אמנם קצת מוקדם מדי לדבר על מתנות לחג

אמנם קצת מוקדם מדי לדבר על מתנות לחג

אבל נתקלתי בכתבה נחמדה שגרמה לי להבין שגם המתנות הפחות שוות שקיבלתי לחג, אינן הגרועות ביותר שאפשר לקבל.

בואו ספרו גם אתם - איזה מתנות הזויות/מעצבנות/מעליבות קיבלתם לחג מהעבודה במהלך השנים? גם אם לא מדובר בעוף מופשר או בהלבשה תחתונה, אני בטוחה שיש לכם מה לספר.

אני אשתף שנתקלתי בשילוב של שניים מהסיפורים שהועלו בכתבה: בזמנו כשעבדתי בקד"מ, הוזמנתי לפאנל בנושא הגיינה נשית, ולכל משתתפת העניקו קיט עם מוצרי החברה. זה היה נחמד ודיי מתבקש, אבל משום מה אחת מעובדות המשרד החליטה שגם לה מגיע לקבל את המוצרים, והיות שהבינה שאינה זכאית לקיט, היא ניסתה לשכנע אותי לתת לה את הקיט שלי או לפחות את חלקו, וכשלא הלך לה ניסתה את זה עם מישהי אחרת.

אף אחד לא קיבל מתנות מעפנות?

חוץ ממני אולי:
&nbsp
כשעבדתי בקד"מ, היו מתנות לא ברורות לפעמים: מתנה ראויה לציון הייתה מסחטה לפירות הדר שניתנה כשי לפסח (אחרי סיום העונה של פירות ההדר...).
מתנה אחרת סבירה יחסית הייתה תיק, לא מושקע במיוחד אבל לתיק תמיד אפשר למצוא שימוש גם אם הוא לא הכי יפה. מה שהיה פחות סביר במתנה הזאת היה שמנהל האזור שנתן לי אותו הבהיר לי שלמרות שאני עובדת כ"א הוא דאג שאני אקבל מתנה בכל זאת כי אני עובדת טובה. רק ש... לא הייתי עובדת של כ"א... כך שהייתי אמורה להופיע ברשימת המתנות ללא קשר.
&nbsp
במקום אחר הביאו לנו מתנה לראש השנה מחבת גדולה מוזרה כזאת. אני חושבת שנתתי אותה מתנה למישהו.
&nbsp
מניחה שבהמשך אני אזכר בעוד מתנות כאלו, למרות שברוב מקומות העבודה קיבלתי תלושים, הכי טוב

jen711

New member
בערך

לאבא שלי תמיד היו נותנים סירים לחג.
לפעמים היתה בחירה אבל הדבר השימושי היחיד היה סירים.
בשנים האחרונות הם עברו לתווים.
בכל מקרה, יש לנו כמות סירים חדשים שיספיקו לנינים שלי...

liron50

New member
מעריך כל מתנה שנותנים

בגדול לא אוהב את כל המנהג הזה של מתנות ותלושים. זה יצר את התחושה של "מגיע לי", ומנהל חצוף
שלא נותן מתנה בחג הוא קמצן שמתנכל לעובדיו.
בנוסף כל ההשוואאות שעושים בין מקומות עבודה כדי לראות איפה מקבלים את המתנות הכי יקרות יוצר אי
נעימות ותחושות קיפוח שלא מוסיפות לחברה.
&nbsp
בכל מקום שעבדתי אם נותנים משהו, אני מעריך את זה רק על הכוונה, פחות משנה מה הערך של המתנה.
אני זוכר בתחנת דלק שעבדתי נתנו סלסלה עם סוכריות. דווקא אהבתי את הסלסלה הפשוטה הזו ויש לי
אותה עד היום.

אני לא לגמרי מסכימה איתך

בלא מעט עבודות נושא המתנות הוא חלק מתנאי ההעסקה, ואולי זה פחות רלוונטי לתחום של נותני שירות, אבל תחום המתנות נוטה לפעמים להגיע למחוזות הזויים למדי, ולפעמים עדיף לדעתי לא לתת מתנה בכלל או לתת מתנה סמלית כמו צנצנת דבש ובקבוק יין, מאשר לתת מתנות הזויות ו/או מעליבות כמו שאנשים סיפרו בעבר שקיבלו.
&nbsp
&nbsp

liron50

New member
אם המתנה היא חלק מתנאי ההעסקה, אז זה לא מתנה

זה תנאי בחוזה. ואם הוא לא מתקיים אפשר לתבוע.
&nbsp
מה זה מתנה הזויה נתון לפרשנות. יש אנשים שיחשיבו גם צנצנת דבש ובקבוק יין כמשהו מעליב.

אני לא חושבת שאפשר להשוות

בין צנצנת דבש ובקבוק יין לעוף קפוא, לקופסה עם כמה אגוזים בודדים ודברים בסגנון שאנשים שיתפו שקיבלו (אחת המדווחות על אגוזים כמתנת חג סיפרה שהתגלו באגוזים תולעים אז הם התבקשו להחזיר את המתנה...).
&nbsp
לגבי העובדה שמתנות נחשבות במקומות מסוימים כחלק מתנאי ההעסקה, זה נכתב בתגובה לכך שהתייחסת לנושא המתנות והתלושים כאל "מנהג", וזה לא מנהג כמו שמקום עבודה שמעניק לעובדים שלו חדר אוכל או החזר הוצאות אש"ל עושה את זה כחלק מתנאי ההעסקה וזה לא "מנהג".

שאלה חשובה :)

היי,
אכתוב כאן קצת יותר בהמשך היום כשאתפנה יותר, אבל אם פוטרתי, תאריך סיום העבודה יוצא לאחר החג ואמרו לי לא להגיע לעבוד בהודעה המוקדמת, האם אני זכאית למתנה לחג?
תודה

לדעתי - המילה זכאית לא מתאימה כאן

מתנה לחג נחשבת לצ'ופר, מסוג הדברים שהמעסיק לא חייב לתת אם זה לא מעוגן בתנאי ההעסקה, וגם אם כן - תמיד יש סייגים לגבי עובד שעוזב מכל סיבה שהיא, ככה שאני מניחה שאין לך מה לצפות למתנה, אלא אם המעסיקים שלך יחליטו להיות נחמדים ולארג'ים.
&nbsp
&nbsp

למעלה