אמנם עזבנו את BSH, אבל

Sunshine11

New member
אמנם עזבנו את BSH, אבל

מהפורום שהיה שכננו, 'בדרך להורות גאה' יצאה יוזמה של מכתב שישלח לשר הפנים, פורז. יוזמה זו נוגעת לכולנו. אני התנדבתי לעשות הגהה למכתב, וזוגתי התנדבה לנסח אותו, אך לפני כן אני מבקשת את עזרתכם. המכתב כתוב כרגע בניסוח גרוע, אבל אשמח אם תקראו אותו ותתנו הערות והארות כאוות נפשיכן. אני יודעת שיש שם דברים שאינם בדיוק נכונים, אבל לי עדיין את הנסיון שיש לרבותים בפורום הזה, ואני בטוחה שתוכלו לומר לי מה המצב האמיתי כיום ומה כדאי לכתוב במכתב. בכל מקרה, המכתב כרגע נוגע ביותר מידי נושאים, ואם אני אצטט את אמיר הייטנר "המכתב צריך להתמקד במטרה אחת בלבד - הכרה בנישואין הומו-לסביים או לפחות הכרה בזוגות כידועים בציבור". מחכה לתשובות, זה בשביל כולנו, תודה המכתב מצורף:

כבר הבעתי את דעתי.. אבל:

אני תמיד שמחה לצטט את עצמי
אז ככה: מקווה לא להעליב אף אחת, אבל זה כתוב זוועה. לקמט ולהתחיל מחדש.. וכשמתחילים מחדש, אכן צריך להתמקד בנקודה אחת. הנקודה שאני ממליצה עליה היא הכרה רשמית בהורות המשותפת של אמאמא או אבאבא ע"י הענקת אפשרות אימוץ להומואים ולסביות. ברגע שמטרה זו תושג - כל יתר הבעיות יתמוטטו כמגדל קלפים - ובא לציון גואל. כיוון שיש כבר שני תיקים פתוחים בבג"צ בדיוק בנושא זה, הייתי ממליצה ליצור קשר עם עירא הדר או אירית רוזנטל, שהן העוד"יות המנהלות את התיקים האלה, ולהעזר בהן בניסוח, כך שיהיה גם נאה וגם ישרת את המטרה בצורה הטובה ביותר. ולסיום - (וזאת , שוב, אמרתי עוד כשהיינו ב BSH ) - אין צורך לפתוח מכתב כזה ב"אנו גולשי BSH... מספיק לערוך זאת כעצומה, ולהחתים עליה גולשותים מכל רחבי הרשת... ובסוף להדפיס את אלפי החתימות על נייר של BSH... בשביל הכבוד
פתיחה שכזו תרתיע אולי אחדים מלחתום.. וחבל!

Sunshine11

New member
מסכימה עם הכל

גם אני חושבת שזה מנוסח זוועה, אבל רק רציתי להעביר את הרעיון. המכתב כולו ייכתב מחדש, ברגע שנדע בדיוק מה לכתוב. בדיוק בשביל זה אני צריכה את כל מה שיש לכן להגיד בנושא, ואז כבר נסדר את זה למשהו שיראה טוב. בכל מקרה אשמח גם לדעת איך ואיפה ניתן ליצור קשר עם עירא הדר או אירית רוזנטל ואעשה זאת לאחר שנדע מה לכתוב ויהיה לנו ניסוח כלשהו לעצומה (בהחלט רעיון טוב מאוד).

הנה מייד הפרטים:

עו"ד עירא הדר בטל' 5240626-03, או באימייל [email protected] אירית רוזנבלום - בארגון משפחה חדשה - http://www.newfamily.org.il/ וגם: טל ואביטל הן מישהן שכדאי להתייעץ איתן ! הנה אני כבר שולחת להן לינק לשירשור הזה :

