אמצעי התגוננות בפני תקיפה מינית

m_shy

New member
אמצעי התגוננות בפני תקיפה מינית

שלום לכולכם... שאלתי אינה נוגעת לעצם תקיפה מינית עצמה, כי אם לדרך למניעתה. ברור לי שפורום זה הוא פורום תמיכה, ואבין אם הודעה זו תמחק, למרות שייתכן שדוקא חברי פורום זה יוכלו לספק מידע חשוב ומהותי. אודה אם הודעה זו תושאר במקומה, ואף תענה על אף שהיא קצת
... בכל אופן: לפני שנים מספר נתקלנו, חברתי דאז, ואני, באמצעי מיגון שכונה (אם אני זוכר נכון) Lady Skunk. היה זה באחד מהירידים בגני התערוכה, ואמצעי זה קודם ע"י ארגון (כלשהו) לסיוע לנפגעי/ות תקיפה מינית. בניגוד לאמצעי מיגון אחרים, כמו מיכל גז מדמיע, שוקר, (או נשק קר או חם!), יתרונו של אמצעי מיגון זה שאינו יכול להיות מופנה כנגד המתגונן. מדובר באמפולת זכוכית הנתונה בתוך מעטפת פלסטיק, שבתוכה חומר שמריח כמו הריח שמתיז בואש בעת סכנה. את האמפולה אמורים לענוד במקום מסתור, בפנים דש הבגד, או על החזיה, ובעת מצוקה כל שיש לעשות הוא ללחוץ עליה בשתי אצבעות כך שתתנפץ. לא, זה לא סימפטי להריח כמו בואש, אך נציג העמותה הסביר שריח זה - לא זו בלבד שידיר ממוחו המעוות של התוקף כל מחשבות על תקיפה מינית, אלא אף ישכנעו בצורה שלא משתמעת לשתי פנים שהוא רוצה להיות... במקום אחר! מעטפת הפלסטיק מונעת ניפוץ האמפולה עקב נפילה על הרצפה. בינתיים עברו כמה שנים, (וגם הבחורה ההיא כבר אינה חברתי...), והנושא של התגוננות בפני תקיפה מינית עלה שוב. העניין הוא שאין לי מושג איפה להתחיל בכלל לחפש את ההמצאה הזו עכשיו, ודוקא יש מספר לא קטן של ידידות שלי שנדמה שאמצעי מיגון כזה יתאים להן יותר מכל אמצעי אחר... חיפשתי "lady skunk" באינטרנט, אבל העליתי חרס. ייתכן ואני משבש את שם המוצר? האם מי מכם יוכל/תוכל לספק מידע כלשהו, על המוצר הזה? דיווחים על יעילותו? איפה ניתן כיום להשיג אותו? מאוד אודה! שי משולם מנהל פורום זכויות בעלי חיים

שלום שי

אני אישית לא שמעתי על אמצעי המיגון הזה ואני גם בספק לגבי יעילותו. אגב, יש גם Gentleman Skunk? כי הרי גם גברים נאנסים. חשוב לא ליפול לתוך האשלייה שזה קורה רק לנשים. אבל מעבר לזה, היות ומרבית התקיפות מתרחשות תוך כדי ניצול של קשר קודם ואמון שניתן לתוקף, בשל אותו קשר קודם או בשל סמכותו, מעמדו וכד´, איני בטוחה עד כמה אמצעי זה יהיה יעיל. האחוז מכלל מקרי התקיפה שמתרחשים באופן שבו מצפה הנתקפת להספיק לשלוף אמצעי מיגון מהסוג הזה - אינו גדול. אך ממש לא שמעתי על אמצעי כזה ונראה לי שמדובר באיזה גימיק פרסומי מפוקפק. בכדי באמת לפעול למניעת תקיפות מיניות, דרוש גיוס הסברתי מאסיבי על מנת להסביר את נזקיה ואת המצבים בהם היא מתרחשת, ויפה שעה אחת קודם (בית הספר הוא מקום טוב להתחיל בו בהסברה ובחינוך, שלא לדבר על הבית). כך שהאחריות על הפחתת מקרי התקיפה המינית היא עניין חברתי ולא רק בעיית הנתקפות.

m_shy

New member
הכל נכון, ובכל זאת...

הודעה דומה השארתי בפורום "נפגעי/ות תקיפה מינית", וגם שם עלתה התהיה מדוע דוקא "lady". שאלה טובה. זה שם המוצר למיטב זכרוני, ואיני אחראי לבחירתו, באופן טבעי. מי יודע, ואולי עוד יסתבר שאיני מוצא אודותיו באינטרנט היות ושינו שמו מסיבה זו בדיוק... דוקא נדמה לי שאמצעי זה עולה על האחרים גם מבחינת זמן התגובה, שכן בניגוד לאחרים אינו בולט, וברגע שהצלחת להניח ידך עליו - השימוש הוא מיידי. זאת בניגוד למיכל גז או שוקר, שצריך גם לשלוף, ולכוון. אנשים עלולים מאוד להסס להשתמש באמצעי הגנה "אלים", אולי אפילו במיוחד כנגד בעל סמכות או מישהו מוכר. (הסיבה שאני מחפש דוקא מוצר כזה: ידידותיי אלו בן מדובר, עלמות עדינות נפש באופן נדיר ויקר, לא יפגעו אף בזבוב, והיסוס בשימוש באמצעי הגנה אקטיבי נגד תוקף עלול לגבות מחיר יקר...) תמיד עלול לקרות מצב שבו אין זמן אפילו לזה, ואני מסכים שאכן זו בעיה שצריך לטפל בה מן השורש... נפלת כאן על אוזניים קשובות, שכן על אף המרחק לכאורה שבין עיסוקו של פורום זה ופורום זכויות בעלי חיים - ממנו אני בא: הסיבה לקיום שני הפורומים היא אלימות. אלימות כלפי מי שחלש מאיתנו; ניצול של החלש לסיפוק צרכיו של החזק, או מה שמצטייר לפחות בעיני החזק כ"צרכיו". שי

לצערי

זו האמת. אחרי הכל, מדובר באותה גישה המאפשרת לאנשים מסוימים להרגיש שמותר להם לקחת מין בכוח. היות ומרבית מקרי התקיפה מבוצעים באמת כאשר לתוקף יש כוח רב יותר נגד הנתקף (גבר אל מול אישה, מבוגר או מבוגרת מול ילד או ילדה), הרי שגם כאן יש מצב של ניצול החלש. והתיקון? כנראה צריך להיות כבר בבית, דרך מסרים נגד אימוץ גישה שכזאת, שתחום המיני או בתחומים אחרים, כמו שהזכרת.

למעלה