אמצעי מניעה - פמולן - וסרטן השד

TheSunshine

New member
אמצעי מניעה - פמולן - וסרטן השד

אני יודעת שהיה פה דיון לא מזמן אבל לא רציתי להקפיץ אותו מלפני כמה ימים וגם רציתי לחדד את השאלה. אני כבר חודשיים אחרי הלידה, הייתי כבר בביקור אצל הרופאה ואכן היא אמרה שהתקן שמים בדרך כלל רק אחרי הלידה השניה בגלל שהוא מעלה את הסיכוי להריון מחוץ לרחם. היא רצתה לתת לי גלולות רגילות (כשאסיים להניק - בינתיים אני עוד מניקה) אבל אמרתי לה ששתי הדודות שלי (אחות של אמא ואחות של אבא) חלו בסרטן השד ולכן היא אמרה שעדיף לא להמשיך עם הגלולות ולכן כן נלך על התקן. כרגע היא נתנה לי פמולן אבל קראתי גם פה שיש כאלה שלא התלהבו מהן. אני אשמח לשמוע ממישהי שלוקחת אותן כי עוד לא התחלתי ובינתיים גם בגלל זה עוד חזרנו לפעילות. וכן הרופאה שאלה אותי אם הסרטן הוא תורשתי. איך אפשר לבדוק את זה? ובכלל יש פה כאלה ששמו התקן אחרי הלידה הראשונה?

ניסיתי פמולן אחרי הלידה הראשונה

ולא פסק לי הדימום מהרגע שהתחלתי ליטול את הגלולות ולכן, לאחר כחודש וחצי או חודשיים התייאשתי והפסקתי לקחת אותם. מה התועלת בגלולות אם אי אפשר לעשות סקס בגלל הדימום שהם גורמים?
אז אחרי הלידה של מעיני כבר לא טרחתי לנסות שוב. אני בכלל לא מסתדרת עם גלולות... משגע לי את הגוף (השמנה, עצבים, ליבידו נמוך ושוב - למה גלולות אם הליבידו גם כך נמוך?
). הרופא המליץ על התקן מירנה (נדמה לי שזה השם, כי עוד לא התחלתי כי אני עדיין מניקה) ואמר שאין יותר טוב מזה, גם אם רגישים לגלולות רגילות כי מינון ההורמונים בהתקן נמוך מהרבה ולכן יש הרבה פחות תופעות לוואי... אשרי המאמין ואני אוכל לספר לך יותר על זה אחרי שאסיים את ההנקה (אין לי מושג מתי זה יהיה וסביר להניח שעד אז כבר תמצאי פתרון). בכל מקרה, כדאי לשמוע יותר מרופא אחד בנושא. בהצלחה!

ענתש

New member
בהתקן מירנה יש הורמונים שמופרשים

נקודתית בתוך רחם. לכן הוא טוב ויתר ובטוחיותר מהתקן רגיל אך למי שיש סרטן שד במשפחה לא מתאים. כמו שכתבתי למטה - מומלץ להמנע מכל סוג של הורמונים. לגבי הפמולן - אני נכנסתי איתן להריון מחוץ לרחם. מישהי חייבת להוכיח את מה שכתוב באותיות הקטנות של ההוראות שלהן
(<-- מעלה סיכון להריון מחוץ לרחם).

new mermaid

New member
נעמי, למה לא התקן ללא הורמונים

שאפשר לשים מיד? מעניין אותי מה הסביר לך הרופא, בפרט שלך יש היסטוריה "רעה" עם הורמונים ואת נראית מועמדת טובה דווקא לסוג הרגיל (ללא הורמונים).

ענתש

New member
יכולה לעזור בעניין הסרטן...

