אמפר בקופסא בחוץ - ובבית

zavzav

New member
אמפר בקופסא בחוץ - ובבית

שלום והערכה על הפורום החשוב והעוזר !! בדירה החדשה שלנו יש פזה אחת. יש שעון בחדר המדרגות ועליו כתוב (10)A 40 אני מניח שזה 40 אמפר ??? על הנתיך שצמוד אליו כתוב 32 A. על הנתיך הראשי (המשולש) לפני הפחת - בתוך הבית - כתוב 32 A. אז מה יש לי פה? 40 אמפר או 32? האם אני צריך להשקיע כסף כדי להפוך ל 40, ואם כן - כמה (לא כתוב באתר ח"ח על המצב הזה). רק המזגנים (3.5+1+3/4) הולכים לזלול לנו 22 אמפר... אני הולך להזמין חשמלאי וחשוב לי להחכים מעט לפני שהוא בא. תודה רבה מראש. אורי

מאגר

New member
לפי הניראה קיים בביתך חיבור 25A

וזה גודל החיבור הרישמי שלך. כניראה שקודמך שמע להצעת ידידם שאינם יודעים את החוק. והחליף או לבד או בעזרת חשמלאי שעבר על החוק את הנתיך הראשי לבית ל 32A . בכדי לעלות את הזרם ל40A רשמי מחח"י עליך להזמין הגדלת חיבור שעלותו לחח"י היא 2,231 ש"ח לפי מחירון חח"י המופיע באינטרנט.ולהזמין חשמלאי שיחליף לך את הראשי וממסר הפחת ל-40A . הגדלת החיבור ע"י חשמלאי ללא דיווח לחח"י כפי שהרבה חשמלאיים יציעו לך, עשויה להביאך לבית המשפט בתביעה פלילית על גניבה עם כל המשתמע מכך (למרות שתגיד עכשיו שחברת חח"י גנבים והגונב מגנב פטור )הרי שאת הגנבה שלך אפשר להוכיח ואת שלהם לא מכאן שאתה תישא בדין והם לא. וכל האחריות תפול עליך ולא על החשמלאי שעשה לך זאת כי הוא לא יכתוב את זה בחשבונית ואם יכתוב יגיד. (הוא אמרלי שהיזמין הגדלת חיבור) ובזה זו מילה שלך מול מילה שלו בבית המשפט. דבר נוסף, לא בטוח כי עובי החוטים מהשעון ללוח החשמל אכן מספיק עבים ל40A. אז הזמן הגדלת חיבור והזמן חשמלאי שיסדר לך את הלוח ובא גועל לעינין שיהיה לנו רק טוב דורון ט

zavzav

New member
נשמע לא משהו, לצערי

אבדוק את העניין עם חשמלאי. שתי שאלות: 1. קודמי אמר לי שהחיווט בבית תואם ומוכן לחיבור תלת פאזי, יש גם המון נתיכים בקופסא. לא שקוף שהחיווט תואם גם ל 40A? מה עובי החיווט ל 40A? 2. מה משמעות הכיתוב (10)40 A? תודה

מאגר

New member
אינני יודע מתי ניבנה הבית אך החיווט

בפנים הבית אינו קשור לחיווט של מהשעון לקופסת הנתיכים שלך משמעות ה40A(10) היא נתיך 40A בקושר ניתוק של 10KA. עובי החוטים בין השעון ללוח הנתיכים חייב להיות לפחות של 10ממ"ר.

רשר

Well-known member
מנהל
מונה KWh המספר (10) = זרם הכיול

של המונה 40A = זרם נומינלי למונה אין כושר ניתוק כי אינו מנתק בנתיך או מאמ"ת יש כושר ניתוק והוא מופיע כמספר בתוך מסגרת [10000] על ממסר לזרם פחת מופיע [6000] [80] וזהו כושר הניתוק שנידרש למאמ"ת שמגן עליו, והזרם המקסימלי של המאמא"ת או הנתיך.

