אמפ...שלום!

MitzPetelGirl

New member
אמפ...שלום!../images/Emo140.gif

לאחרונה התצתמחנתי, ככה, פשוט. בהתחלה כלכך ניסיתי שלא, כי בסכ"ה בבשר יש ויטמינים שאני זקוקה להם וכבר יש לי חוסר גדול של ויטמינים בגוף ולהפסיק לאכול בשר רק יוסיף לי. למה להשתמש במילה בשר? נגיד עוף, כי זה מה שאכלתי עד עכשיו, עוף. אני לא אספר את כל הסיפור שלי, הניסיונות הכושלים לדחוף בשר לפה ולבלוע או להסוות אותו בכל מיני דרכים צבעוניות ונחמדות ואני מבקשת מכם, בבקשה אל תספרו לי על מה שמעוללים ומזריקים לתרנגולות(גם ביצים אני לא אוכלת, עוד משהו שתורם לחוסר ויטמינים) אני מודעת לזה ואם אני אשמע עוד פרטים זה יפגע עוד יותר בתפריט היומי שלי. האמת שבתקופה האחרונה אני מתקיימת על ירקות, פירות, פחמימות ודגנים בעיקר... נוט גוד, נוט גוד אט אול. השאלה שלי אליכם-מה אני יכולה לאכול שלא יגעיל אותי, שיהיו בו את הויטמינים שאני זקוקה להם (סטייל חלבון, ברזל, סידן) ושיתעכל אצלי בבטן בלי צורך להקיא אותו, ניסיתי סוגים שונים של שניצל טופו, נקניקיות טופו כל מיני דברים כושלים בניסיון להיות ´תחליף בשר´, לא הלך... תעזרו לי? תנסו? אני אישית נגד כדורים, דיברתי עם רופא, הוא אמר שרוב הכדור לא מתעכל והחלק הקטן שכן לא משפיע במיוחד.

aradori

New member
משעשעת שכמוך...

את מחפשת במקומות הלא נכונים... כל קשר בין בשר לבין חלבון/ברזל/סידן - מקרי בהחלט... אני לא זוכר את כל הערכים התזונתיים של כל המזונות, אבל עדיין - טחינה למשל (שומשום), היא מקור לכל מה שהזכרת (חלבונים, ברזל וסידן) - הרבה-הרבה יותר מכל מיני דברים שניסית לדחוף לעצמך לפה.... נכון תמיד אמרו לך שבחלב יש הרבה סידן? אז בשומשום (=>טחינה) יש משהו כמו פי 10 ממה שיש בחלב (אם אני לא טועה זה 100+ מ"ג לעומת 1000+ מ"ג או משהו כזה). רוצה חלבונים? שקדים, אגוזים או סתם ירקות יענו לך על העניין. גם בבטטות/תירס/תפו"א יש "חלבון מלא" אם אני לא טועה. בקיצור - לכי לתזונאי (רצוי שמתמחה בטבעוניים - הבנתי שבאתר של "אנונימוס" יש רשימת מומלצים) - והוא יתקן אותך, חמודה. לא לדאוג ולא להשבר. בהצלחה...

דורון ק

New member
ברוכה הבאה...../images/Emo13.gif

רק מוסיף קצת על התשובה שרשם אורי: דווקא עם קצת שיפורים-העיקרון של התזונה שלך נשמעת יס גוד-קבוצות המזון בתזונה צמחית הינן: דגנים מלאים-לחם,חיטה,שיפון,אורז,כוסמת,בורגול וכו´,וכמו כן ירקות פחמימתים כגון תפוחי אדמה,בטטות וכו´. קטניות-עדשים,מש,חומוס,שעועית,סויה,נגזרותיה של הסויה-טופו,מיסו וכו´. פירות. ירקות. אגוזים וזרעים. לכל אלו כמובן ישנן הרבה ואריאציות וניתן בוודאי למצוא משהו שיתאים? במידה ותכללי מקור לויטמין B12 ותאכלי בצורה מגוונת מקבוצות מזון אלו אין סיבה שיהיה לך חוסר תזונתי בשום יסוד ואף להפך. ובקשר למה שהרופא שלך אמר...אני משאיר לאלון לחוות דעה
.