אני מסכים שהמכתב מנוסח לא טוב

לכן, אנחנו מתייעצים גם כאן, כדי להוציא משהו טוב ובעיקר שישיג את המטרה. אני שמח שיש הסכמה בסיסית שהנושא צריך להתמקד בנושא אחד ולא להתפזר, אולם אני חולק עליך על כך שהנושא צריך להיות המשפחות. הבסיס למשפחה ולהורות, מתחיל בזוגיות - בכך אני מסכים לגמרי עם שמנתולה שיזמה את הנושא. ברגע שתהיה הכרה בזוגיות שלנו, יהיה הרבה יותר קל להשיג הכרה בהורות, במשכנתאות לזוגות ובכל דבר הנוגע למשפחותינו. הזוגיות זו היא נקודת הפתיחה למאבק - כמובן שלא נקודת הסיום! ודבר נוסף - הסיכוי שלנו בבג"ץ הרבה יותר מבטיח מאשר הסיכוי שלנו בכנסת, שבה יש הרבה גורמים שלא ממש בעדנו. לכן, טוב שמתנהל בבג"ץ המאבק שלנו להורות, אולם בזירה הפוליטית עדיף להתמקד בדבר היותר בסיסי ויחסית קל יותר להשגה (אם כי גם הוא קשה מאוד להשגה!). לצערי הרב, גם מבין האנשים שמגדירים את עצמם כליברליים - יש רבים המתנגדים להכרה בהורות שלנו בשל שיקולי "טובת הילד". לעומת זאת לגבי הזוגיות יש קונצנזוס רחב הרבה יותר, ולכן יש סיכוי רב יותר להשיג את זה בזירה הפוליטית, שמושפעת מהקונצנזוס הציבורי. לכן, אני חושב שמוטב להיות חכמים מאשר צודקים. מוטב להשיג את מה שניתן להשיג קודם, מאשר לעשות סתם הרבה רעש וצלצולים. ובנוגע להערתך על כך שהמכתב לא צריך להיות מטעם BSH - אף על פי שבהיותך ב-BSH לא זכור לי שאמרת את זה, עדיין זה לגמרי לגיטימי שהיום תחשבי כך. בכל אופן, לא מדובר בכבוד כפי שאת רומזת בדבריך, אלא אני חושב שזה יותר יעיל לבוא לפורז בשם פורטל ולא בשם פורום. חשוב שהוא ידע שמדובר בתמיכה שהיא הרבה מעבר לקהילה ההומו-לסבית. פורז מכיר אישית את BSH, הוא התארח אצלנו בדיון רב משתתפים, ויש לנו נסיון חיובי איתו. מה שכן - במידה ותצליחי לארגן את הצטרפות תפוז למאבק, אני אשמח שהמכתב יהיה מכתב משותף ל-BSH ולתפוז, ואת יודעת מה - אפילו שזה יהיה על נייר המכתבים של תפוז. באמת שהנושא עצמו חשוב יותר משיקולי אגו כאלה ואחרים. אשר לעצומות - המדיה של עצומות כבר די נשחקה. כל שני וחמישי אני מקבל בדוא"ל קישור לעצומה, ושמתי לב שגם לעצומות החשובות ביותר, בנושאים שבקונצנזוס ציבורי רחב - יש לרוב מעט מאוד חותמים. כדי שעצומה תהיה מועילה - צריך להשתמש בכלי הזה רק במצבים שניסינו דרך אחרת - והיא נכשלה. לכן, אני חושב שתחילה צריך לשלוח מכתב לפורז. אם תשובתו ומעשיו בנושא לא יספקו אותנו, או אז נעלה פאזה ונחתים עצומה. אני חושב שאם התשובה שלו תרגיז ולא תספק אותנו - אז יהיה הרבה יותר קל להחתים עצומה כנגד תשובתו ובעד המאבק. בכל אופן - אני חוזר לראשית דברי - אני מציע שלפני שנחליט על ה"איך" - נחליט תחילה על ה"מה". אני חושב שהסיכוי לקבל הכרה בהורות, הרבה יותר נמוך כרגע מהסיכוי לקבל הכרה בזוגיות. את ההכרה בהורות נקבל רק לאחר שתהיה הכרה במיסוד הזוגיות. אני חושב שנכון יותר לבנות את הבניין מהיסודות ולא להתחיל מהגג. אשמח לשמוע את דעתכן/ם? תודה, אמיר.

למה אני חושבת שהמאבק על הורות הוא

הנכון? א. כי יש לו תמיכה רחבה יותר. זכויות הילד להכרה רשמית בשני הוריו - הן ברורות יותר לכל בר דעת. ראה את ההודעה הזו : לא רק במר"צ ושינוי יש א/נשים שיתמכו בזכויות הילדים להכרה בהורות. ב. נצחון במאבק הזה יהווה מאליו ניצחון בכל יתר החזיתות. כולם ירויחו. ולגבי "על שם מי יהיה המאבק" - תמיד אמרתי שזה צריך להיות כללי ולא של מישהו. כל הפורטלים, כל האירגונים... כל מי שמעוניין - צריך להיות שותף.