להלן העובדות הקרות: בעקרון סרטן שד יכול להיות תורשתי או סביבתי. כיום מוכרות רק 3 מוטציות שגורמות לסרטן השד (נקראות ברקה 1 וברקה 2 שממנו יש שני סוגים), ההנחה היא שיש עוד הרבה רק שלא יודעים לבדוק אותן כי עוד לא גילו מה הן. הסטטיסטיקה מדברת על אחת מ-8 נשים (כבר לא 1 מ-9) שתחלה בסרטן השד. כדי לקבוע האם הסרטן תורשתי במשפחתך מה שצריך זה הפניה לייעוץ גנטי שם יבדקו: 1. את הגנים של הדודות שלך כדי לבדוק האם אחת מהמוטציות המוכרות נמצאת אצלן (אגב, סביר להניח שכבר בדקו אותן כשיגרה לאחר שחלו - תשאלי אותן). 2. את ה"עץ המשפחתי" שלך כדי לבדוק למי היה סרטן ובאיזה גיל במשפחה המורחבת. הדפוס של עץ המשפחה יכול לרמוז האם הסרטן תורשתי או לא (אך לא בוודאות כמובן). אצלי במשפחה, אגב, העץ הוא תורשתי מובהק. לאחרונה גם גילו אצל דודה שלי נשאות לאחת המוטציות (מוזר מאד כי אמא שלי חלתה בסרטן השד והיא לא נשאית ואילו הדודה הנשאית, אחות של אמא שלי, לא חלתה...). בעקרון לנשים עם רקע של סרטן שד במשפחה לא מומלץ לקחת הורמונים מכל סוג שהוא בכלל. ובכלל זה גם פמולן המכיל רק פרוגסטרון (ולא פרוגסטרון ואסטרוגן כמו גלולות רגילות). מה שמשאיר אותך עם קונדומים/ התקן (לא מירנה, הסוג ללא הורמונים) או שיטות מניעה טבעיות כגון מעקב הפרשות וכאלו... מעבר לזה מה בודקים ? אצלך כנראה שכלום. בגיל צעיר ואם את עדיין מתכוונת להביא עוד ילדים לעולם ממילא אין מה לעשות, גם אם את אכן נשאית לאחת המוטציות. הטיפול המניעתי הוא כריתת שחלות (כדי להוריד את רמות ההורמונים בגוף) או כריתת שדיים מניעתית במקרה של הגן האלים יותר (ברקה 1) ובטח שלא מציעים אותו לנשים צעירות בגיל הפוריות. לכן כרגע מה שחשוב מאד שתעשי אם יש לך סרטן שד במשפחה זה דבר אחד ויחיד - תמצאי כירורג שד טוב ותגיעי אליו אחת לשנה לפחות לבדיקת שד מקיפה. רופא נשים פשוט לא מספיקמומחה כדי לבדוק שד ביעילות. אם אינך מניקה תוכלי גם לקבל מהקופה התחייבות לממוגרפיה החל מגיל 25 אם יש לך סרטן שד במשפחה (במקום מגיל 35 נדמה לי באופן רגיל). אם את מניקה אין משמעות לבדיקת הממוגרפיה עד שנה אחרי תום ההנקה (לא ניתן לקרוא את התוצאות בכלל) ואז החשיבות של כירורג שד טוב ומנוסה גדולה פי כמה. יש אפשרות לבצע אולטרסאונד השוואתי לשדים במקרה שלא ניתן לבצע ממוגרפיה. לבריאות!

