrimitive

New member
אתם ואתה

כשאתה כותב שאלה לפורום אתה נעשה שותף לו. ואז אין "אתם." רבים מהאנשים בפורום הזה שואלים שאלות בדיוק כמוך ומנסים למצוא תשובות שיתאימו לנסיון היומיומי שלהם. זה לא פורום של אידיולוגיה, אלא נקודת מפגש לבירור ולימוד של תהליכים שמשפיעים על כולנו ולעניין המונח "אנטי גלובליזציה" אכן מונח דפוק ומטופש שאומץ על ידי עיתונאים וארגוני שמאל דפוקים ומטופשים. תנועת ההתנגדות הגלובלית שהיא בעצם רשת של תנועות עממיות ומרכזים קהילתיים פועלת במגוון אמצעים - בכל האמצעים היעילים כדי להתמודד עם האסון התאגידי-מדיני. הבעיה אינה גלובליזציה, אלא בורות ואכזריות לשם רווחים. עם האכזריות מתמודדים בפעולה ישירה עם הבורות מתמודדים בכלים להפצת מידע, גם באינטרנט אנחנו לא "אנטי-גלובליזציה" גם אם זה יופיע 200 פעם בידיעות אחרונות, אבל העובדה שהמונח הזה נפוץ כל-כך עושה אותו כותרת נוחה לפורום. כותרת ולא יותר. מחר יכולה לעלות כותרת שונה...

Weirdi

New member
אני אולי

שותפה לפורום, אבל אני לא אנטי-גלובלית, אני מאוד בעד הרעיון של גלקסיית-סטארבאקס. ולכן הניגוד הוא אצל שאר חברי הפורום [אלו, כמובן, שמסכימים עם האידיאולוגיה שהוא מדבר עליו], ולא אצלי. "רשת של תנועות עממיות ומרכזים קהילתיים פועלת במגוון אמצעים - בכל האמצעים היעילים כדי להתמודד עם האסון התאגידי-מדיני" אני לא מוצאת הבדל בין רשת כזאת, לרשת סטארבקס.

FuturePrimitive

New member
אנטי?

אף אחד כאן אינו "אנטי-גלובלי", לפחות האנשים שהראש שלהם מחוץ לתחת. המונח "אנטי גלובליזציה" הוא מונח נוח לשימוש, והוא לא מבטא את גוף הידע שבגללו אנשים מגיעים לפורום. עכשיו לגבי יכולת ההחבנה שלך, אולי נעזור לך לחדד אותה. סטארבקס אינה מתמודדת עם האסון התאגידי. עבור סטרסאקס עולם של תאגידים הוא עולם רצוי ואהוד. מערכת כלכלית בשליטה תאגידית היא מערכת שבה שיתוף פעולה בין תאגידים למדינות קובע את שכר (הרעב) של מגדלי הקפה, את (היעדר) השמירה על הסביבה, את המחיר (הגבוה) של המוצר, ואת דחיקתם של עסקים מקומיים. לעומת זאת, רשת של תנועות עממיות אינה רשת שמנוהלת מלמעלה על-ידי קומץ רוצחים בחליפות. היא רשת שנוצרת מתוך הפעילות הקהילתית, בין השאר של מגדלי הקפה עצמם, שמגדלים קפה אורגני, ומשווקים אותו בעצמם, כדי לא למות ברעב. זוהי רשת של קבוצות אוטונומיות שעוסקות הן במאבקים והן באלטרנטיבות לפלנטת סטרבקס שמדליקה אותך כל-כך. זה אינו מאבק למען אידיולוגיה, כל אידיולוגיה היא ראש בתחת. תנועת ההתנגדות הגלובלית צמחה מתוך הצורך היומיומי של אנשים במקומות שונים בעולם. ההתנכרות שלך לכן, אינה לאידיולוגיה זו או אחרת, אלא לאנשים שקמים מתוך העוני, מתוך ההרס הסביבתי, מתוך מחויבות עמוקה לשינוי. אני חושב שמה שמאחד את האנשים בפורום הזה, היא לא אידיולוגיה אלא חיבור אמיתי והבנת הקשר בין תרבות הצריכה ההרסנית שבה אנו חיים לבין העוני והרעב בעולם השלישי. אני לא יודע אם אנחנו מצליחים לשנות אבל אני בטוח שיש לנו מספיק עניין בחיים כדי שלא נזהה את עצמנו עם "פלנטת סטרבאקס."