הוא מנסה להראות שאת לא אמרת

והוא כן אמר. התנהגות של ילד קטן. את צודקת במאה אחוז אבל אותו כנראה לא מעניין המאבק והתוצאות שלו אותו מעניין לגרוף פרסומת לפורטל שלו. אני שמחה שעברנו לכאן.

שמנתולה

New member
אני מסכימה עם אמיר

מה גם שלהחלטה על הכרה בזוגיות יש השפעה על חיי רבים ולהחלטה על הכרה בהורות על מעטים. טובת הרוב עדיפה בעיני.

אבא גאה

New member
נכון שזהו תהליך הדרגתי

והגיוני קודם להעביר את הזוגיות ואח"כ את ההורות. אבל ב"מדרגות" - אם הגעת למדרגה השניה - הראשונה כבר מאחורייך. אבל יש כרגע מצב שבו נמצאים כמה הורים בהליכים משפטיים למען יוכרו כהורים של ילדיהם (ויש לנצל את התיזמון הזה), יש סכנה ממשית שמרחפת מעליהם שבמידה וקורה משהו להורה החוקי של הילד ההורה השני לא מקבל את הילד בוודרות אלא צריך להילחם עליו. זהו מאבק דחוף יותר, שניצחון בו יוביל בין כה וכה להכרה בזוגיות.

שמנתולה

New member
עדיין

במצב היום יש יותר סיכוי להשוות את הזוגיות החד מינית לפחות לידועים בציבור, הסכנה המוחשית כרגע "על הנייר" בלבד, זה לא שיש ילדים שהוצאו מחזקת הוריהם הלא ביולוגים וכרגע מחכים באיזה מוסד להחלטה. כמה זוגות הומולסבים עם ילדים יש היום בארץ? איזה אחוז מכלל הזוגות ההומולסבים הם מהווים? לא נראה לי אפשרי לנצח במדרגה השניה בלי לעבור את הראשונה קודם, כמו בבדיחה הישנה: פרה פרה, בסוף נדפוק את כל העדר.

שמנתולה

New member
אולי אפשר לעשות

סקר בנושא? פעם היתה פה אפשרות של סקרים כאלה בשורה של הקישורים והמאמרים למעלה, מה דעתכם להפוך את הדיון הזה לסקר הבית?

נו... מחכה לניסוח שלך

וכבר מכניסה את הסקר לאדמין. בדיוק אני מתלמדת עכשיו בטכניקה...

שמנתולה

New member
לניסוח שלי?

זה שמלכת המילים מיז פיגי הגדירה פעם (בחיבה יש לומר) כ"לקוניות"?

פיגי קצת התקלקלה

כמו שאתם יודעים, פיגי לא אוהבת לעשות בסופ"ש שום פעילות שלא שייכת לחדר השינה או למטבח. ככה בכל יום ראשון יש לי סיבה מצוינת לחזור לעבודה בשמחה - אני פותחת את המחשב וקודם כל בודקת מהר מהר מה קרה פה בהיעדרי. רק אח"כ מתחילה לעבוד. אבל היום אני לא עובדת, קצת מקולקלת.
מבטיחה מחר לחזור לעצמי ולבדוק איך אני יכולה לעזור. היום קצת קשה לי. (איזה כיף זה שאני חסרה לכם)

colourful

New member
מקולקלת?

נדבקת מערבה?
שמרי על עצמך! שמישו יתקן אותך מהר!

נועה רז

New member
נו באמת

אמיר, בטח ניחשת כמה אני "מרוצה" מהמעבר דווקא לתפוז אבל בנקודה הזו אני מסכימה עם אמא ערבה. כדי לבוא לשר בממשלה עם כח של פורטל, אתה צריך להיות מינימום ynet, אחרת זה נראה מגוחך. וכי בשם מי תגיע? בשם מאות או אלפים בודדים של גולשים? זה לא נראה רציני ועשוי להיות בעוכרינו. מכיוון שהנושא באמת חשוב מאין כמוהו, אני מציעה לשלוח את העצומה בדוא"ל, ולפנות לשר כקבוצה של הורים, לקראת הורים ותומכים בהורים מודאגים. האפקט יהיה גדול בהרבה.

למעלה