אמרות כנף בפרסית ותרגום לעברית

דוטקצי

New member
אמרות כנף בפרסית ותרגום לעברית

מה דעתכם שנפתח שרשור עם אמרות כנף בפרסית ותרגום לעברית. בכל שיחה עם אמי היקרה היא משרבבת פתגמים,,,אני מתמוגגת,איזה ביטויים עשירים, אני מעברתת אותם ומשתמשת בחיי היום יום -כמו:כשמישהו יושב עם הגב אלי ואומר:"סליחה שאני יושב עם הגב אלייך" אני מגיבה בחיוך-"אצלינו אומרים:לפרח אין פנים וגב,,,ואז עונה לי האדם כולו זורח:"את מרמזת שאני פרח?" פריוז תגיד לי איך אומרים את הפתגם בפרסית...

פרויז1

New member
../images/Emo141.gifגול פושתו רו נדרה.

גול פושתו רו נדרה. gol poshto ru nadare פרח אין לו/ה גב ופנים. המש יכיה hamash yekiye כולו וואחד
הייתי מציע לשרשר את אמרות השפר בשרשור האוניברסיטאי שלנו. אגב: קיבלנו הסמכה לחלק תארי "בוגר אוניברסיטה".
שבוע טוב. פרויז.

דוטקצי

New member
שבוע טוב.

איך אומרים שבוע טוב ,והאם לזה יש אמרת כנף,או איחולים?

פרויז1

New member
לי לא זכור משו.

על חודש טוב אני יכול לומר לך בוודאות שלא שמעתי. שנה טובה כן : סלתון בחוש saletun be chosh שנה טובה. סדו ביס סל באין סלהאיה חוב ברסיד sado bis sal be in salhaye chub beresid = מאה ועשרים שנה שתגיע/ו לשנים טובות אלו שבוע טוב. פרויז.

דוטקצי

New member
:"העשב צריך לערוב לחיכו של העז",,,

פרויז1 שבוע טוב ותודה רבה עכשיו לפני שאני סוגרת- אחת ואחרונה, יש פתגם שאומרים אותו בהקשר שבני זוג אוהבים,והאחרים תמהים על הבחירה אז אומרים:"העשב צריך לערוב לחיכו של העז",,,בחייאת פרויז1-איך זה נאמר בפרסית,,,שכחתי דוטקצ'י

פרויז1

New member
בחיית ז'וז'ו :

עלף בדהאנה ברה חוש מזס alaf be dahane bare chosh nazes עשב בלשון (על הלשון) של עז - טעים. זה תרגום מילולי שלי. נשמע לי בסדר. לא מכיר את הפתגם מפי בני הדור שקדם לי. בחיית : שבוע טוב. פרויז.

דוטקצי

New member
אתה צודק באלף אחוז-לזה התכוונתי-איזה פתגם חכם

עלף דהן בוז בייד חוש בייאד-אוי אוי אוי -כמה פעמים ששמעתי את המשפט הזה, בסוף העלף שלי ערב לחיכם של כוללללללללללם

niya

New member
רעיון נפלא../images/Emo140.gif

דוטקצ'י, איזה יופי

למעלה