אמרו לי שמקומי פה האומנם

א י ו ש י

New member
אמרו לי שמקומי פה האומנם../images/Emo9.gif../images/Emo35.gif

הנה השאלה ששאלתי היום בפורום להיות הורים תזכורת: היינו אצל אורטופד א' שאמר הרגליים של קסם אכן עקומות אבל אין מה לעשות ולחזור רק בגיל 3-4. האינטואציה של אמא איה אמרה (בתור היפכונדרית) לא יכול להיות שאין מה לעשות והלכנו לחוו"ד נוספת הפעם רופא אחר- מנהל מחלקת אורטופדיה בתל השומר - יעוץ פרטי לא דרך קופ"ח הרופא אמר שלקסם יש בעיה ברגל מולדת, השוק עקומה ולכן כפות הרגליים נוטות פנימה. הוא ביקש מאוד להקפיד לא לתת לו לשבת על הברכיים (כי אז הוא מכניס את כפות הרגליים פנימה) להקפיד בכל ישיבה שהרגליים נוטות החוצה וגם בלילה לנעול לו נעליים מיוחדות שקשורות בינהן כמו אזיקים כדי שבשינה לא יטו הרגליים פנימה גם. עכשיו למשפט המחץ שבגללו אני שמחה שהלכתי עם האינטואציות שלי והבנתי כמה זה חמור: אם הייתם מחכים לגיל 3-4 הייתם מוצאים את עצמיכם עם ילד בן 5 שצריך ניתוח לישור הרגל לדבריו, מה שיש לקסם ממש לא יפתר מאליו.. אני מניחה שיש לכם ניסיון עם הברזלים הללו? (אין לי ספק שקסם יתנגד מאוד לנעול אותן) עידוד? אני ממש מרגישה רע החלטנו אגב ללכת לדעה שלישית שתכריע, יש המלצות לרופא טוב? בעיקר במרכז או י-ם

טאניוש

New member
ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif

עד כמה שהבנתי אותך אין לכם בעית קלאב פוט אלא בעיה אחרת שגם בה מטפלים ע"י מכשיר דניס בראון (נעליים מחוברות)? נורא מעניין, חשבתי שזה מכשיר שמיועד לטיפול בק"פ בלבד. בגלריות יש תמונה של הנעליים, תראי האם לזה את מתכוונת. אם כן בהחלט יש לנו נסיון עם זה. השד לא נורא בכלל, אל תדאגי.

טאניוש

New member
שכחתי שאלה שניה

אנחנו מירושלים, מטופלים בהדסה עין כרם אצל פרופ'פורת. איזה קופה אתם?

א י ו ש י

New member
לאומית אבל אין לנו בעיה גם פרטי

זה שהיינו אצלו (פרופ' גנאל ברמת שרון) אמנם מקצועי אבל לא נראה מכל מיני סיבות שלא ארחיב כאן על גבי הפורום לא מתכוונים לחזור אליו

א י ו ש י

New member
הוא באמת אמר נעליים מחוברות../images/Emo4.gif

ואולי תסבירי ל-
כמוני מזה בכלל קלאב פוט? הבעיה עם הכפות רגליים שהוא מכניס אותן פנימה ולכן צריך לגרום לו שיסובב החוצה אבל יש גם בעיה בשוק.. בקיצר אנחנו מבולבלים ומודאגים תודה על קבלת הפנים!

טאניוש

New member
מנח כף רגל לא נכון

כפות רגליים מסובבות פנימה ומעלה. מאיפה אתם בארץ? אולי באמת תגיעו להמרפאה אורטופדית להדסה, שלפחות יהיה לכם איבחון? אם אתם מהמרכז אז יש גם שם רופאים מומלצים. בכל אופן, לא נראה לי שמדובר על ק"פ. תראי תמונות באתר של אושרי (כתובת בחתימה של אמא של כדור).

ראשית, אל דאגה

כפי שאמרה טאניוש, גם אם תצטרכו דניס בראון השד לא נורא בכלל. אני יכולה להמליץ לכם על פרופ' ויינטרוב אורטופד ילדים, מנהל אורטופדיית ילדים בבי"ח דנה ואין לי ספק שהוא יתן לכם אבחון מדוייק. לצערי, אינני יודעת כיצד מקבלים תור אליו. נסי לקבל התחייבות דרך לאומית. המלצה נוספת לאורטופד נחמד מאד מקופ"ח לאומית היא לד"ר חמו. כתבתי את פרטיו בהודעה אחרת דף או שניים קודם. שיהיה המון בהצלחה!

היי, שמחה ששמעת לעצתי ובאת.

לפה אני אורית אמא לתמיר עם קלאב פוט דו"צ. זה קצת מוזר להסביר לאדם ללא נגיעה לקלאב פוט מה זה: אז אני מגדירה את זה כעיוות של כפות הרגלים, הרגליים בתחילה נראות כמו מקל בייסבול? זה שמכניסים לחורים. הבעייה שלכם לפי המשתמע, היא אינה קלאב פוט בוודאות כי אחרת מגלים את זאת קודם, אך נראה לי שלפי מה שכתבת צורת הטיפול זהה. לצערי לא יודעת לתת לך מידע נוסף על הנעליים כיוון שאנו לא מטופלים בשיטה הזו, אבל בטוחה, וגם רואה כבר שמתחילים לכוון אותך למקומות נכונים. הכל עובר!!! תרגישו טוב אורית

זה לא קלאב פוט

שלום לכולם , למרות שהמון זמן לא כתבתי אני כאן כל הזמן . ועכשיו לעניין. כשהבן שלי איתמר שהיום כבר בן 3.5 נולד גם אני נורא נלחצתי כפות רגליו ( לפי מה שאני ראיתי) או יותר נכון השוקיים שלו פנו פנימה . לא סתם נלחצתי , אני נולדתי עם קלאב פוט קשה ברגל שמאל. לאן ולמי לא הלכנו... שוקיים שפונות פנימה זה לא קלאב פוט ובאמת אין מה לעשות ץ צריך לחכות עד גיל 6 השוקיים אמורים להסתובב למנך הטבעי ועד אז אפשר לעשות כל מני תרגילים ופיזיוטרפיה כמו לטפס על סולם וללכת על מקל של מטטא או לטפוס גולות עם האצבעות ולמתוח טבעת מגומי בפיסוק לצדדים. והכי חשוב להמתין וללאט לאט זה מסתדר ( כחו בחשבון שבשלב מסויים בין גיל 1.5 -2.5 יש נסיגה והרגליים פתאום פונות נורא פנימה ואז מתחילה הטבה ולאט לאט השוקיים מתחילות להסתובב החוצה.) אפרת

למעלה