Weirdi

New member
ממ

אז איפה אתם מותחים את הקו? איפה החליפות מפסיקות להיות חליפות, ומתחילות להיות רוצחים? הרי מה עם מנהלי תפוז? והעובדים שלהם? והאנשים מנקים בשבילהם את השירותים? והמפרסמים שמהבהים לנו בפנים? אותם מפרסמים שעובדים על אותה תבנית של לנצל את הכל, כדי להיות הכי אפקטיביים- ולמכור הכי בזול על חשבון האיש הקטן. אני חושבת שאתם, פה, ברגים- בתוך אותה מכונה שאתם אומרים שאתם מתנגדים אליה.

Weirdi

New member
תיקון-

הכי בזול = הכי ביוקר. ובלי קשר- ברוכים הבאים לעידן היצור ההמוני של בני אדם.

Yaron Livne

New member
אני אגיד לך ככה!:

דבר ראשון שתדע אני צמחוני (טבעוני בעצם..) ואני מתנגד להרבה דברים מאיך שאמרת, אבל ממש לא ענית לי למה זה קשור כל זה דווקה ל'גלובליזציה', זה יותר קשור להתייעלות חזירית של גורמים שונים על חשבון אנשים ויצורים אחרים בלי קשר לכך שכל ה'גלובוס' כלול בתוכו, כל הנקודות שענית היו פשוט סתם כלליות.. ובקשר לדבר השלישי, לא שמת לב מה אמרתי, זה בדיוק מה שאמרתי ש"מה? והנגב וישראל זה לא גלובליציה? אז אתה עונה לי כאילו שאתה אומר משהו נגד, כשזה בעצם בדיוק מה שאמרתי..!.. אני הבאתי את זה בתור דוגמא של הנה, גם במערכת לא בגודל של גלובוס אלא פה אצלינו בלי קשר ל'גלוב'ליזציה יש אותה חזירות.. אז תשים לב לחשיבה.. והדבר הרביעי שעכשיו אני רואה שאתה אומר פה.. WELL.. אני לא יודע איך לענות לך.. כי אני לא יודע איך לא להשמע מתנשא אבל בורות.. אה.. אני אפשר להגיד האיש הכי חכם בעולם אז.. אה.. טוב מה אכפת מה אתה חושב עליי עכשיו.. השאלות שלי?? השאלות שלי = בורות?? תחשוב שוב.. תעשה טובה.. כי אני מזכיר לך שעוד לא ענית לי איך כל הדברים הראים האלה בהכרח קשורים לגלובליזציה.. קבל סמיילי ידידותי לאיזון

FuturePrimitive

New member
בלי התנגדות, בלי טובות

זה לא ממש מעניין אותי למה אתה מתנגד ומה אתה אוכל. לצינור רקוב לא מתנגדים. צינור רקוב מחליפים. במקרה שלנו הצינור הרקוב בנוי ממבני שליטה שמבוססים על ממדינות ותאגידים. מבנים אלו התפתחו במאות השנים האחרונות באופן הדוק עם תהליכים של סחר גלובלי, כיבוש חוצה יבשות, והתפתחות של אמצעי תקשורת גלובלים. לכן, הבנה של מערכת השליטה קשורה להבנה עמוקה של תהליכי גלובליזציה, הסכמי סחר חופשי, התנגדות של עמים ילידים, ואופני העברת מידע. לכן, השאלה שלך תמוהה מעיקרה ומצביעה על בורות. ולכן כשאתה מתייחס ל"שטויות האלה" אתה בעצם זורק בוץ על הפנים שלך, התגובה שלי אליך עדינה יחסית לזלזול שלך בפורום אם אתה רוצה תשובות רציניות אתה חייב להתייחס ברצינות לנשאל.

