אמנות הפיתוי.??

אמנות הפיתוי.??

שלום לכולם/ן. שמי יעל, סטודנטית באוניברסיטת בן גוריון. לצורך עבודה, אני מחפשת מישהי/ו שמכירים/ מתעניינים/ עוסקים בתחום אמנות הפיתוי / פיקאפ ומוכנים להקדיש לי כשעה מזמנם (אזור אשדוד/אשקלון/קרית מלאכי וכו). קפה עליי! :)
אני לומדת מגדר ואשמח לשמוע גם פמיניסטיות מדברות על אמנות הפיתוי. תודה !
ניתן לחפש אותי גם בפייסבוק (הג'ינג'ית בכתום) yael amano

Berethor

New member
מצאת מקום לשאול על אומנות המניפולציה במקרה "הטוב"

ואומנות האונס במקרה היותר גרוע(ובמקרה שהשקרים לא מספיקים), תורת הפיקאפ מנוגדת לחלוטין לפמיניזם, ככה שזה אירוני לחלוטין מצידך לשאול על זה בפורום פמיניזם, ותוך כדי הצגה של זה כדבר חיובי.

"הערב התקיימה הפגנה נגד "המרכז לאמנות הפיתוי" בסמינר הקיבוצים. פרצנו ל"שיעור" ופיזרנו את מלאכת ההוראה המוציאה מתוכה אנסים ותוקפים מינית. אפרת אופנהיימר ממרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית העבירה שיעור אלטרנטיבי על המושגים הבסיסיים "הסכמה זה סקסי" ו"אונס אינו פיתוי"."

"אין מילים בכדי לתאר את הזוועה. גם אין צורך. התיאור המזעזע של אונס מנקודת מבטו של האנס מדבר בעד עצמו. האנס מתאר כפיה פיזית, הנחה בכוח של ידה של הנאנסת על איבר מינו, ולבסוף יחסי מין מלאים תוך אי-הסכמה ברורה ומובהקת של קורבנו. למיטב הבנתי, אין זאת אלא אונס ע"פ ס' 345 לחוק העונשין, הקובע כי "הבועל אישה שלא בהסכמתה החופשית, הרי הוא אונס"."

"חשוב לציין כי ניתן להצביע בבירור על קשר בין התכנים הנלמדים ב"מרכז לאומנות הפיתוי" ובין מעשה האונס. על השיטות בהן נוקט המרכז לאומנות הפיתוי על מנת לשדל את "תלמידיו" לביצוע מעשי אונס, תקיפה מינית והטרדה מינית ניתן לקרוא כאן. שיטות אלה כוללות שידול ברור להתעלם מסירוב למגע פיזי וליחסי מין, "שיטות" העלבה והקנטה במטרה מוצהרת "לשבור את הביטחון" ו"להביך על מנת לבצע מניפולציה" (כך במקור) ועוד. בכתבה המצולמת כאן ניתן לראות את אחד מחניכי ה"מרכז" מעיד במפורש כי אחד מהשיעורים המרכזיים בקורס הוא התעלמות מסירוב, ואמר: "אחד המסרים שאנחנו מקבלים אומר שכאשר בחורה מסרבת היא לאו דווקא מתכוונת לסירוב, אלא מסרבת על מנת לבחון עד כמה הגבר נחוש"."

http://tamarzandberg.co.il/archives/305

""אומן הפיתוי" האמריקני ג'וליין בלנק, מקבוצת ההדרכה Real Social Dynamics, ביקש להנחיל את הידע שצבר בפיתוי נשים לגברים הבודדים של אוסטרליה. כפי שניתן לצפות מכאלה שמגדירים עצמם כ"אומני פיתוי", השיטות שבלנק מלמד הן שנויות במחלוקת ומבוססות בדרך כלל על השפלת נשים."

"כעת מסתבר שיש מדינות בעולם בהן הטקטיקות האלה אינם מתקבלות בעין יפה: בעקבות עצומה עליה חתמו מעל 13,000 אנשים, ההרצאות של בלאנק באוסטרליה בוטלו."

