אמנם לא הכי פעילה פה אבל בכל זאת - מה הייתן עושות במקומי?

גולי7613

New member
אמנם לא הכי פעילה פה אבל בכל זאת - מה הייתן עושות במקומי?

זהירות - חפירה...

אז נכון, הסיפור שלי (מתואר פה בקצרה בהמשך) הוא די שמח ואופטימי אבל אני זקוקה להתייעצות כי לרופא הנשים שלי יש המלצות שתמנגשות עם תחושת הבטן שלי.
הרקע בקצרה:
את האנדו גילו אצלי לפני כשש שנים, שכבר היו ציסטות לא קטנות בשתי השחלות.
סוריאנו ניתח אותי לפני שנתיים וחצי בניתוח יחסית ארוך (שעתיים וחצי), הסיר אנדומטריומה ענקית (8 ס"מ) משחלה אחת, וניקז 2 ציסטות בגודל של 6 ס"מ ו- 4 ס"מ מהשחלה השניה, הפריד הידבקויות באגן שהיה חסום וצרב מוקדים בסרעפת.
היו לי כאבים חזקים בשחלה השמאלית לתקופה של כמה חודשים אחרי הניתוח, שעדיין באים והולכים אבל שמתי לב שיש קשר ישיר לתזונה ולכאב.
במשך 10 חודשים אחרי הניתוח לקחתי סרזט שהוחלף באיזשהו שלב לויזאבל. בעשרה החודשים האלו עליתי 15(!) ק"ג (ואני נוטה להאשים את הגלולות). במשך חצי שנה הייתי ללא טיפול והורדתי בעבודה קשה 12 ק"ג (הסיבה להפסקה היתה החתונה
שמתקרבת).
נכנסתי להריון ספונטני ומהיר ביותר (כולם כולל אני היו בהלם!) ולפני שבעה חודשים ילדתי תינוקת מקסימה ואהובה
.
אתמול הייתי בביקורת אצל רופא הנשים והשחלות נקיות! גם שתי הציסטות (צלולות) שראו אצלי בתחילת ההריון נעלמו!

הוא מאוד ממליץ שאחזור לקחת ויזאבל כדי שהאנדו לא יחזור אבל אני מאוד חוששת מעליה נוספת במשקל בזמן שאני רוצה להסיר כ 15 ק"ג לפחות.
לא אמרתי את זה לרופא אבל אני רוצה בעוד כחצי שנה-שנה להרות שוב.
מאז הלידה קיבלתי מחזור 4 פעמים והאמת שלהפתעתי ולשמחתי הרבה הוא לא לווה בכאבי הגב שליוו אותי בכל מחזור, החזה כבר לא כואב לפני המחזור, וגם הדימום עצמו יותר קל ונטול הגושים שהיו כמעט תמיד - יכול להיות שהצרה הצרורה הזו מאחוריי?!?
מה לעשות? יש פה מישהי שהיתה במצב דומה? אני מאוד מתלבטת וחוששת מההשלכות של חזרה לגלולות/ויזאבל. הייתן מתייעצות עם מומחה באופן פרטי?

לואי84

New member
קודם כל מזל טוב

לפי מה שאת מספרת נראה שיש לך אנדו' בדרגה גבוהה וקשה. כנראה שגם ההריון וגם הניתוח שיפרו מאד את מצבך ואמנם לא מגיעים למצב חמור כל כך בזמן קצר אבל את צריכה להיות עם יד על הדופק .האנדו' עלול לחזור עם הזמן והגלולות עשויות לשמור על המצב הטוב שהגעת אליו ולכן כדאי לקחת ברצינות את המלצת הרופא ולפחות לקחת גלולות עד שתרצי שוב להכנס להריון. האם הרופא הממליץ לא היה מומחה אנדו'? תמיד טוב לקבל דעה נוספת ממומחה.
אם הויזאבל גרם לך להעלות במשקל זה לא מחייב שגם גלולות אחרות יגרמו לכך.

גולי7613

New member
קןדם כל תודה על התגובה!

אני מדברת על תקופה קצרה, של כמה חודשים עד שארצה להרות שוב, ובגלל זה ההתלבטות. להריון הקודם נכנסתי אחרי חצי שנה ללא גלולות/ויזאבל.
הרופא שהמליץ הוא רופא הנשים שלי, שהוא לא מומחה אנדו. אולי באמת כדאי שאתייעץ לפני שאחליט סופית עם מומחה אבל אני לא רוצה לחזור לסוריאנו... לא הייתי אצל אף אחד אחר רק שמעתי על רופאים אחרים. יש המלצות לרופא שהוא גם אנושי באזור המרכז?

שרוני1ש

New member
צריך הפניה מהגניקולוג שלך, וגם טופס 17.

אבל את יכולה ללכת אליו גם פרטי למרפאה הפרטית שלו בכפ"ס, ואז את לא צריכה כלום, מלבד 300 ש"ח (זה המחיר שהוא לוקח למבוטחות כללית. לא יודעת לגבי קופ"ח אחרות).

גולי7613

New member
הוא בחיי לא יתן לי הפניה... כבר ביקשתי ממנו פעם והוא סרב

אני אבדוק לגבי המרפאה הפרטית שלו. תודה שוב

למעלה