אמנים מושפעים

בוזו

New member
אמנים מושפעים

שלום אני מחפש להקות שמושפעות מוזיקלית מפינק פלויד של תקופת dark side of the moon עד the wall. שאלתי כמה חברים שמכירים טוב את פינק פלויד, אבל לאף אחד לא היה רעיון. יש למישהו המלצות? תודה

זו שאלה מעניינת

אני לא חושבת שיש להקות שלקחו במודע את הצליל של הפלויד ואימצו אותו או פיתחו אותו - לפחות לא בתקופה ההיא. השפעה של הפלויד ניתן לראות על מוסיקה אלקטרונית עכשווית. וכמובן, יש אמנים רבים שפשוט אוהבים את הפלויד ועושים גרסאות כיסוי לשירים של הלהקה, אבל זה לא בדיוק "השפעה".

oneman2

New member
לדעתי,

"השפעה של להקה" מתבטאת גם במקרים שבהם המוזיקה של הלהקה המריצה אנשים לעשות מוזיקה, גם אם בסופו של דבר המוזיקה שלהם לא דומה לזו של פינק פלויד. עצם זה שאדם החליט שהוא רוצה להיות מוזיקאי בגלל (או בין היתר) המוזיקה של להקה מסוימת, זה אומר שהלהקה השפיעה עליו ועל הלהקה שהוא מקים (אם הוא מקים).

בוזו

New member
יש משהו במה שאתה אומר

אבל לא זאת הכוונה שלי. אולי המילה הנכונה היא לא "השפעה" אלא "השראה". לדוגמא, הלהקה wilco (שאני עדיין לא מכיר אותם מספיק טוב לצערי) לא ממש מזכירה את פינק פלויד (לפחות לא המעט ממה ששמעתי עד עכשיו). אבל השיר you are my face שלהם (מהאלבום sky blue sky, שיצא השנה, והוא היחיד שאני מכיר קצת) מאוד מזכיר לי את פינק פלויד. לדעתי זה ממש לא "העתקה". בקשר לאמני טריביוט: אישית אין לי שום בעיה עם להקות כאלה, אבל אני לא מאזין להן. להקות כאלה לדעתי לא צריכות להתקיים לאורך זמן, אלא רק בתחילת דרכן. אני אחפש קצת מוזיקה של The Legendery Pink Dots להתרשם, למרות שהשם שלהם נשמע קצת יותר מידי קרוב ל"מקור". שמעתי דיסק אחד של Porcupine Tree, אבל לא יצא לי להתעמק בו. אני אנסה שוב, תודה. את "רדיו בלה בלה" אני מכיר כמובן
אלבום מעולה! אם למישהו יש עוד המלצות, לא להתבייש

FunkyMonk

New member
The Legendery Pink Dots

אני לא מכיר את כל החומר שלהם, אלא רק אלבום אחד, אבל הוא מושפע מפינק פלויד מאד, לטעמי יותר מדי.

להקה שנאמר עליה שמושפעת רבות מפינק פלויד

היא Porcupine Tree האבלומים המוקדמים יותר בעיקר - ובסך הכל באמת להקה טובה מעבר לזה, גם אם יש להקות שהושפעו, אני בספק שתמצא להקות שבאמת מזכירות את הסאונד או האיכות של הפלויד. זה דבר אחד להיות מושפע ודבר אחר לשכפל סגנון. בהצלחה בכל אופן - ואם אתה מוצא אל תשכח לספר!

ואם כבר: Porcupine Tree

ופרוגרסיב עכשווי, אז להקת דרים תיאטר מושפעת לפי דעתי המון מפינק פלויד! סתם דוגמא: אלבום שלהם בשם: Octavarium שיצא ב: 2005 ובו יצירה של 23 דק' (שקרויה על שם האלבום) עם הטקסט של: Carefull With That Axe וזאת: יצירה שמאד מושפעת בחלקיה ממה שאפיין את הפלוייד במורכבות שלהם. עוד דוגמת דרים תיאטר: השיר: The Root Of All Evil שהוא בעצם השיר הראשון באלבום: Octavarium זהוא שיר שכול הפתיחה שלו היא בעצם מ: Welcome to the Machine נו ומה עם: הקאבר ל: The Dark Side Of The Moon? (שזה הקאבר הכי טוב ששמעתי לפינק פלויד אגב) נו זה לא מראה על משהו?!
סתם דרך אגב פינק פלוידד היא להקה שבעקבותיה אני מכיר את כול מה שאני מכיר כיום בעולם המוזיקה, היא הייתה הפתח הראשוני שלי למוזיקה! כשאחריה הכרתי את דרים תיאטר שכיום החליפה בתפקיד את הפלוייד

אני מסכימה עם oneman2

חקיינות איננה "השפעה". השפעה אמיתית של אמן אחד על אחר הוא כאשר המושפע מחליט להיות אמן בגלל המשפיע, או כשהתפישות האמנותיות של האמן המשפיע מתקבלות אצל המושפע. ביצוע גרסאות כיסוי ונסיון לחקות את הצליל או את הכתיבה של אמן אחר, זה לא ממש "השפעה", כי אין כאן יצירה מקורית משמעותית של המושפע.

אני לא מסכים עם דברייך

אם אדם מסויים בחר לעסוק במוזיקה כעיסוקו בהשראת אמן מסויים, הרי שזאת השפעה, ללא תלות בסוג ההשפעה וכיצד הוא מבטא אותה. חקיינות היא אמנות לכל דבר, הרי בסופו של דבר, גם להקות שמבצעות קאברים, מביאות משהו משלהן לשיר, בלתי אפשרי לבצע את השיר בדיוק זהה למקור.

