אמנם לא קשור לפורום אבל לא פחות חשוב!

אמנם לא קשור לפורום אבל לא פחות חשוב!

הלילה נפטר ישראל (פולי) פוליאקוב אחד מחברי הגשש החיוור בגיל 66 ממחלה קשה... יהי זכרו ברוך של האדם הכל כך מצחיק ששיחק בין כל התפקידים את סרג'יו קוסטנצה מגבעת חלפון ועוד המון תפקידים מצחיקים... ת.נ.צ.ב.ה

wish i was here

New member
הייתי בשוק כששמעתי על זה

אני גדלתי על גבעת חלפון אינה עונה ועל משפטים כמו "לסרג'יו פנית-לא טעית","ואחרי שצחקנו-נעבור לחלק האמנותי" וכמובן "אתה קיבלת מה קוראים בשפה מדיצינה-זאפטה שמש",ואני לא קולט עד עכשיו שהוא מת. ת.נ.צ.ב.ה

../images/Emo16.gif יהי זכרו ברוך

הייתי בשוק הבוקר כששמעתי. גדלתי על הגשש, אני מניחה שאפילו יותר מהצעירים ביניכם, שמכירים בעיקר את "גבעת חלפון". בנעוריי, המערכונים של הגשש הושמעו ברדיו כמעט ללא הפסקה. בשנות השבעים, בכל שבת בבוקר היו משמיעים שעות מתוכם, עד שידעתי רבים מהם בעל פה. הם היו חלק בלתי נפרד מההוויה הישראלית. קשה לחשוב על התרבות הישראלית, בלעדיו.

SUSNAV 2

New member
יהי זכרו ברוך

אחד מהכוכבים בגדולים בתרבות הישראלית .

Jason2

New member
עדיין משמיעים בשבת בבוקר (גל"צ)

די מפליא אותי שהצעירים מכירים בעיקר את גבעת חלפון, הרי זה סרט משנת 1975 זה לא ממש חדש (אבל מצד שני אנשים צעירים גם שומעים פינק פלויד וביטלס). ואם כבר מדברים על סרטי הגשש אז לדעתי "שלאגר" הוא הסרט הטוב היותר שלהם. מעבר לכך אני ממש מזדהה עם כל מה שכתבת, זה ממש יום עצוב וסופה של תקופה.

../images/Emo16.gif

כל המוכשרים שעיצבו את התרבות הישראלית, פתאום נעלמים להם, אחד אחר השני. לצערי, כאשר האנשים שעיצבו את התרבות הישראלית יעלמו כולם, בעתיד הלא רחוק, תהיה זאת סכנה בעבור החברה הישראלית שכניראה זונחת מאחור את הערכים התרבותיים שעיצבו אותה. במקום זאת, קיימת תחושה שהחברה הישראלית רק מבקשת להתחקות אחר תרבות חסרת ערכים בהשראת האמריקניזציה. (לצערי, החברה הישראלית וחברות אחרות מרבות לקחת את הדברים המקולקלים בתרבות הזאת.) כאשר אנשים דגולים ששמם חקוק בתרבות הישראלית נפטרים, אני מרגיש צביטה קלה בלב, צביטה קלה שמסמלת ומזכירה לי שאני יודע שיש בכל מוות של אדם כזה, מוות שמסמל נקודה משמעותית שכבר לא תחזור עוד בתוך התרבות הישראלית, נקודה שאולי עתידה להתחלף בערכים מקולקלים שעליהם החברה הישראלית, לדעתי, אינה צריך להתקיים. בכל מוות של גדול, נכבית איזושהי מנורה בתוך מגדלור שמשתוקק כ"כ להאיר על התרבות הישראלית. לצערי המגדלור התרבותי הזה, דועך לו אט, ובקרוב מאד יחדל מלהאיר והתרבות הישראלית תצטרך למצוא את דרכה בעלטה. אני לא יודע עד כמה תסכימו איתי, אך אני כמעט בטוח שחלקכם יסכים ויזדהה עם דברי. יהי זכרו ברוך!

RoieL

New member
אני אסכים עם כל מי שיכתוב

שאין לו כוח לקרוא הודעה כ"כ ארוכה
סתם, נקרא הערב

FunkyMonk

New member
מה אתה מצפה, שכולם ייחיו לנצח?

יש תקופות שפל ויש תקופות גאות. יכול להיות שכרגע אנו בתקופת שפל תרבותית, אבל זה לא ישאר לנצח. אתה לא יכול לצפות מהאנשים לחיות לנצח, אתה גם לא יכול לצפות מהתרבות להמשיך להתקיים בעולם שלנו. העולם שלנו חי על הרגע, על השניה, כל רגע שחולף העולם משתנה כליל. אין מה לעשות, תקופות חולפות. פעם שיא היציאה היה ללכת לראות הצגה. היום זה קולנוע, הופעות, וכו'. יש תרבות, היא פשוט השתנתה. אתה לא יכול לטעון ולרצות שתישאר זהה לנצח - אני מבטיח לך, אם זה היה קורה, היה לך ממש, ממש משעמם.