מר מגר . איפו פו הגנבה . מה הבחור

גנב ?. חשמל . הרי המונה רשם את כל צריכת הזרם . אצלי בבלוק חברת החשמל בדקה את כל הנתיכים של השכנים . ביקור רגיל . אצלי בבית יש 25*3A .אני החלפתי ל32 A לבד קיבלתי מיכתב מחברת החשמל להחזיר ל 25A . וקנס 170 ש"ח . על ביקור . שעשיתי נזק והיתפלספות . בקיצור אים כמה פקסים ששלחתי . לא שילמתי גרוש ורק החלפתי בחזרה ל25A את הנתיך . פלילי? . אים אין דם אין פלילי

מאגר

New member
ל"הטכנאי קרמר ראשית אני לא מגר

אלא מאגר, שנית זה שהיצלחתה זה לא אומר שזה מותר, ועצם שניתפסתה זאת אומרת שהם עושים ביקורות, ואם שילמתה עבור יחידות מניה של 3X25A ואתה משנה את זה ל-3X32A למרות שזה אחרי השעון, זו עדין גניבה וכלשכזו היא פלילית. מה לעשות מאחר והיא נוגדת את החוק ועשיתה דבר שלא ברשות ולא בסמכות. אז אנא על תלמד בפורום לעשות עבירות ומעשים שלא יעשו כי לא לזה נועד הפורום. ודע לך שבמקרה של שריפה חברת הביטוח לא תפצה אותך, ברגע שחח"י תודיע לה כי נעשה שימוש לא חוקי בחשמל, ראה פסק דין בית המשפט במחוזי תל אביב סידס נגד ביטוח ציון, שהפך לביטוח ציון+ חח"י נגד סידס בניהולו של השופט פיינשטיין, סידס לא רק שלא קיבל פיצוי מחברת הביטוח אלא שילם את הוצאות שני המשפטים וקנס לחח"י של כמה עשרות אלפי שקלים. ושיפוץ חדר המדרגות באותו בינין. אז למה להגיע למצבים כאלה ? שיהיה לנו רק טוב דורון ט

העברות מחולקות לכמה קטגוריות

יש פשע , עוון, ועוד משהוא . גנבה זה לקחת משהוא שלא לשלם תמורתו . לא נילקח כלום בגנבה . לעבור באור אדום זה לא גנבה , זה עברה על חוקי התנוע . להתקין מפסיק 34A בימקום 25A זו עברה על פקודת החשמל . וזה לא קשור לפסק הדין שהוא צודק . פשוט ניסתי להסביר את המונח "גנבה" וטו לו

מאגר

New member
ברגע ששילמתה עבור יחידות רשת של

25A ואתה לוקח 32A זו גניבה אולי אתה לא יודע אבל תבדוק ותראה שזה כך ויש על זה פסקי דין רבים.

אחי . אני עסקתי בכבלים פרטיים

וניתבעתי . על הפרת זכויות יוצרים . חוק הבזק . אני הייתי בהרבה מישפטים . המונחים שלך לא מדויקים . אתה כותב שלמתה עבור 25A ואתה "לוקח 32 " אולי אני צורך (לוקח) בכל ערב רק 10A . אז אני לא גנב . זה מה שכתבתי לחברת חשמל כשתענו שעשיתי תקלות . כתבתי להם שליפני מס' שנים גרו איתי ילדי צריכת החשמל הייתה מאוד גדולה וקפצו פקקים . היום אני גר אים אישתי . שצריכת החשמל היא מאוד קטנה שהייה מספיק לי פזה אחת . אתה צודק בכוונות . אבל לא מנסח את זה נכון . זו לא גנבה . מילון אבן שושו מפרש גנבה = לקחת ללא תמורה

מאגר

New member
כדאי מאוד שתיקרה שוב ../images/Emo70.gif

לא אמרתי ששילמתה עבור 25A. אלא שילמתה עבור יחידות מניה כלאמר (את השתתפותך היחסית ברשת הכללית עבור 25A ואתה לוקח יחידות רשת של 32A) לכן זו נקרת גנבה גם לפי אבן שושן. ואני כתבתי את ההגדרות במדוייק ואמן לי אני אוהב אותם בדיוק כמו כל עם ישראל. אבל שהם מגיעים עם הדברים האלה לבית המשפט הם תמיד זוכים, כי במקרה הזה החוק לצידם ואני מקוה שבזה תם ונישלם הוויכח בנושא. כי בכל מקרה זו עברה על החוק
שיהיה לנו רק טוב דורון ט

למעלה