אמנם זה לא חדש, אבל...

Gilliana

New member
אמנם זה לא חדש, אבל...

מכיוון שהפורום שינה את שמו ואת הסטטוס שלו לפורום שעוסק (גם) בקונספירציות, מצאתי לנכון להעלות הנה את כתבת הפתיחה של טור הקונספירציות ב-NRG (שלא זכה לחיים ארוכים "תודות" למוסר התשלומים הרעוע של עורכת מדור ניו-אייג') לטובת כל מי שלא קרא בעבר, מי שקרא אך רוצה לרענן ולקרוא שוב, גולשים חדשים ו... כל דיכפין. אז... ללא הקדמות נוספות מותרות... הרי היא לפניכם: מה פשר הקשר

Blutige Erde

New member
קודם כל תודה רבה, זה מעניין מאוד.

חשבתי על משהו כשקראתי- זה באמת משנה אם משהו הוא קונספירציה או לא? בעיקרו של דבר, אירוע התרחש ולאירוע הזה היו השפעות מסוימות. זה באמת משנה מהן הסיבות שגרמו לו? מי האחראים האמיתיים, הממשל, מוסד כלשהו או רוצח אנונימי? לרוב האשמים לפי תאוריות קונספירציה שונות לא מובאים למשפט ואין נגדם מספיק הוכחות, שהרי אם הממשל, לדוגמא, אחראי לדבר מה שהתרחש, אפשר לסמוך על כך שלא יותיר מאחוריו הררי ראיות. הרי לאמת שתשנה במשהו, האמת האמיתית של העולם הזה, משהו מעבר למי אחראי למות מרלין מונרו או רצח קנדי, אי אפשר להגיע דרך קונספירציות לדעתי.

Blutige Erde

New member
השורה התחתונה:

האם באמת שווה להשקיע את כל האנרגיה הזו בפיתוח תאוריות קונספירציה? הן משנות משהו בכלל?

kyle

New member
אה, פה אתה מדבר על משהו שונה לגמרי!

בהודעה הקודמת שאלת מה זה משנה אם יש קונספירציה או אין. בשאלה הזאת אתה מדבר בכלל על פיתוח תאוריות קונספירציה! זה, אמיגו, שונה בתכלית. יש מספיק אנשים שנהנים מהמחשבה על הרעיונות עצמם ומפיתוח התאוריות בלבד, שבכלל לא משנה להם מה יכול להיות אמת ולהביא עתיד טוב לעולם ומה לא.

Gilliana

New member
לא מוצאת בזה השקעה מיוחדת

בודאי שלא מעבר לכל השקעה בכל נושא אחר בעולם - פוליטיקה, צבא וכו'. אני עדיין לא מצליחה להבין מה הכוונה ב-"מה זה משנה" - באותה מידה נשאלת השאלה מה משנה כל דבר אחר, לא? בכל מקרה - שמחה שנהנית לקרוא. |4U+

kyle

New member
שמע,

יש הרבה אנשי קונספירציות, שמשום מה חשוב להם מאוד להוציא את האמת לאור, להביא את האשמים לדין, ולהבטיח שדברים כאלו לא יקרו שוב. לי, אישית, יותר חשוב פשוט לדעת מה קרה, או מה קורה (וגם זה, רק בנושאים מאוד ספציפיים). בדר"כ לא באמת משנה לי מה יקרה עם זה בעתיד או להבא. זו הסיבה שלי זה משנה לפעמים. לפעמים אני תוהה מתי הפורום הזה יהפך לפורום "קונספירציות" נטו. הרי שיחות של "האם כולם רואים את כל הצבעים אותו דבר?" כבר לא יהיו פה, כנראה.

Blutige Erde

New member
סליחה על הניסוח המבולבל קודם לכן.

נניח שזו הייתה השעה המאוחרת (או המוקדמת
) זו בדיוק הנקודה שלי- בקשר לאנשים שחשוב להם להוציא את האמת לאור. אז מה אם גילו קונספירציה? לעיתים נדירות מובא האשם לדין, לעיתים רחוקות עוד יותר הוא נמצא אשם, ואם מדובר בארגון כמו הממשלה די בטוח שיהיה מי שיסוכך עליו או יחליף אותו במקרה הצורך. נראה שזה בזבוז זמן. איך לעזאזל צבעים קשורים לזה?

Gilliana

New member
לא, לא, לא - אסור לחשוב כך

ובגלל הגישה הזו, מדינת ישראל נראית היום כפי שהיא נראית. מה זה משנה אם דופקים את האזרחים? "מה זה משנה אם יש ראש ממשלה מושחת? מה זה משנה אם לאנשים במדינה אין מה לאכול? ממילא אי אפשר לעשות כלום נגד זה" - זוהי טעות חשיבתית וגישה תבוסתנית ולקויה שיש לעקור מן השורש.

Blutige Erde

New member
לא בדיוק לזה התכוונתי.

