טוב אז ככה
קודם כל ברוך הבא לפורום. דבר שני, השם "אנטי גלובליזציה" הוא שם שהתקשורת נתנה לנו, שהוא שם שלא משקף את הפעילות ו/או השקפת העולם שלנו. אנחנו מכירים בקיומה של הגלובליזציה, אנחנו יודעים מה הכח שלה, ואנחנו מודעים לצדדים החיוביים שלה, אך לא עוצמים עיניים מהצדדים השליליים שלה. אין כאן שום אוקסימורון לכך שאנחנו פותחים פורום כזה בלב לבה של הגלובליזציה. להיפך, אנחנו משתמשים במקום שאנחנו נמצאים בו על מנת לעורר שינוי מבפנים. כבר הרבה זמן שאני שומע "למה לפתוח פורום כזה דווקא במקום ממוסחר כמו תפוז? למה לא באתר עצמאי?" אז התשובה היא שזה יהיה בעצם להפסיק לצעוק במקום שישמעו אותי ולהתחיל לצעוק במקום שלא ישמעו אותי. אני מודע לבעייתיות של פרסומות בפורום, וגם אותי זה מגעיל, אבל זהו עדיין אתר שהרבה אנשים נכנסים אליו, ולכן, הרבה אנשים יכולים להיחשף לרעיונות שלנו. מי שצועק ומפגין מבחוץ אולי עושה רעש ומקבל תשומת לב, אבל אין לזה אימפקט לטווח הארוך. אבל, אם מטפלים בבעיה מבפנים, יש סיכוי יותר טוב להגיע לתוצאות. להשתמש במערכת בכדי לשנות אותה מבפנים. זה הרעיון. וזה ממש לא דומה ללהצהיר שאני צמחוני ולאכול המבורגר. ממש לא מובנת לי ההשוואה. אשמח לקבל הסבר על כך. אז מה אנחנו בעצם רוצים? למה אנחנו פה? אנחנו מעוניינים ליצור שינוי חברתי, שינוי בהרגלי הצריכה של אנשים, לעודד אנשים להשתמש בזמן הפנוי שלהם על מנת לפעול למען הקהילה ולמען המשפחה, לעודד פעילות חברתית ומשפחתית כתחליף לתרבות הצריכה, לעודד מוזיקה עצמאית, ספרות עצמאית, ותכניות טלוויזיה ורדיו עצמאיות, שבאות מהאנשים, מהקהילה, ולא מקבוצה של בעלי שליטה שמחליטים בשבילנו מה נראה ומה נשמע, לשבש תכנים מסחריים על מנת להציג את הגיחוך שבהם. מתחת למטריה שנקראת "אנטי גלובליזציה" יש המון סוגים של פעוליות והתנגדויות, שלכאורה נראה שאין קשר ביניהם, אבל הכל קשור בהכל. בשביל להבין אותנו, את דרך החשיבה שלנו, ואת מה שאנחנו רוצים לעשות, רצוי לבוא עם ראש פתוח, להקשיב ולנסות להבין. וגם לשאול שאלות. אנחנו נענה. מקווה שהדברים יותר ברורים עכשיו.