אמרה על תפילה

judijudi

New member
אמרה על תפילה

אני מחפשת את הנוסח המקורי של אמרה שהולכת בערך כך: כל המוסיף או גורע אפילו אות אחת, תפילתו אינה נשמעת. אני בשום אופן לא מצליחה למצוא את זה, לא בגוגל ולא באתר של בר אילן. אם למישהו יש גם נוסח באנגלית - מה טוב. בנוסף אשמח לדעת מה מקור האמרה. רוב תודות!

לי ידוע...

על האמרה `כל המוסיף גורע` שזה מדברי רש"י בפרשת בראשית פרק ג` פסוק ג` "ומפרי העץ אשר בתוך הגן אמר אלקים לא תאכלו ממנו ולא תגעו בו פן תמותון" רש"י על הפסוק אומר "ולא תגעו בו-הוסיפה על הצווי לפיכך באה לידי גרעון, הוא שנאמר אל תוסף על דבריו" מכאן האמרה כל המוסיף גורע, אך לא שמעתי על אמרה דומה בהקשר של תפילה. מקווה שעזרתי.

asaf2000

New member
מצאתי בגוגל

מתוך אתר "דעת": "מאן דצלי צלותיה בעי לפרשא מילוי כדקא יאות" [=מי שמתפלל תפילתו צריך לפרש את מילותיו כראוי] (זוהר פרשת "וישלח", דף קסט). וכן נכתב בסידור המיוחס לרבנו שלמה ב"ר שמשון מוורמייזא, מגדולי חכמי אשכנז בדורו של רש"י(26): "המוסיף והגורע בה [=בתפילה] אפילו אות אחת - תפילתו אינה נשמעת, כי כולה במידה, באותיות ובתיבות, וסודות הרבה היוצאים ממנה. וכל ירא שמים ייזהר בה מלפחות ומלהוסיף. ולא ישמע לאלו שמוסיפים כמה וכמה תיבות, כי אין רוח וחכמה נוח בהם, כי לא נמסרו להם טעמי תפילה והסודות, כי חסידים הראשונים היו גונזים הסודות והטעמים".

למעלה