אמפטיה

מיטללל

New member
אמפטיה

לא כ"כ קשור לפורום אבל לא נורא :) מה זה, לדעתכם, אמפטיה? (אל תסתכלו בתשובות של אחרים
) לדעתכם, בגדול, אתם אמפטיים? בפורום? לחברים? בבית ספר/צבא/עבודה?

Dark Muse

New member
אמפטיה לדעתי

היכולת להבין את הכאב של האחר. אני לא חושב שאני מוצלח בזה, למרות שזה תלוי מאוד. הבעיה שלי לא להיות אמפטי במיוחד, נובעת מהסיבה שאני חושב שהעזרה שאני יכול לעניק היא לנסות לשנות דרך חיים שבה הבן אדם מכאיב לעצמו. כמובן שזה כמעט בלתי אפשר... אני חושב שבן אדם צריך לשמוע את האמת בפנים שלו, כמה שהיא כואבת, אפילו שהוא עבר כאב מסויים. זה לא בהכרח חוסר אמפטיה, זאת פשוט כנות.

נועם m

New member
משהו בסגנון...

יכולת להרגיש שילוב של הזדהות-חמלה-רצון לעזור והבנה כלפי הזולת... בגדול, אני חושבת שאני אדם אמפתי, אולי לפעמים אפילו יותר מדי. אני יכולה לבכות ולהיות בדכאון גם ימים שלמים רק בגלל משהו שקרה לחבר קרוב, אפילו מכר. אבל, יש לי לפעמים הבלחות של ציניות מזעזעת שפשוט חוסמת כל מקום לאמפתיה, כנראה בגלל האובר- אמפתיה שלרוב יש לי...
כשאני נכנסת למצב רוח כזה אני משתדלת להתבטא רק בפני אנשים יותר ציניים ממני...

Cobe Anan

New member
אמפתיה....

לדעתי זה פשוט להבין (או לנסות להבין) את המצב הרגיש שבו שרוי אדם מסויים, שזקוק לנו או שקשור אלינו באופן כלשהו, ולהתנהג אליו בהתאם- לא להיות חסרי טקט ורגישות, אבל גם לא לרחם, לא לגרום לאדם להרגיש שהוא מסכן, לא להרגיש שאנחנו מתנשאים מעליו, ולא לתת לו הרגשה שהוא נטל, או ``פרוייקט אישי``.

Cobe Anan

New member
אמפתיה....

לדעתי זה פשוט להבין (או לנסות להבין) את המצב הרגיש שבו שרוי אדם מסויים, שזקוק לנו או שקשור אלינו באופן כלשהו, ולהתנהג אליו בהתאם- לא להיות חסרי טקט ורגישות, אבל גם לא לרחם, לא לגרום לאדם להרגיש שהוא מסכן, לא להרגיש שאנחנו מתנשאים מעליו, ולא לתת לו הרגשה שהוא נטל, או ``פרוייקט אישי``.

למעלה