אבל שני המשפטים שכתבת הם שונים

בוודאי שאם מישהו בחר לעסוק במוזיקה בהשראת אמן אחר, זו השפעה. הבעיה עם להקות קאברים, ספציפית - אבל אני מוכנה להרחיב את זה גם לדברים כגון dream theatre (בזהירות, כי אני לא מכירה אותם ממש טוב) היא שיש כאן יותר חיקוי מאשר מקור. בוודאי בלהקות קאברים, שכל מטרתן היא לתת חוויה זהה ככל האפשר למקור. הם מנסים לשחזר את הצליל המקורי של הלהקה - ואפילו המראה החיצוני שלה - כדי ליצור אצל הקהל אשליה שמדובר במקור, ראה למשל ה-australian pink floyd. ויש להקות קאברים שרק מבצעות את השיר, למיטב יכולתן, בהנחה שזה מספיק בשביל "גוד טיים" לקהל (הלהקות הישראליות שייכות לקטגוריה הזו), כאשר קשה לזהות מה כאן הוא מקורי. בוודאי שהאלמנט המקורי אצלן אינו האלמנט שבגללו הקהל מגיע, אי אפשר לשים עליו את האצבע, ולכן גם הוא לא תופש מקום בשיח התרבותי, בניגוד ליצירות מקוריות. האם זו "השפעה"? אני בדעה שללא מאסה קריטית של תרומה מקורית, לא ניתן לדבר על "השפעה".

התשובה היא כן, לדעתי

המשפטים שרשמתי משלימים אחד את השני, עיסוק במוזיקה על כל גווניה, גם להקות טריביוט למניהן עוסקות במוזיקה לכל דבר, ואף כאלו שמדובר בעיסוקם העיקרי. אני בספק אם הקהל לא מגיע בעקבות האלמנט המקורי בין היתר, כאשר מדובר בלהקות טריביוט, כשאני מאזין לקאברים שונים של להקות שונות, אני מאד מתרשם כשלהקה לוקחת יצירה מעובדת היטב ולוקחת אותה אל אופקים חדשים שגורמים למאזין פתאום להסתכל על השיר הזה מעוד כמה נקודות מבט שהוא לא זיהה לפני כן. בשורה התחתונה, גם אלו שמאד מתאמצים, לעולם לא יבצעו את השירים של להקה מסויימת בדיוק זהה למקור ותמיד יכניסו משהו משלהם לשיר, במודע או לא במודע. ההשפעה בעיניי בכל זאת קיימת, אפילו שאין כאן יצירה מקורית וחדשה, אלא רק אינטרפרטציה של דבר קיים.

ועוד שאלה מעניינת

כשאתם פוקדים\צופים בהופעות של להקות טריביוט למיניהן, אתם מצפים מהן לנגן את החומר המקורי בדיוק מירבי למקור עד כמה שניתן, או שאתם מצפים מהם להרחיב את אופקי היצירה ולקחת אותה למקום אחר ושונה?

holo

New member
אני לא מת על להקות מחווה

ועל כל הרעיון שלהקה נשענת על יצירה של מישהו אחר, אבל כשאני שומע קאבר לשיר שאני מכיר, אני מצפה למקוריות וייחודיות מסוימת, לשוני בלי לאבד את הדמיון למקור. לפעמים זה קולע ולפעמים לא, אבל זה לפחות קאבר ראוי מבחינתי. להקות שמנסות כל הזמן להעתיק את השיר המקורי תו לתו תמיד, ועוד עושות מזה קריירה שלמה, תמיד נראו לי פתטיות ולא ממש מוכשרות.

maverick88

New member
דעתי

אני מצפה מהם להביא את היצירה שהם מבצעים לרמה ההכי גבוה שהם יכולים... זאת אומרת שאם הלהקה המבצעת יכולה לעלות את הרמה (מכל בחינה שהיא) של היצירה אז בכיף, ואם לא אז עדיף שלא תבצע אותה בכלל או שאם תבצע אז תנסה כמה שיותר להתקרב למקור . אני אביא דוגמא כי אני חייב - דוגמא למצב השני שבו הלהקה שהעושה קאבר נמצאת מתחת לרמה של השיר במקור (במקרה הזה אלבום למעשה) אבל מנסה לבצע אותו יותר טוב - הלאבר שDREAM THEATER עשו לDARK SIDE... זה פשוט חוצפה מה שפטרוצ'י עשה שם... אני רואה אותו עם הפרצוף הבנאלי שהוא עושה כשהוא מנגן את הסולו השני של COMFORTABLY NUMB ואת הנגינה השרדינגית הטיפוסית שלו (שלא קשורה בכלל בשום דרך לשיר הזה \אלבום הזה\ להקה הזאת (FLOYD)\ גילמור) ופשוט בא לי באותו הרגע להופיע על הבמה ולהנחית לו בוקס ... בחיי שבא לי זאת דעתי, אני לא רציתי להגיב למישאמר מקודם שזה הקאבר הכי טוב שהוא שמע בחיים שלו כי זאת דעתו וזכותו להביעה.

MעlbulעB

New member
בתור מישהו שלא אוהב את dream theater,

אני חייב לומר שהלהקה היא לא חיקוי, וסה"כ יש לה זכות קיום משל עצמה וגם היו לה כמה נקודות אור במהלך הקריירה. יש לה בעייה רצינית של מיצוי פוטנציאל ומציאת כיוון שהם יזרמו איתו ב 100%, אבל זה סיפור אחר.

רוקפור בעיקר מושפעים מהתקופות

שקדמו לצד האפל של הירח, ולסאונד המגובש של פינק פלויד, עושה רושם שהם יותר נמשכים לצליל הפסיכדלי הלא מוגדר שכ"כ אפיין את פינק פלויד בתחילת דרכם.

למעלה