אמצשבוע במטבח

ladybug6

New member
אמצשבוע במטבח

אחרי יותר משבוע של כריכים, בייגלים, פירות וחטיפי אנרגיה ולא מעט רגעי פתאט של מלפפון חמוץ בלחמניה בלי כלום -- היום סוף סוף מצאתי פנאי ואנרגיות לבשל משהו מזין, בלי להתאמץ, כי למי יש כח בכלל?
לסיר נכנס גוש של רוטב עגבניות קפוא (עודפים מלפני שבועיים שהקפאתי), לקט ירקות קפואים (גזר גמדי, כרובית, שעועית ירוקה עדינה, ברוקולי), חופן נדיב של עדשים כתומות + חופן נדיב של גריסי פנינה, עוד קצת מים ותבלינים לחיזוק, לרתיחה + בישול עם מכסה עד שהכל רך ורוב הנוזלים העודפים התאדו.
5 דקות הכנה = סיר שלם של בריאות ונחמה. כן, אפילו שקיץ.
לקינוח: חלב סויה + עוגיות אוראו. כי מותר גם להתפנק לפעמים



מה אצלכם?


ושאלה לחובבי חלב האורז-שקדים של ויטריז: ניסיתי אותו, לא טעים לי בכלל, לא מצליחה לשתות אותו ככה. יש למישהו המלצה מה לעשות איתו כדי שלא ייזרק קרטון שלם לפח? כמה זמן הוא בכלל נשמר טרי מרגע הפתיחה?
 
הדברים הרגילים

כרגיל, קמתי אתמול מוקדם ובישלתי אוכל לעבודה לימים הקרובים, שזה בעיקר מג'דרה ותבשיל ירקות.

בעוד יומיים יוצאת לנופש יוגה שיימשך עד מוצ"ש. מהניסיון של הפעם הקודמת כדאי שאדאג לי לאוכל כי לפחות בפעם הקודמת מה שהוגש שם לא ממש ראוי להיקרא אוכל.
אז אדאג לקחת פירות וירקות וגם מתכננת להכין שווארמה מסייטן ולקחת בפיתה כצידה לדרך. (וזאת תהיה הפעם הראשונה אולי שאכין בעצמי שווארמה צמחונית ולא אקנה)
 
אצלנו ככה

קדרה עם אורז מלא,קינואה לבנה, קינואה שחורה וכוסמת ירוקה- בצל קצוץ מטוגן,הרבה כורכום, כמון ופפריקה מתוקה. מלח.
אחת כזו נשרפה מאד בעודי מצ'וטטת ברשת עם חברה שאינכם מכירים
מיד הכנסתי אחרת זהה לתנור ועכשיו הכל טוב.
סיר בינוני של עלי מנגולד עליהן מאודות קוביות טופו- עם שמן קוקוס, כורכום, מלח, פלפל שחור גרוס ובצל מוזהב.
חציל בלאדי קלוי בתנור, נטחן עם טחינה גולמית, מיץ ליים משובח, הרבה שום ופטרוזילה. את זה לא צילמתי כי השתמשתי בקערת טאפרוור מכוערת באותה מידה שהיא שימושית
חצאי דלעת ערמונים אפויים בתנור לאכול עם כפית מעט שמן זית ומלח,או למלא באורזוהקינואה או בלי כלום.
את הליימים הנפלאים אני מתכוונת לפרוס דק ולכבוש עם
ה ר ב ה פפריקה- יאמי!
 

ladybug6

New member
אנ'לא יודעת על מה את מדברת

אני בכלל הייתי עסוקה בלבכות לחברה על הצרות שלי...


עשית לי חשק לדלעת ערמונים כזו
 

יוספה 51

New member
אוח, כמה חיכיתי לשרשור זה, כדי להראות

שאני לא רק מאותגרת שלא מבינה בתנורים ובקציצות (ואני לא), אלא לומר שאני גם ממש טובה לפעמים בסלטים מעניינים. אז הנה אחד- סלט משעועית מש, עם פאפיה
 

יוספה 51

New member
שגם מכיל כמו שאתם רואים סלק. אבל גם...

סלט מקינואה חומה, שעועית מש, בטטה, גזר ודלעת צלויים קלות, וחמוציות. יצא מעולה.
 

יוספה 51

New member
אח אח איזה כיף. תודה. אז ככה:

רטבים די רגילים: לקינואה עשיתי רוטב של שמן זית לימון וקצת סילאן. כמובן שגם שום, תמיד אצלי. לסלט עם הפאפיה רק שמן זית ולימון ומלח כי הניגודיות בין הפאפיה ללימון התאימה לי ולא רציתי סלט לגמרי מתקתק. אני בטוחה שנטשה, ליידיבאג, מיקי מהו ושאר מומחיות הפורום יוכלו להציע רטבים מוצלחים אבל הסלט של הקינואה ממש ממש מוצלח ומומלץ בשילוב טעמים לדעתי.
 
למה את אומרת ככה?

הרוטב שלך נשמע מתאים למגוון הטעמים שאינם הרוטב. שמן זית לימון ומלח זה בייסיק מצויין
אני בוודאי לא הייתי מאפקת והייתי דוחפת לקינואה בזמן הבישול זרעי כמון
 

יוספה 51

New member
איך אתן יודעות לחזק, כיף גדול.

מיקי, לא עניתי לך על הרוטב כי כבר כתבתי קודם לכן, לזה התכוונת, נכון ?
 
אצלי

קוסקוס (כזה שמכינים ברגע מקמח מלא) ומרק ירקות עליו שכולל גזר, קישוא, בצל, שעועית ירוקה ושעועית אדומה עם רסק עגבניות- יצא טעים!
היה גם סלט עדשים שחורות עם פטרוזליה בצל והמון לימון- אבל נגמר כבר....
 

יוספה 51

New member
אני עושה הרבה פעמים בתוך הקוסקוס

את הירקות, גם ממש טעים- כלומר, סלט ירקות. עכשיו זה כולל שעועית מש, עגבניות שרי, בצל ירוק וגמבה, גם מאד טעים. סלט עדשים שחורות עם פטרוזיליה נשמע מפתה ופשוט.
 

ladybug6

New member
גם אני מאוד אוהבת להוסיף קוסקוס לסלט טרי

עם הרבה מיצלימון, קצת שמן זית ומלח, קצת חמוציות וירקות טריים.
 
למעלה