"אומנות הפיתוי, או הפיק-אפ, מתיימרת ללמד גברים כיצד להצליח לשכנע כל אישה להיכנס איתם למיטה. גם בישראל הנושא מוכר, ועל כך יכולה כנראה להעיד כל בחורה שאי פעם עברה בדיזינגוף סנטר ונאלצה להדוף חניכים של קורסים כאלה ש"נשלחו לשטח" וניסו להתחיל איתן בצורות לא ממש אלגנטיות."

"באוסטרליה, כאמור, השתכנעו שהטקטיקות של הבחור הזה אינן מקובלות. המלון בו היתה אמורה להערך ההרצאה פרסם הודעה רשמית, לפיה ההרצאה בוטלה. בלאנק עצמו כנראה לא התלהב מתשומת הלב שהוא מקבל, מחק את חשבון האינסטגרם שלו והסיר מספר תמונות סקסיסטיות מחשבון הטוויטר שלו. עם זאת, לא נראה שאומן הפיתוי הזה מתכוון להפסיק להפיץ את התורה שלו בזמן הקרוב."

http://www.holesinthenet.co.il/holesinthenet-media-story-40189

"ההפגנה התארגנה כמה ימים לאחר ששלוש סטודנטיות למשפטים מאוניברסיטת חיפה הגישו תלונה בגין אונס, הסתה לאלימות ושידול לדבר עבירה נגד "המרכז לאומנות הפיתוי", ארגון המלמד גברים "להצליח עם נשים", ונגד אחד מבוגרי הקורס. התלונה הוגשה בעקבות הודעה שפרסם בפורום של המרכז בוגר הקורס המתכנה בשם "רוסו". ההודעה פורסמה ב-2006, אבל נתגלתה לאחרונה מחדש ומחוללת בימים האחרונים סערה בבלוגוספירה הישראלית."

"בהודעה, הרוויה במונחים טכניים של הקורס בו למד, מספר "רוסו" כיצד פגש בסופרמרקט מתמחה לרפואה מצ'כיה, ושכב איתה למרות התנגדויותיה החוזרות ונשנות. הסיפור התקבל בתגובות נלהבות של משתתפי ומנהלי הפורום, כשרק מעטים תוהים לגבי חוקיות המעשה. בהודעתו מפרט רוסו את המפגש עם האשה לפי שלבים, החל ממבוא, דרך משחק תפקידים, "שלב הנוחות," בו שכנע אותו להצטרף אליו לארוחת ערב בביתו, ולבסוף שלב ה"פיתוי"."

""ניסיתי לנשק אותה עם השאלה, תרצי לנשק אותי? היא אמרה לי לא, אני לא מכירה אותך. תרגיל מטומטם ואני לא ישתמש בו שוב... אני פשוט ייגש וינשק, וזה מה שעשיתי אחרי זה, בלי לשאול, פשוט לקחת אותה ולנשק... זה מה שהם רוצות (אל תקשיבו להן)", כותב רוסו (הטעויות במקור)."

""מכאן לכאן העניינים התקדמו.. תאמינו לי, נתקלתי באין ספור התנגדויות בדרך לסגור FC אבל התמדתי והייתי עקבי עד הסוף. אוקיי התחלנו להתמזמז על המיטה והיא פשוט סירבה להוריד את הבגדים וזרקה לי מלא תירוצים.. אבל אני קרנף עיוור, היא לא מכירה אותי. השתמשתי בטכניקת פיתוי מהיר וזה בלבל אותה לגמריי, לקחתי את היד שלה ושמתי אותה על ה..., לאט לאט סגרתי BJC? חשבתי להסתפק בזה וזהו אבל משהו בפנים אמר לי לא לוותר, וגם החוזה של דורוקולה [מנהל בפורום - ד.ר.] עמד לי על הראש. לא וויתרתי והמשכתי להיות עקבי עד הסוף. ניסיתי להוריד לה את התחתונים והבחורה פשוט מסרבת! ואז חשבתי או שאני עושה לה פריז אאוט או פיתוי מהיר?? הזזתי את התחתון ימינה ובום! הבחורה בהלם תאמת גם אני.. אחרי זה הכל זרם וגם הבגדים ירדו וFC נסגר"."