TheSunshine

New member
טוב צפיתי את זה../images/Emo5.gif

קשה לי מאד לקרוא את מה שכתבת, אני מדי פעם מחליטה להתעניין בנושא ולהבין את המשמעויות ותמיד אני מחליטה בסוף שעדיף לי לא לדעת מאשר לחיות כל החיים בידיעה שזה יגיע. (אני מאד נוטה להכנס לנרוטיות הזו). דודה אחת שלי אינה בחיים כבר לצערי ולכן לא חושבת שיש איך לבדוק את הוא תורשתי או לא, אני צריכה לחשוב על דרך לברר. ולגבי הדודה השניה אני לא יודעת. אם לשתיהן זה לא תורשתי אני יכולה להרגע? או שאני עדיין בקבוצת סיכון? עד היום לקחתי גלולות כמעט רצוף במשך 10 שנים, אמנם תמיד הקפדנו על כאלה במינון מאד נמוך אבל בכל זאת וזו הסיבה שאני לא מצליחה להביא את עצמי לקחת את הפמולן למרות שהרופאה שלי היא מומחית גדולה ואני מאד סומכת על המילה שלה. לא ידעתי שיש כזה דבר כירורג שד? אני בהחלט אנסה לברר ולשאלתך אני אכן מניקה (אגב אני יודעת שזה גם משהו שתורם במניעת סרטן השד).

ענתש

New member
צר לי להגיד שכן.

הסטטיסטיקה היא אחת משמונה. כולן בסיכון... וסרטן זו מחלה שאם מתעלמים ממנה זה רק נהיה יותר רגוע. הדבר הכי יעיל כדי להבריא מסרטן זה גילוי מוקדם. אני אישית בכל שנה ביום ההולדת שלי (זה התזכורת שלי) מגיעה לרופא סתם ככה, בלי להיות חולה, לבדיקות כלליות - סתם כדי לראות אם משהו לא בסדר (וזה מעבר לסרטן השד) כי בסרטן, אם באים כבר שכואב, לפעמים זה קצת מאוחר מדיי....

TheSunshine

New member
אני יודעת...

בגלל זה יש לי דודה אחת בחיים ואחת לא. בכל אופן אני מתחילה בלברר אם אכן הסרטן היה תורשתי. אם זה לא לפי מה שאני מבינה ממך אני חוזרתלהיות בקבוצת סיכון רגילה נכון?

בימבילי

New member
לגבי ההתקן - לא מומלץ לשים התקן

אחרי לידה אחת אלא רק אחרי לפחות שתיים, מתוך הנחה שהרחם התרחב מספיק אחרי 2 לידות וזה קשור ליעילות ההתקן ולמניעת הריון מחוץ לרחם (לא זוכרת את ההסבר המדוייק). בכל מקרה - יש לי פה את העלון של מירנה שאני מתכננת לשים, אז אם את צריכה פרטים אני אוכל לתת לך.

תמי29

New member
לא למירנה!!!

לאחר ניסיון עגום למדי.דימומים כבדים במשך 7 חודשים. הוצאתי את המירנה וגם קיבלתי מהחברה החזר כספי מלא!! המירנה מבחינתי כשלון חרוץ ויש לי נסיון עשיר בהתקנים. (5 פעמים זה נחשב???)

תמי29

New member
אני אישית משתמשת

בגלולות מהדור החדש בשם מינולט. מינון ההורמונים בהם נמוך ועשו לי רק טוב.

לא זו הסיבה

למעשה, במדינות רבות בעולם, משתמשים בהתקן אפילו לנשים שטרם ילדו. בארץ (בצדק מוחלט) זהירים מאוד בנושא פריון ולכן נוטים להמליץ על התקן רק אחרי לידת שני ילדים. יחד עם זה, יש נשים רבות שטרם ילדו או אחרי לידה אחת שמותאם להן התקן (גם בזה יש מידות) לאחר פסילת אמצעי מניעה נוספים. כאשר זה בא אחרי שקילת אלטרנטיבות ותוך התבוננות בסיכונים (והרי לכל אמצעי מניעה יש סיכון או לפחות חיסרון) זה נראה לי סביר בהחלט. התקן ממילא לא נועד ולא יכול למנוע הריון מחוץ לרחם (שימי לב שהוא אינו מעלה את הסיכון להריון מחוץ לרחם, אלא פשוט לא מגן מפניו. גלולות עושות זאת מכיוון שהן מבטלות את הביוץ).

