אמצעי חימום

• פותח הנושא bizzi
  • פורסם בתאריך

bizzi

New member
אמצעי חימום

בחיפוש אחר בית להשכרה האם ישנה עדיפות לחימום מסוים? מה ההבדל בין gas ל oil? מה היתרונות/ חסרונות של שיטת חימום אחת על פני השניה? ולמה כדאי לישראלי מחורף של 15C לשים לב לפני שהוא מגיע לחורף של 20F בבוסטון.... תודה (חמימה) למומחים.

iris mom of two

New member
אישית אני מעדיפה גז

היו לי פה שני בתים אחד חומם ע"י גז, אחד בOIL. ההבדל העיקריזה: forced water heat, forced air or baseboard heat. בנוסף, אם החימום הוא בגז יש לך גז במטבח, אחרת פלטה חשמלית. OIL יותר זול (כרגע, זה עלול להשתנות), אבל צריך לדאוג שימלאו את הטנק. לי היה SERVICE AGREEMENT, אני לא יודעת מי אמור לדאוג לזה בבית מושכר, זה בטח משתנה בהתאם למשכיר. בקיצור, ההבדל לא משמעותי מספיק כדאי שאפסול בית בגלל שיטת החימום. אני כרגע מחפשת לקנות בית, ואז היתרונות לגז הם יותר גדולים: אין את הריח במרתף יש את הduct work למיזוג (אם כבר יש מיזוג בבית זה לא חשוב). למה להתמודד עם הקור? השנה זה קר מהרגיל, בד"כ זה לא נורא. חם בבית, רק בחוץ קר. אפילו באמצא החורף המקלחת לא נגמרת במים קרים כמו בארץ. אם אוהבים סקי, לא צריך לנסוע רחוק.

רק לא חימום בחשמל!!

ושימי לב לOUTPUT - כלומר איך החימום יוצא, האם הוא מתחת לרצפה? האם הוא יוצא כמו מיזוג מרכזי (תעלות אויר) או האם יש פסי חימום מסביב לקירות. אם יש ילדים, שימי לב האם האצבעות יכולות להתפס בפסי החימום, האם הם מותקנים כראוי, האם הם מחוזקים, וכמה הם מתחממים (כוויות).

iris mom of two

New member
ועוד הכנות

בגדים: נעליים שימנעו החלקה (להחליק על קרח זה כיף רק עם ציוד מתאים, לא על המדרכה) בגדי חוץ חמים (תראי תמונה). אבל בגדי חורף קלים לבית. לילדים 3-15 SNOW PANTS, שיוכלו לשחק בחוץ. עדיף לדעתי לגור בקומפלקס מאשר לשכור מאדם פרטי: המחיר דומה התחזוקה עדיפה בקומפלקס טוב ולא ידרשו חודש אחרון רק SECURITY DEPOSIT. ד"א זה נגד החוק לדרוש חודש אחרון מראש, מה שלא ימנע ממשכיר פרטי לעשות זאת.

bizzi

New member
עדי ואיריס - תודה!

איריס, אם את תושבת אזור בוסטון (נדמה לי), היכן מקבלים מידע בנושא החיסונים בגילאי גן/בי"ס? ידוע לי שיש להביא מסמך מסוים חתום. זה ייחודי לכל אזור?

iris mom of two

New member
פנקס חיסונים

צריך להביא פנקס חיסונים באנגלית, במסצוסץ לא יקבלו ילד מעל גיל 3 לגן ללא LEAD TEST. החוקים הם של משרד הבריאות של כל מדינה בנפרד. אבל לכל המדינות יש תקנות והם לפי אותן המלצות של משרד הבריאות הפדרלי.

G a l i 11

New member
צריך להגיע עם הילדים

לרופא בו את בוחרת כרופא הילדים שלהם ולהביא איתך את פנקס החיסונים מהארץ. הרופא יוודא שאכן ניתנו כל החיסונים המבוקשים (זה מאד דומה, לפעמים מועדי הנתינה שונים ובארץ נותנים פוליו גם דרך הפה, מה שלא ניתן פה). ההבדל היחיד בחיסונים עד גיל שלוש הוא אבעבועות רוח. פה חובה לקבל ובארץ (לפחות עד שעזבנו) אפשר היה לקחת באופן פרטי. הרופא, או יותר נכון הפקידות במרפאה, יתרגמו את המסמך לאנגלית ויתנו לך את האישור עם פרוט החיסונים. אגב, לפחות אצלנו, חייבים גם אישור על בדיקה תקופתית (שנתית בין גיל שנה לשלוש). וכפי שאיריס כתבה, אישור על בדיקת דם לאיתור עופרת (lead). זהו, נדמה לי.

למעלה