הביקורת שלי לא הייתה על המוות

אלא על תרבות שהולכת ונעלמת ובמקומה הזהות התרבותית נעלמת ומוחלפת בערכים מקולקלים. הביקורת שלי לא הייתה על המוות, והייתי מצפה ממך להבין זאת, שכן איני משלה את עצמי, תוך 10-20 כל גיבורי התרבות הישנים עתידים להיעלם מהמציאות הישראלית. הביקורת שלי לא הייתה על כך שהתרבות משתנה, כי אני חושב בדיוק ההפך, תרבות שלא יודעת לחדש ולהתאים את עצמה לתקופה, היא תרבות שעתידה לנוון את המשתייכים אליה. הביקורת שלי הייתה על הדרך שבה התרבות משתנה. לא שעל המוות אין לי ביקורת, שכן, אני חושב שמוות הינו המחלה הגדולה ביותר של האנושות. אבל זה כמובן לא הנושא כעת.

RoieL

New member
הלו, זה חנוך קציר מבלומפילד?

"זה לא בלומפילד, זה בלומפלד!" יהי זכרו ברוך
הדבר החיובי היחיד שיצא מזה זה שלא יהיה סרט שני לגבעת חלפון.

Silvernaor

New member
../images/Emo16.gif כמה עצוב

אומנם לא גדלתי על הגששים, אבל בשנים האחרונות התחלתי לשמוע (ולראות) הרבה מערכונים שלהם. ועוד קיוויתי שתיהיה לי הזדמנות לראות הופעת איחוד שלהם יום אחד...

rozgil

New member
הלך מאיתנו שחקן בדרן יוצר זמר איש נהדר.

ישראל פוליאקוב (פולי) ז"ל צבר נולד ב-1941 וגדל בתל אביב. נשוי לשושנה (שוש) לבית מישאל, ולהם בת יעל, (הכול דבש) שחקנית בתיאטרון "הבימה", ב"תל אביב הקטנה" ובסדרה "משפחה וחצי" בטלוויזיה, ושני בנים, איתמר ואריאל. פולי אותו אדם חביב שתמיד אהבנו, נולד בירושלים בשנת 1941 להורים תל אביביים, שלמה ז"ל ומרים פוליאקוב פולי סיפר פעם בהזדמנות " "כל ימי הילדות שלי עברו עליי שם, ביפו, במחיצת המוני העולים שהתיישבו בה. הם היו בני עדות שונות, ובלטו בהם במיוחד יוצאי רומניה, בולגריה ותורכיה. רוב חברי ילדותי היו בנים למשפחות עולים מבולגריה. אז עוד לא ידעתי שניתנה לי הזדמנות יוצאת מן הכלל לחיות בתוך ארץ ישראל השלישית". כעת ענו יודעים איך נכנס וידע לשחק את התפקידים המורכבים שבהן ניחן בהצלחה מרובה כאילו כול עדה חשבה הוא משלנו...בהמשך ידוע שפולי פולי היה תלמיד המחזור הרביעי של "הכפר הירוק". את ראשית דרכו הארוכה במשחק התחיל שם בצוות ההווי של "הכפר הירוק" למסיבת הסיום של אחד מן המחזורים הגיעו כמה מחברי להקת הנח"ל, ובהם אריק אינשטיין ויהורם גאון, עם מפקדם יוסי פרוסט. הלהקה הציגה משהו מתכניותיה, ומבין הכישרונות המקומיים בלט באותו ערב ישראל פוליאקוב. בסיום הערב אמרו אנשי הלהקה כי פולי צריך ללכת ולהיבחן בלהקה. "הלכתי לבחינות הללו ללא כל כוונה להתקבל ללהקה. באמת ובתמים רציתי אז להתיישב בערבה ולהפריח את השממה." משם כבר דרכו להצלחה הייתה בדרך הנכונה והבטוחה של התרבות הישראלית לאורך כול שנות חייו. "תרנגולים... הגשש החיוור...מבחר מובחר תכניות רדיו סרטים הצגות סדרות טלוויזיה שכאמור האחרונה שבהם שיקפה את חיי משפחתו הכול דבש הייתה סיום סמלי לאיש המתוק הזה שאהבנו והזדהינו עימה לרוב ת.נ.צ.ב.ה . (ברק 188) נפרדים מפולי (פרויקט של אתר - MSN) : http://bidur.msn.co.il/msnEntertainment/BooksAndArt/News/200710/20071030114942.htm

RoieL

New member
אתמול שודרה שוב גבעת חלפון

אחרי 5 חודשים בערך שלא ראיתי.. כל פעם מצחיק מחדש
"נניח שהמצרים באים, מה אתה מודיע בקשר?" "בקשר למה?" "בקשר להגעה" "של מי?" "של המצרים" "המצרים באים? אני לא מבין מה האינטרס שלהם לבוא לפה בחום הזה" "לא לא, נניח שהמצרים באים!" "אה נניח? אז נניח שהודעתי בקשר"
אוחח אסי דיין גאון.

אתה יודע שחלק מהתסריט זה מאולתר בכלל

שבעים אחוז מהתסריט עצמו הם אילתרו על המקום רק העלילה הייתה מראש חח אשכרה אמנות אמיתית... קח זרוק רימון דגנרט! על מי? על המצרים! על המצרים?? כן זרוק אותו! תחי מדינת ישראל כל הכבוד לצהל!!
אין כמו גבעת חלפון והמערכונים של הגששים!

למעלה