[URL]http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1235491[/URL]

בדיוק אנשים כמוך חיפשתי בפורום שכזה, אשמח לדבר

בתור פמיניסטית עם תואר במגדר (העבודה כרגע נכתבת במסגרת תואר שני בסוציולוגיה), אני מנסה להבין איך אמנות הפיתוי זה דבר שתופס תאוצה תוך כדי שהוא מתבסס על תפיסות שדווקא מאוד לא נתפסות כלגיטימיות בנוגע לנשים בתקופה הזאת. דווקא בעידן בו המודעות על שוויון בין המינים, על מעמדן כאינדיווידואליות ולא כאובייקט מיני, עומד בשיא. מעניין אותי לשמוע גם אנשים שעוסקים בזה וגם שמתנגדים לזה, מגוון דעות והסברים ותפיסות.
אם תרצי לדבר איתי בכל זאת, נשמע שיש לך הרבה להציע לי וללמד אותי על הנושא (וגם נשמע שאת רוצה להביע את קולך ובצדק:))

ga26

Member
חחחח, נתחיל מזה ש Berethor הוא גבר. ונמשיך

עם זה שחלק נכבד מהנשים פה חושבות שהוא לא בדיוק פמניסט אבל בואי ניתן לו להגדיר את עצמו.
&nbsp

Berethor

New member
אנשים במתנגדים "לאומנות הפיתוי"? בסוצולוגיה יש דבר שנקרא

"Backlash", ויכול להיות "שאומנות הפיתוי" היא בין היתר Backlash לפמיניזם, גברים שמרגשים שהם נדחקו לפינה ולא מצליחים למצוא קשר אינטימי בדרכים לגיטימיות בחברה שיש בא שוויון רב בין המינים התפתו לקחת חלק בתוך חניכים של "אומנות הפיתוי", כסוג של "תגובת נגד" או/ו כאקט של נואשות. חלק מהטענות של של תומכי "אומנות הפיתוי" מדברות על כך, שבחברה בפוסט-פמיניסטית הרבה גברים "סורסו" מבחינה מבחינה מנטלית, ובגבריותם נרמסה, "ואומנות הפיתוי" מתיימרת להחזיר לגברים האלו את גבריותם, ואף להפוך אותם "לסופר גבריים", אם כי בנקודה הזאת יש סתירה מסוימת, משום שמניפולציות הן לא בדיוק מאפיין מצ'ואיסטי, האידאל הגברי הוא כוח ישיר מאשר תחבולות, להיות יותר כמו נמר מאשר כמו נחש. "באומנות הפיתוי" יש הרבה יותר נחשים מאשר נמרים, ועצם העובדה שרוב חניכי "אומנות הפיתוי" הם לא גברים חזקים פיזית, מחזקת את הנקודה הזאת. טענה חשובה נוספת של תומכי "אומנות הפיתוי" מדברת על כך שיש הרבה נשים שבוחרות לצאת עם מניאקים מאשר עם גברים נחמדים, וזאת גם אחת הסיבות שהם מאמינים שאם הם היו מניאקים אז יותר נשים ירצו אותם, הרבה מחניכי "אומנות הפיתוי" הם חנונים לשעבר, ויש להם ניסיון מר עם נשים, בתור גברים נחמדים, וזאת חלק מהסיבה שחלק גדול מהם הופכים למניאקים ולרודפי שמלות בעזרת "אומנות הפיתוי", מבחינתם השגת נשים שווה את הידרדרות המוסרית. כמו חן, כפי שכבר צויין בהודעות הקודמות, השיטות של "אומנות הפיתוי" יכולות לעבוד לא רק על בחורות שמחפשות מניאקים, השיטות של המניפולציות והכפייה יכולות להצליח לעבוד אפילו על בחורות מבית טוב.