לא זו הסיבה

למעשה, במדינות רבות בעולם, משתמשים בהתקן אפילו לנשים שטרם ילדו. בארץ (בצדק מוחלט) זהירים מאוד בנושא פריון ולכן נוטים להמליץ על התקן רק אחרי לידת שני ילדים. יחד עם זה, יש נשים רבות שטרם ילדו או אחרי לידה אחת שמותאם להן התקן (גם בזה יש מידות) לאחר פסילת אמצעי מניעה נוספים. כאשר זה בא אחרי שקילת אלטרנטיבות ותוך התבוננות בסיכונים (והרי לכל אמצעי מניעה יש סיכון או לפחות חיסרון) זה נראה לי סביר בהחלט. התקן ממילא לא נועד ולא יכול למנוע הריון מחוץ לרחם (שימי לב שהוא אינו מעלה את הסיכון להריון מחוץ לרחם, אלא פשוט לא מגן מפניו. גלולות עושות זאת מכיוון שהן מבטלות את הביוץ).

טיפוטף

New member
אני שמתי התקן לא מירנה אחרי לידה2

הבעיה היא שאחרי שנתיים הייתי מאוד אנמית והיו לי דימומים מאוד חזקים. אני לא יודעת אם זה מההתקן או לא כי גם עכשיו יש לי דימומים חזקים. אם כי לא חזקים כפי שהיו אז, אבל צריך להביא בחשבון שאני עדיין מניקה. מכל מקום לא הומלץ לי לשים התקן, גם לא מירנה שאמנם יכול למנוע דימומים לחלוטין ומצד שני יכול לגרום לתקופה ארוכה של דימומים בלתי פוסקים. לגבי גלולות, ואפילו ההורמונים שבמירנה, האמת שאני לא בעד לדחוף הורמונים לגוף, שיגידו שאני פרימיטיבית, אבל כשאני קוראת ראיונות עם רופאים בכירים שאומרים שהם לא מבינים נשים שאומרות דברים כאלה, כאשר מצאו שההורמונים שבגלולות אפילו מקטינים את הסיכוי לסוגי סרטן מסויימים, זה מעצבן אותי עד מאוד. מהסיבה הפשוטה, שמנסיוני עם ההיבטים המשפטיים של האפידמיולוגיה ידוע לי עד כמה קשה להסיק מסקנות מרחיקות לכת עד כדי כך, מ"נטיה סטטיסטית" אשר לא ניתן בשלב הזה לבודד אותה די הצורך, ובמילים פשוטות, שיעשו ניסויים על עצמם. ואני מסכימה לחלוטין עם הגישה, שהחלטה על אמצעי מניעה, צריכה להביא בחשבון את מכלול הגורמים, ובכלל זאת גם עד כמה הריון בלתי רצוי יהיה "נורא", והאם ההחלטה במקרה כזה תהיה הפלה או לא, ומהן ההשלכות הבריאותיות של האמצעים האחרים הבאים בחשבון. במקרה שלי, אני בחרתי אחרי הלידה האחרונה (השלישית במספר), להשתמש בשיטת הימים הבטוחים ובקונדומים בימים שאינם בטוחים, אבל אני ממילא מתכננת עוד הריון בעוד שנתיים שלוש, כך שגם אם זה יקרה עכשיו זה לא ממש נורא ואפילו יהיה די משמח.

תמי29

New member
טיפוטף

גם אני כמוך סובלת מאד מדימומים בכל מצב. במיוחד בהנקות ואחרי לידה.(עד שטפון ממש) לאחר התקנת ההתקן 3 חודשים של דימומים חזקים במיוחד.המחזורים עצמם של 24-25 יום. כשהתחלתי עם גלולות כל גופי התאזן,מחזורים רגילים,דימום מועט כך שבמקרה שלי כנראה שיש בי איזה חסר בהורמונים שהגלולות מאזנות.

למעלה