לדעתי יש הבדל בין לעזור לאנשים לרעבים לפיתוח קונספירציות והשקעת משאבים בהן. אם יש אנשים רעבים אפשר לשנות את זה. לעזור להם על ידי מתן סיוע כלכלי ומזון, למשל. וברגע ששולחים להם חבילות מזון ומוצאים להם עבודה הם כבר לא רעבים, זו הצלחה בטוחה. אבל הסיכוי שתאוריית קונספירציה כלשהי תביא אדם לדין והוא יימצא אשם, ולא יהיה מי שיחליף אותו ויתחיל את כל העסק מחדש, הוא קטן. לא עדיף להשקיע את האנרגיה הזו במשהו אחר, כמו באותם אנשים רעבים שנפגעו על ידי הקונספירציות מאשר לחפש את האשם כשסיכויי ההצלחה פעוטים?

Gilliana

New member
לא, אתה לגמרי טועה

אתה רוצה לטפל בסימפטום במקום בפתוגן שגורם לסימפטום - דומה הדבר לטיפול בכאב ראש כאשר הגורם לו הוא בעצם גידול סרטני שעד אשר שלא יוסר, תוכל לתת לחולה אלף זריקות הרגעה אך הכאב לא ייעלם. האם היית אומר למשל את אותם הדברים על מעלליהם של היטלר או של סטאלין? או של כל פודע נאצי לצורך הדוגמה? ואם למען האמת הגישה שלך די מדהימה אותי עכשיו ואולי עכשיו באמת הזמן לקרוא את הכתבה השניה שלי בסדרה שעוסקת בדיוק בקונספירציות הגדולות בהיסטוריה, שנחשפו והוכחו. אפתח בעוד כמה דקות אשכול חדש.

Blutige Erde

New member
יש לכל דבר גבול.

לאחר סוף המלחמה בהחלט היה הגיוני ונחוץ שחיפשו פושעים נאצים, אפילו בעשורים שלאחר מכן מכיוון שהסיכויים היו טובים וזה הגיע להם, אבל כיום ממשיכים בכך בזמן שניצולי השואה גוועים ברעב בדירות קטנטנות. מה יעזור להם אם ימצאו עכשיו פושע נאצי מזדקן וחולה, או נכדים של אחד? לא עדיף שיקטינו במעט את המאמצים ויגישו לניצולי השואה סיוע?

Gilliana

New member
לא קשור אחד לשני

ולא בא אחד על חשבון השני - אין כאן שום "עדיף" משום שכאמור אין קשר. אף אחד אגב לא מחפש נכדים של פושעים נאצים - אבות אכלו בוסר ושיני בנים תקהנה כבר לא קיים, אם אני לא טועה, מאז אחרי המבול. לגבי הפושעים עצמם - כן, כן, כן - זה חשוב מאד לאתר אותם גם אם הם זקנים וחולים וגוססים, למען יראו וייראו.

Blutige Erde

New member
זו דעתך.

דעתי היא שחבל שאין 'עדיף', כי ניצולי השואה שאני מכירה בהחלט מעדיפים כסף. עדיין רואים לפעמים כתבות על נכדים של הנאצים. להזכיר לכולם, וזה. לא עושים להם כלום, אבל לפעמים מוצאים אותם, בטעות או בכוונה.

Gilliana

New member
מה הקשר לנכדים של הנאצים???

אין לנכדים של הנאצים שום קשר לעניין, הם לא אשמים בדבר וחצי דבר ואף אחד לא מאשים אותם בדבר.

0Pandemonium0

New member
אני חושב שהכוונה המקורית והכללית הייתה

שעדיף לנו להשקיע את משאבינו בדברים אחרים במקום להשקיע אותם בקונספירציות, שלטענת הכותב הן בזבוז זמן.

Gilliana

New member
הבנתי את הטענה שלו

ונסיתי להסביר לו, שטעות גדולה יותר מזו, קשה למצוא.

0Pandemonium0

New member
למה? כי שווה להשקיע כל-כך הרבה בשביל להוציא

את הצדק לאור? אותי קונספירציות פשוט מעניינות.

Gilliana

New member
מה זאת אומרת?

האם "שווה" להשקיע בלמצוא מי רצח, מי אנס, מי שדד ומי גנב? אולי לא שווה להשקיע ואפשר לסגור את המשטרה וללכת הביתה? זה בדיוק אותו הדבר.

0Pandemonium0

New member
את כבר משווה חשיפת קונספירציות לעבודת בילוש.

האם אלה שני תחומים זהים לחלוטין? ממש לא, בחקר הקונספירציות יש הרבה מעבר לכך. אפשר להגיד שחקר קונספירציות הוא הניסיון לגלות פשע מוסתר (ה"רצח" של מרילין מונרו), פושע מוסתר (מי רצח את רבין?) ומניע מוסתר (למה הממשלה מסתירה את קיומם של חייזרים?), אבל מצד שני, כל פשע הוא מוסתר! אף פושע לא ישדוד בנק ויחייך למצלמות בפנים חשופות, ועוד יסביר מה הוא עושה ולמה. המשטרה תמיד תאלץ לחפש את האדם הזה ולחקור אותו. שוב, לדעתי, חקר קונספירציות לא זהה לעבודת בילוש, אבל נראה שאת משווה ביניהן.

למעלה