אמנם פרסמתי את זה גם בלהיות הורים

שרהודיה

New member
אמנם פרסמתי את זה גם בלהיות הורים

אבל חשוב לי לפרסם גם כאן את זה
מאמא מאד מגוננת למדתי לתת להודיה גם מרחב ואני מקווה שאשתפר בזה
אז הנה הסיפורים:
ביום שישי כשאבא היה בתפילה לקחתי את הודיה לגינה שוהדיה לא הכירה והיינו שם לבד.. אחרי שפעם אחת היא עברה את המתקן שיש שם (סולם עם מגלשה ועוד דרך שצריך לעבור דרכו בכפוף..) כשאני היתי קרובה, החלטתי להיות רחוקה ואמרתי להודיה "עלי שוב לסולם".. כשכנעתי את עצמי לא לגשת קרוב אליה.. כדי שהיא תתמודד לבד עם העליה וכדי שאני לא אתפתה לעזור לה
הודיה אמרה ישר "אני לא יכולה.. זה קשה לי" (מאמא של פג הבנתי פעם שזה חלק מאוצר המלים של פגים
) עניתי לה "את יכולה
תנסי לבד.." בסוף הסכמתי לעזור לה לעלות על שלב אחד ובשאר להיות קרובה אליה.. היא עשתה את זה בסוף (כמעט) לבד
ובפעם השלישית היא עשתה את זה ממש לבד
הוכחה שהודיה מסוגלת גם כשהיא אומרת שהיא לא יכולה
בשבת כשרציתי להלביש את הודיה, היא לקחה את החולצה והעבירה לבד את הצוואר והתחילה להשחיל את הזרועות לשרוולים
היתי די המומה מזה.. למרות גילה המתקדם לא ציפתי שב"ה הגענו גם לשלב הזה. אז נכון שהיא הסתבכה קצת בשרוולים.. אבל עוד כמה פעמים והיא כבר תדע להתלבש לבד

כל הכבוד להודיה ולאמא שלה

אני נותנת לעצמי ציון שלילי בהתעקשות עם עומר . עומר מאוד עצלן בכל מה שקשור לפעילות פיזית ואני עוזרת, מגוננת ולא נותנת לו להתמודד. אני בהחלט מתכוונת להתחיל לעבוד על עצמי.

שרהודיה

New member
האמת שאני לא תמיד שמה לב

כמה אני מגוננת עליה.. ואם אחזור להודעה שלי בעבר שאני די צמודה אליה בגני שעשועים, הבנתי מאחרים שלא תמיד כדאי להיות צמודים ממש אליהם.. כדי לתת להם את ה"חופש". אני החלטתי שאני אשאר קרובה אליהם מצד אחד, אבל מצד שני אתן לה להיות גם עם עצמה
ועוד הערה- אפשר לאמר שעבדתי על עצמי כדי ל"שחרר" אותה כי אני חושבת (זאת דעתי
) שבאיזה מקום הם אלו שדורשים/ידרשו את זה

שרה, את עושה מצויין,

כתבתי קודם הודעה ארוכה שלא נראת
בקיצור - זה עושה להם רק טוב. לתת להם להתנסות, לשחרר. וכן, זה דורש עבודה מעצמינו.

זה מדהים כשהם פורשים כנפיים ../images/Emo160.gif

מהימים האלה שאת רואה את "קפיצות הדרך" מתרחשות לנגד עינייך! כל הכבוד להודיה ולאמא שלה

מלמלה

New member
שרה חיים ארוכים לך

היום הייתי בגן השעשועים כרגיל החזקתי עצמי בכוח רחוק מהקטנה שלי וחשבתי שמישהיא פעם פרסמה הודעה על זה שהיא צממודה לילדה שלה בגני שעשועים וכמה לדעתי האישית צריך ההפך אני יודעת כמה זה קשה וכל הכבוד לך אני גם מאמינה שאם היום אני אשב רחוק כשהיא עולה בסולם אני מקוה שאני גם אשב רחוק כשהיא תסדר את החדר שלה או תבחן בבחינותבגרות...... ואיזה כייף שהם מתחילים להתלבש לבד? נכון? ואח"כ במקלחת, באוכל והכל......

שרהודיה

New member
כשישבת רחוק ממנה האם עקבת אחריה ../images/Emo35.gif

כי מה שתאתרי בזמנו בגינות הוא שהאמהות יושבות ומדברות על כל מיני נושאים (מעבירות מתכונים
) ולא עוקבות אחרי הילדים שלהם.. (אני מדברת על ילדים ממש קטנים
) כשאני נמצאת קרוב אליה זה בעיקר בגלל שבאזור המשחקים שלהם נמצאים הרבה מאד ילדים גדולים שממש לא מתיחסים לקטנים ולפעמים (זה מה שראיתי
)יכולים גם לעלות על הקטנים...

מלמלה

New member
כן אני עוקבת אחריה

ולרוב מחזיקה עצמי בכוח לא להצמד עליה אבל לפעמים אני גם מדברת "ומחליפה מתכונים" עם אמהות אחרות ולגבי הגדולים אני מאמינה שרוב והדגש על רוב ולא כולם הילדים מודעים ושומרים על ילדים קטנים מהם גם בגן השעשועים וגם בפעילות אחרת

שרהודיה

New member
את עושה יותר מאמהות שיצא לי לראות..

למשל ילדה בקושי בת שנה טפסה על מקום שהודיה שבת שלוש עדיין לא עושה אותו לבד !! (מתקן גבוה) ולא ראיתי שום אדם מבוגר המכיר את אותה ילדה בסביבה... בעיני זה חוסר אחריות.. הרי היא יכולה חלילה לעלות על מתקן וליפול משם, מבלי שמשהו מבני המשפחה שלה יהיה קרוב אליה.. (קורה שילד נופל או מקבל מכה, אבל שלא יהיה קרוב אליו משהו שבא אתו לגן נראה לי אישית חסר אחריות..) לגבי הגינה שלנו אם אני לא אהיה בזוית ראיה, הודיה יכולה בטעות לקבל מכה מאיזה ילד גדול (אני מדברת על בני 13-14.. בטעות יכולים לתת לה מכה כשהם מנסים לעשות איזה תרגיל)

למעלה