דורון ק

New member
מפגש פורום...

לא,ממש אין סיכוי-דווקא מבחינת מיקום זה אחלה אבל בתאריך הזה ממש אני לא יכול לבוא. תהנו במפגש!

MitzPetelGirl

New member
תודה../images/Emo13.gif

נראה לי שבאמת כדאי לקבוע פגישה עם תזונתאית. אז אם אתם לא מחליפים מתכונים עתירי קלוריות ומרגיעים ילדים שהחליטו שלא בא להם לאכול שניצל היום-מה אתם כן עושים פה?

tali_le

New member
עושים המון...

מדסקסים על טבעונות וצמחונות מכל כיוון אפשרי גם התזונתי - וכן יש מתכונים כאן - זה הפך לתחביב הלאומי של נטע לפני תחביב המאמרים החדש... וגם האידיאולוגי

Neta558

New member
בעיקר נהנים

(מתחשקת לי להיות שמחה, אז אני שמחה) הפורום מחבר בין צמחונים וטבעונים לכל מטרה שנומרת מהמכנה המשותף. זה יכול להיות דיונים אידיאולוגים ופילוסופים הקשורים באידיאולוגיה מאחורי צ\ט, זכויות בע"ח ונושאים קרובים אחרים. (כי הכל מתקשר להכל). אנחנו משתדלים לעזור אחד לשני בשאלות שונות, אם זה חיפוש מידע על משקים מתועשים, שאלות תזונתיות או סתם פורקן ל"איזה מעצבן אוכל הבשר ההוא" :) כמו שלטי ציינה, יש כאן גם מתכונים שונים, בפינת המאמרים. (ושוב אני אזכיר שכולם מוזמנים להוסיף מאמרים מהמטבח שלהם... אני יותר מאשמח) אבל הכי טוב יהיה אם פשוט תצטרפי לדיונים. כבר ציינתי שאנחנו אוהבים כותבים חדשים? :)

MitzPetelGirl

New member
../images/Emo13.gif....

אני רק מפחדת שתכנים מסויימים בהודעות כאן יגרמו לי להיות טבעונית לגמרי, אני מקווה שזה רק שלב-חולף-בגיל ההתבגרות, ככה, אני לא רוצה להתחיל עם תחליפים, כדורים וכל הקטע הזה. ואל תבינו אותי לא נכון-שלהיות צמחוני/טבעוני זה רע לדעתי, אני פשוט לא רוצה להכנס לזה, לחרוג מהשיגרה שעוד איכשהו יש לי. אני מקווה שהצלחתי להעביר את מה שהתכוונתי אליו בלי להשמע מטומטמת

aradori

New member
אין לך מה לדאוג - זה רק שלב חולף

גם לי בגיל 16 היה שלב חולף כזה של טבעונות. בהתחלה אמרו לי שזה חולף תוך שבוע-שבועיים. אחרי חודש אמרו לי שגג תוך שנה. אז אמרו לי - "חכה - בבגרויות - נראה אותך בלי לאכול בשר" לקראת סוף תיכון אמרו - "טוב... בצבא אין ברירה..." לקראת סוף הקבע: "ומה תעשה בטיול שאחרי הצבא??? כשתהיה על איזה שפיץ של הר בהימליה?? שם אוכלים מה שיש, חביבי!!!" עכשיו כבר לא אומרים לי כלום. אבל אם תשאלי אותי - שלב חולף. עניין של 60-70 שנה, וזה חולף. אגב, אין אצלי שום "חריגה מהשגרה", תחליפים, כדורים ושאר ירקות. בעצם ירקות יש. בקיצור, זה ממש לא ביג-דיל כמו שאולי זה נראה לך... שווה לנסות - תמיד אפשר להפסיק.

למעלה