אמנם שאלתי במקום אחר

Any991

New member
אמנם שאלתי במקום אחר

אבל אני עדיין לא נח מזה.
יש לי זימון לתחקיר בטחוני. בטפסים יש שאלה של האם אתה נוהג לשתות אלכוהול.
בגלל שאני מאמין שכל הדבר הזה הוא שאלה של אמינות אז סימנתי "כן". אם מסמנים כן אז יש אפשרות לכתוב הערות בצד: כתבתי שפעם בכמה חודשים או שבועות אני שותה באירועים משפחתיים (חג) ועם חברים אבל שזה לא ברמה של השתכרות.
אני מתלבט אם לשמור על אמינות ולהשאיר את הסימון של "כן" בידיעה שבאמת זה לא נחשב לשיכרות בכלל,
לבין לסמן "לא" אבל אז אולי אני לא אהיה אמין למרות שאני ממש אבל ממש לא משתכר - 2 בירות פעם בחודשיים ואף פעם ביותר זמן ,לא נראה לי שיש כאן בכלל משהו רציני מבחינתם.
אני משער שבשביל זה יש ראיון מלבד מילוי הטפסים, כדי לברר עימי שבעצם לא מדובר בכלל במשהו שמהווה בעיה.

בקיצור אני שואל מה נכון וכדאי לעשות :)

DorSht

New member
אני לא חושב שזה בעייתי.

אני אמנם לא קובע כלום מהסיווג הבטחוני שלך,
אבל להפך - אתה אומר את האמת ובסעיף הכי קריטי בתחקיר הבטחוני - האמינות.
אתה יודע מה, תרשום שאתה לא שותה, ונניח שיתקשרו לאחד החברים שלך (למרות שאני לא מכיר אף אחד שהתקשרו לקרובי משפחה שלו או לחברים שלו) וחברים שלך יגידו שפעם ב... אתם יוצאים ושותים? תצא שקרן.
אתה יכול לבקש גם לדון על הנושא בעל פה ותסביר למאבחן/ת שאתה שותה מדי פעם באירועים משפחתיים או עם חברים ביציאות. לדעתי זה לא משהו פסול.

shoham95

New member
היי

קודם כל, הדבר הכי חשוב בתחקיר זה אמינות. תגיד את כל האמת, ורק את האמת. אל תחשוב אפילו על לשקר. תאמין לי- אם תשקר, זה רק יפגע בך.
דבר שני, זה בסדר לסמן "כן" ולהסביר במשבצת בצד כפי שהסברת, וזה גם בסדר לסמן "אבקש לשוחח על זה בע"פ". בכל מקרה- אל תסמן "לא", כי זה לא יהיה נכון. אם אתה כן נוהג לשתות אלכוהול, גם אם לא בתדירות גבוהה- תסמן "כן" או "אבקש לשוחח על נושא זה בע"פ". אתה תדבר על הנושא הזה עם המתחקר/ת במהלך התחקיר, ותוכל להבהיר שלא מדובר בהשתכרות על בסיס קבוע או משהו כזה, אלא בשתיית אלכוהול ביציאות מדי פעם. אל תדאג- התחקיר לא מסתכם בשאלון, אתה גם תדבר על כל הנושאים בע"פ.
ושוב- הכי חשוב להגיד את האמת.

בהצלחה!

Any991

New member
התחקיר

היה ובאמת סימנתי כן לפי אמינות והסברתי.
עכשיו דווקא מטריד אותיע משהו אחר בקשר לזה..בלבול במשהו שמקווה שזה לא אומר כלום

למעלה