אמסטרדם בחורף ?

paul_oyster

New member
אמסטרדם בחורף ?

אמסטרדם נפלאה באביב, בקייץ ובסתיו, אבל... האם מישהו היה באמסטרדם בדצמבר.ינואר ? שווה ? המלצות ואזהרות תתקבלנה בברכה.

lady_anne

New member
הייתי לפני מס´ שנים

בפברואר. היה קר מאד, גשום והתענוג של לטייל ברחובות לא היווה אופציה. כמו שאמרת אמסטרדם נפלאה בכל עונה, אבל אם תוכל להקדים/לדחות את הנסיעה - עדיף.

-רוני-

New member
נהדר אם לא סובלים מקור.

חזרתי אתמול בלילה אמנם מפריס, קחו בגדים חמים ויהיה נהדר וחוויה,

אמסטרדם בחורף קרה מאד-משהו

בסביבות 2 מעלות צלזיוס ופחות... גשומה מאד לפעמים גם מושלגת ולעיתים קרובות -או פחות קרובות, תעלותיה קופאות וכולם מחליקים לכל מקום. השאלה הקריטית היא למה דווקא בינואר פברואר? בתור חובבת חום קליל, השוטטות ברחובות בקור שמצריך מעיל אדיר, מגפיים, צעיף כפפות, וכל כניסה למוזיאון או חנות להתפשט ושוב ביציאה להתלבש, רק מההתעמלות הזו, אני יכולה לרדת שלשה קילו. לדעתי- נובמבר עד מרץ, אינם חודשי ביקור חביבים. אבל זה כמובן עניין של טעם אישי תשאל למשל את דובי הקוטב. (נ.ב. הייתי פעם אחת לכריסטמס, ולא אחזור על החוויה הזו שנית!!!!-אבל אני קרפיון קפוא ,ואולי לא דוגמה נכונה..).

רינה_ב

New member
כן בחורף

את הטיול שלי לאמסטרדם עשיתי בפברואר לפני שנה. קר מאוד מאוד מאוד, גשום, רוחות ולפעמים אף יורד שלג. יחד עם זאת אמסטרדם נפלאה גם בחורף. מוזיאונים פתוחים כל עונות שנה, ישנם מגרשי קרח למחליקים מבינכם, בקופי-שופ ישמחו להגיש לכם מרק בצל חם. לדעתי אמסטרדם מאוד רומנטית גם בחורף.

Yo-man

New member
בטח ליסוע !!!

הייתי לפני 3 שנים בקריסמס ובסילבסטר, והיה גדול. מעיל טוב (מאוד), מכנסיים עבות, כובע, צעיף וכפפות יפתרו את כל הבעיות. הטירוף של העיר בערב הסילבסטר היה מדהים. כל אחד קונה זיקוקין לעצמו, בא לכיכר המרכזית (או הקרובה למקום מגוריו) ומשגר לאוויר את רכישתו. כשאלפים עושים את זה, וכל אחד רוצה לשמוע את ה-"אוווו" מהקהל, קורה שמרעב לחצות ועד חצות ומחצה השמיים מוארים בצבעים פסיכודאליים ללא הפסקה. מעבר לזה לכל אדם שני יש בקבוק שמפניה וכולם חולקים משקאות עם כולם, כולם מתנשקים עם כולם (כן, כמו שזה נשמע) והשמחה גדולה. אח, איזו עיר מושחתת... תחגוג, שב בפאבים, כנס למועדונים, תתחבר עם איזו מקומית שתיקח אותך למקומות השווים (זה לא קשה בכלל, זה דוקא קל...) ותפסיק לבזבז את זמנך בשאלות מיותרות - אם כדאי לסוע. סע לשלום.

למעלה