אמפולות לפרעושים - איזה חברה מומלצת ומה המחיר המומלץ

• פותח הנושא cobeh
  • פורסם בתאריך

cobeh

New member
אמפולות לפרעושים - איזה חברה מומלצת ומה המחיר המומלץ

מהיכן כדאי להזמין ?

תודה מראש

גורדיאן

New member
זה לא כל כך פשוט.

שלושת הבעיות השכיחות הן פרעושים, תולעים וקרדיות-אוזניים.
יש מוצרים שפותרים בעיה אחת (כמו תרסיס פרונטליין לפרעושים) ויש שמשלבים פתרון לכמה בעיות (כמו רוולושן לפרעושים ולקרדיות).
הנה דוגמה לרשימה מפורטת למדי: http://www.petsinthecity.co.il/מניעת-פרעושים-תילוע-ומניעת-טפילים/

יש תרסיסים לטיפול בחתולים רגועים (זה טוב גם לריסוס בבית) ויש אמפולות לחתולים עצבניים, האמפולות יקרות יותר אבל חוסכות שריטות.

לאחר שהחלטת באיזו בעיה לטפל אתה צריך להחליט מה כדאי לך: הדרך שקצת יותר יקרה זה לפנות לווטרינר הקרוב ולקנות את המוצר (כדאי לעשות סקר טלפוני קצר בין הווטרינרים בסביבה), אולי זה יותר יקר במזומן אבל חוסך לך זמן וגם מאפשר לך לקנות בדיוק את מה שאתה צריך בלי להחזיק מלאי (שעלול להתקלקל עם הזמן ואז לא חסכת כלום).
האפשרות השניה היא לגגל ולמצוא את המוצר בארץ או בחו"ל ולהזמין במחירים נוחים יותר, עם הסתכנות של בילוי כמה שעות בדואר או גרוע מזה, שהמשלוח בכלל לא יגיע (כי הדואר שלנו דפוק).

ולסיכום: אם יש לך זמן ויכולת - תעשה מחקר באינטרנט ותלמד, אם אין לך את זה לך לווטרינר הקרוב ביותר ושלם לפי המחירון שלו, לפעמים הפתרון היקר הוא גם הפתרון הזול.

cobeh

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת. האם מנסיונך המוצרים ברשימה

הם יעילים ? אמפולות של פרונטליין פלוס למשל (כי הספריי לא עוזר), או הקולר של סרסטו ?
תודה מראש

dimitrygo

Active member
מנהל
אם השתמשת בבפריי פרונטליין ולדעתך הוא לא יעיל אז גם האמפולות

פרונטליין לא יעזרו. תנסה אמפולות אדוונטג', רק תשים לב שצריך להתאים את גודל האמפולות למשקל החתולה.

גורדיאן

New member
מניסיוני כל המוצרים יעילים.

אם יש בעיות הן נובעות מכמה דברים:
1. קושי לשים את המוצר על החתול - אני מבין שלגביך זה רלוונטי מאוד.
2. חוסר סבלנות להמתין עד שהמוצר ישפיע.
3. אי התאמה בין כמות החומר למשקל החתול.
4. חומר שהתקלקל בגלל תנאי איכסון גרועים או פג תוקף.

הבעיה הגדולה היחידה היא יעילות יתר, כלומר מקרים שבהם המוצר מרעיל גם את החתול ולא רק את הטפילים, בזמנו הזהרתי כאן בפורום מפני מוצר כזה, אני לא מוצא את ההזהרה הספציפית אבל גם לא נתקלתי במוצר וזה הגיוני מפני שמוצרים כאלה מוציאים לעצמם שם רע במהירות והפצתם נפסקת.
כך גם לגבי שאר המוצרים, אם הם באמת לא היו יעילים המידע על כך היה מתפשט במהירות, חובבי החתולים בארץ ובעולם מקושרים היטב (בפורומים ובפייסבוק) ושמחים לשתף במידע כזה.
אגב, אני עקרונית מתנגד לקולרים מרעילים אבל זאת רק דעתי האישית.

dimitrygo

Active member
מנהל
דווקא על פרונליין יש מלא דיווחים שהוא אינו/פחות יעיל בטענה

שזה החומר הכי וותיק בשוק והפרעושים כניראה פיתחו עמידות כלפיו. אין לי מושג עד כמה זה נכון.

גורדיאן

New member
בשנה שעברה השתמשתי בתרסיס פרונטליין והוא עבד מצויין.

השנה במקרה לא היה לווטרינר שלי את המוצר הזה במלאי שלו אז קניתי משהו אחר, אבל זה לא היה בגלל חוסר יעילות.
כנראה שהבעיה היא באמת בוותק, כלומר אנשים חושבים שפרונטליין לפרעושים זה כמו אנטיביוטיקה לחיידקים (ועל זה יש הרבה דיבורים) ומעתיקים את הרעיון מנושא לנושא, זאת בעוד שבפועל אין קשר בין הדברים, הפרעושים לא באים במיליארדים ופרונטליין לא עובד על פרעושים כמו שאנטיביוטיקה עובדת על חיידקים.

cobeh

New member
תודה לשניכם. אני כנראה אנסה אדוונטג'

בשנה שעברה השתמשתי באדוונטג' ולא היו פרעושים. השנה השתמשתי ברבולושן, ולא הצלחתי לשים עליה אף אחד בשלמותו (רק אחד, ולא את כולו), וזה משמעותית יותר יקר עד כמה שאני רואה. הצלחתי לשים עליה תרסיס של פרונטליין פלוס מספר פעמים באמצעות מזרק ולא ראיתי שיפור, אבל אולי זה בגלל שעדיין יש פרעושים איפשהו בבית, או שהיא חוטפת אותם אצל השכנה.
האם את תכולת האמפולות של אדוונטג' אפשר להעביר למזרק ? אני כבר לא זוכר. למיטב זכרוני זה בא בשפופרות קטנות שצריך לסחוט על החתול. לא נראה לי שאני אספיק לרוקן עליה שפופרת לפני שהיא תברח.
תודה.

למעלה