Yaron Livne

New member
אתה לא מבין, אני אתחיל מהתחלה, אני

לא מזלזל, וזה שאמרתי 'השטויות' תפסיק להתייחס לזה זה סתם צורת ביטוי, אני מבין את כל מה שאתה אומר עם הילידים והכיבושים וכל זה, כל מה שאני שאלתי ואתה עוד לא ענית זה, איך בהכרח.. עזוב, יודע מה? כמו שאמרתי, מהתחלה, תגיד לי ככה, אם היתה גלובליזציה, זאת אומרת שכל העולם היה יחד באותו מסחר גלובלי, אבל לא היו את כל הדברים הרעים ה-לא חוקיים- האלה שקורים.. היית עדיין מתנגד לה?? זהו, ככה הייתי צריך לשאול. ותפסיק להגיד לי בור רק אם לא הבנת אותי, כי אתה לא יודע על מה אתה מדבר.. (וזה גם בטח לא מעליב אותי..)

goldyboy

New member
טוב אז ככה

קודם כל ברוך הבא לפורום. דבר שני, השם "אנטי גלובליזציה" הוא שם שהתקשורת נתנה לנו, שהוא שם שלא משקף את הפעילות ו/או השקפת העולם שלנו. אנחנו מכירים בקיומה של הגלובליזציה, אנחנו יודעים מה הכח שלה, ואנחנו מודעים לצדדים החיוביים שלה, אך לא עוצמים עיניים מהצדדים השליליים שלה. אין כאן שום אוקסימורון לכך שאנחנו פותחים פורום כזה בלב לבה של הגלובליזציה. להיפך, אנחנו משתמשים במקום שאנחנו נמצאים בו על מנת לעורר שינוי מבפנים. כבר הרבה זמן שאני שומע "למה לפתוח פורום כזה דווקא במקום ממוסחר כמו תפוז? למה לא באתר עצמאי?" אז התשובה היא שזה יהיה בעצם להפסיק לצעוק במקום שישמעו אותי ולהתחיל לצעוק במקום שלא ישמעו אותי. אני מודע לבעייתיות של פרסומות בפורום, וגם אותי זה מגעיל, אבל זהו עדיין אתר שהרבה אנשים נכנסים אליו, ולכן, הרבה אנשים יכולים להיחשף לרעיונות שלנו. מי שצועק ומפגין מבחוץ אולי עושה רעש ומקבל תשומת לב, אבל אין לזה אימפקט לטווח הארוך. אבל, אם מטפלים בבעיה מבפנים, יש סיכוי יותר טוב להגיע לתוצאות. להשתמש במערכת בכדי לשנות אותה מבפנים. זה הרעיון. וזה ממש לא דומה ללהצהיר שאני צמחוני ולאכול המבורגר. ממש לא מובנת לי ההשוואה. אשמח לקבל הסבר על כך. אז מה אנחנו בעצם רוצים? למה אנחנו פה? אנחנו מעוניינים ליצור שינוי חברתי, שינוי בהרגלי הצריכה של אנשים, לעודד אנשים להשתמש בזמן הפנוי שלהם על מנת לפעול למען הקהילה ולמען המשפחה, לעודד פעילות חברתית ומשפחתית כתחליף לתרבות הצריכה, לעודד מוזיקה עצמאית, ספרות עצמאית, ותכניות טלוויזיה ורדיו עצמאיות, שבאות מהאנשים, מהקהילה, ולא מקבוצה של בעלי שליטה שמחליטים בשבילנו מה נראה ומה נשמע, לשבש תכנים מסחריים על מנת להציג את הגיחוך שבהם. מתחת למטריה שנקראת "אנטי גלובליזציה" יש המון סוגים של פעוליות והתנגדויות, שלכאורה נראה שאין קשר ביניהם, אבל הכל קשור בהכל. בשביל להבין אותנו, את דרך החשיבה שלנו, ואת מה שאנחנו רוצים לעשות, רצוי לבוא עם ראש פתוח, להקשיב ולנסות להבין. וגם לשאול שאלות. אנחנו נענה. מקווה שהדברים יותר ברורים עכשיו.

Yaron Livne

New member
אני להיפך, אני בעד האמצעים ויכול

אפילו להיות שאני בעד המאבק שלכם, אני רק התווכחתי פה עם איזה פיוטרפרימיטיב שאוהב לקלל ולא לענות על מה ששואלים אותו ולכן כנראה מחקו את הדברים שלו..

Yaron Livne

New member
רגע! רגע! רגע!!! איפה מה שכתבתי קוד

ם??? מזה, מחקתם את זה?? למה???

למעלה