אמנון דנקנר

Osiris00

New member
אמנון דנקנר

מישהו יכול לתת לי מידע עליו? או קישורים למידע עליו בנט? תודה!

עופר ב.ה

New member
הממ...

בוואלה מצאתי מספר מילים לא ממש עקרוניות. בוואי נט באופן מאוד מפתיע, לא נכתב דבר. דנקנר הוא עיתונאי במעריב שהתמנה לפני כשלושה שבועות לעורך העיתון החדש. בעבר היה שמאלני, לפני כמספר שנים עבר מהפך והחל לתקוף את השמאל, את "האליטות הישנות" וכד´. הוא גם הוציא מספר ספרים בעבר, אין לי פרטים עליהם. בקיצור, לא ממש עזרתי
נדמה לי שבעיתון הארץ נכתבה עליו סקירה בימים הראשונים שלאחר פרסום המינוי (שהיה ב- 4/12).

אמנון דנקנר הוציא כמה קבצי סיפורים

ולדעתי הם מבריקים, בלי קשר למה שאני חושב על האיש. מזכירים קצת את הסגנון של דמון ראניון ואו הנרי. שמות ספרים שאני זוכר: "ברמן למה עשית לי את זה" "הקיץ של רינה אוסטר" "הפסטו של השכן ירוק יותר" (רשימות).

פרטים מהאתר של יואב יצחק ...

באתר של יואב יצחק יש "ביוגרפיה" מקוצרת של אמנון דנקנר. קחו בחשבון שגם יואב יצחק מקושר ל"מעריב", לכן לא בטוח שמדובר באתר אובייקטיווי לגבי דנקנר, אבל בדרך כלל אפשר לסמוך על יואב יצחק כמי שמביא עובדות כהוויתן. באופן אישי - אני לא כל כך סובל את אמון דנקנר האיש (הנראה לי כמי שנהנה תמיד להכעיס אחרים), אבל מאד אהבתי לקרוא את הרשימות שלו ב"הארץ" וב"חדשות" וגם את הספר "ברמן למה עשית לי את זה". וזה מה שנאמר עליו אצל יואב יצחק: "דנקנר אמנון סופר, עיתונאי, בעל טור במעריב אמנון דנקנר. יליד פברואר 1946, ירושלים. למד לימודים יסודיים ותיכוניים בבית הספר הדתי מעלה. שירת בצה"ל בחטיבת הנח"ל. בוגר הפקולטה למשפטים, האוניברסיטה העברית בירושלים 1974. ממאי 1971 עד מאי 1974 שימש דובר משרד החינוך והתרבות. מאפריל 1974 עד פברואר 1975 היה מנהל עבודה בחברת מטען להובלת עפר. ב-1975 השתתף בבניית קו ההפרדה בסיני. מפברואר 1975 עד פברואר 1976 שימש דובר הסוכנות היהודית. מספטמבר 1976 עד יולי 1984 שימש כתב לענייני הסתדרות ובעל טור - ראיתי שמעתי, בעיתון הארץ. מיולי 1984 עד נובמבר 1988 - סופר דבר, שליח דבר בוושינגטון. מנובמבר 1988 עד דצמבר 1993 - בעל טור בעיתון חדשות. מאז ועד אוגוסט 1997 - פובליציסט ובעל טור בעיתון הארץ. מ-1993 ועד 1996 - חבר פאנל קבוע בתוכנית פופוליטיקה (ערוץ 1). ממארס 1997 היה מגיש-שותף של התוכנית לפידנקנר בערוץ 3. מ-1997 היה בעל מדור משותף (הספירה לאחור) עם רון מיברג, במוסף השבת בעיתון מעריב. בעל טור בעיתון מעריב. כתב עשרה ספרים: 1) אל תירו בנשיא 1980; 2) ברמן למה עשית לי את זה 1983; 3) מחפשים את גואלמן 1986; 4) אפריקה אפריקה 1987, ביחד עם תמר גולן; 5) שלושה בממ"ט אחד 1991, ביחד עם אמנון לוי ורון מיברג; 6) דן בן-אמוץ 1992; 7) הקיץ של רינה אוסטר 1996; 8) שרמן בחורף 1996; 9) איפה היינו ומה עשינו 1996, ביחד עם דוד טרטקובר; 10) הפסטו של השכן ירוק יותר 1997.".

למעלה