"לאחר הגל השני של הפמיניזם, לרוב מוגדרות נשים שנולדו במדינות מערביות משנות ה-80 וה-90 של המאה ה-20, כנשים "פוסט-פמיניסטיות". עבורן שוויון הזכויות והיכולת לעבוד בכל תחום הינו מובן מאליו, כך שאין עבורן עוד צורך להאבק עבור זכויות אלו. למעשה, על פי הגדרה זו, הפוסט-פמיניזם הוא הרצון לעצור לאחר הגל הראשון והשני של הפמיניזם וההתנגדות אל הגל השלישי של הפמיניזם.‏"

https://he.wikipedia.org/wiki/פוסט-פמיניזם

"A "backlash" is an adverse reaction to something which has gained popularity, prominence, or influence. Although it can sometimes represent a categorical rejection of the idea, aesthetic, product, or fad in question, it is usually a reflection of a collective resentment of that thing's ubiquity in culture and media, rather than a denial of its existence."

https://en.wikipedia.org/wiki/Backlash_(sociology)

אני אסביר לך איך מיישבים את הבעיה

אולי רק נראה לך שהתפיסות האלה כבר לא מקובלות, אולי רק נראה לך שגברים באמת רוצים להגיע לשוויון בין המינים. המצב הוא שונה בתכלית ואני אסביר את עצמי:
גברים לא רוצים שום שוויון ה- כאילו שוויון (חיקוי עלוב וזול של שוויון אמיתי) צץ בגלל:
(1) התנועה הפמניסטית והכי חשוב בגלל (2) שינויים בכלכלה במאה האחרונה.
בקיצור בגלל הנטל הכלכלי נשים נאלצו לצאת לעבודה ולפני זה? ולפני זה כולן היו מרותקות לבית. ממש כמו כיסא היינו רכושו של הגבר. גברים פשוט לא יכלו לשאת את הנטל הכלכלי יותר! ככה גברים נאלצו לאשר לנשים שבבעלותם לצאת ולהתפרנס.
ולמה אני מביאה את כל הסיפור הזה? אני תכף אסביר: גברים לא רוצים שום שוויון, אבל לעיתים הם נאלצים להתפשר ולתת לנו הזדמנות. ולמה? לא, זה ממש לא בגלל שהם הוגנים או שוויוניים זה בגלל חוסר ברירה שנוצרה בעקבות השינויים הכלכליים. גברים למעשה התחילו לנצל את הנשים שבבעלותם כמקור לפרנסה, אבל אצל מי היה הכסף בסוף החודש? אצל הבעל שהיה הסכות הבלעדית של המשפחה.
&nbsp
ואיך זה קשור לאמנות (פחחחח) הפיתוי?
גברים תמיד כמהים לשלוט בנו. נכון שהיום יש לנו הישגים מסוימים ונכון שקצת (אבל ממש קצת) הגבלנו את הכאוס הזכרי. נכון שחלק מהגברים נאלצים לסנן מילים, להגביל תנועות גוף. שימי לב... הם נאלצים, זה לא בא להם טבעי (כי אין מה לעשות המודל הפטריארכי אכל להם את הראש, זה טמון בזיכרון הקולקטיבי של כול גבר). הם לא מרוצים מהמצב גם אם יגידו שכן, מכיוון שזה מגביל להם את החופש. למעשה זה לא מגביל להם שום חופש, אלא מבטיח שהחופש של האישה לא יפגע. אבל הם סבורים שזה מגביל אותם. בליבם גברים עדיין חולמים על האידאל הפטריארכי שלהם: אישה ממושמעת שנשמעת לקולו של הגבר שמקבל את הבעלות עליה מכיוון שהוא מקור הסמכות וזה בדיוק מה שמלמדים בקורסים העלובים האלה. הקורסים האלה מעלים את הפנטזיה של הזכרים על השולחן... הם מדברים עליה וחושבים איך לממש אותה. למעשה זה משחרר להם את המתח הנפשי. הם כל כך מתוחים מהעניין שאין להם חופש פעולה מלא על האישה וכשהם מדברים על זה ובונים תוכניות כיצד להשיג חופש פעולה מלא על הגוף והנפש של האישה, המתח יוצא.
&nbsp
חשבת פעם למה מעסיקים או עובדים זכריים (או לקוחות זכריים) עדיין מטרידים נשים באמצע יום עבודה? כי הם רואים בך אישה חסרת אונים ולא מתכנתת, מהנדסת, אחות, מנכ''לית וכו'. ברגע שהם יעשו יתחילו להתייחס אליך כאשת מקצוע ולא כאובייקט מיני לא יהיו יותר הטרדות מיניות באמצע יום העבודה.
&nbsp

למעלה