אמרו שאי אפשר לשכור רכב בסין? אז אמרו!

T o m c o

Member
מנהל
אמרו שאי אפשר לשכור רכב בסין? אז אמרו!
אפשרי גם אפשרי!

שלום חברים,
כשכתבתי בפורום כשהייתי בסין, אמרתי שאעלה בהמשך הסבר איך עושים זאת:
תמיד אומרים שבסין אי אפשר לשכור רכב כי צריך רשיון נהיגה סיני, אבל מה אם רוצים בכל זאת לשכור?
אף אחד לא אמר שאין אפשרות להוציא רשיון נהיגה סיני.
באחד מחיפושיי באינטרנט - מצאתי את האתר הבא:
http://motorhome-china.com/report_dl.html
המסביר באופן די מדוייק את הליך הוצאת רשיון הנהיגה הסיני בשדה התעופה בבייג'ינג.

ההליך הינו זול - פשוט וקצר.
הבעיה היחידה שיש היא שישנו צורך להגיע עם הפרטים מלאים מראש, מה שדורש מישהו שיתרגם את הפרטים שצריך מהרשיון הישראלי לטפסי הבקשה לרשיון סיני.
ההליך לוקח זמן - בערך כשעה - מעט תיזוז בין תחנת המשטרה למשרד הרופא בקומה מעל ואולי קפיצה קטנה לדואר לשכפל עותק של הדרכון.
העלות - 20 יואן (כ-12 ש"ח) ואולי מעט יואנים נוספים על שכפולים.

בעת השכרת הרכב - צריך להבין כי ההליך לוקח יותר זמן, ותדרש המתנה ארוכה יותר - הסינים לא רגילים לתיירים שאינם סינים המשכירים רכב ומופתעים מזה, בודקים אם מאשרים להם לעשות דבר שכזה, אך בסוף - אחרי שעה נוספת, זה מצליח!

אז הייתי בסין, הוצאתי רשיון, שכרתי רכב וחזרתי לכאן כדי לספר על זה,
(מה שקשה מאוד להצליח לעשות כי רמזור הוא סוג של המלצה, והפניה שמאלה היא כשהבאים ממול נוסעים ישר. צריך להשתחל בדרך ולהצליח להשאר חי), מקווה שמידע זה ימצא שימושי למטיילים נוספים!

Tomco

kogawa

New member
הסיבה שענו לך כפי שענו
נשאלנו כאן רבות האם אפשר להשכיר דירה בטוקיו? או אוטו בסין?. ודאי שאפשר לשכור אבל לגבי להשכיר, עליך להגיע לסין עם אוטו שלך וזה כמעט בלתי אפשרי. גם אתה שלרוב דייקת בעברית, כתבת "הסינים לא רגילים לתיירים שאינם סינים המשכירים רכב ".
זכור: בעל הנכס משכיר והלקוח שוכר, וזו עברית מובנת וחד משמעית.
ולגבי נהיגה בסין, לא מוצא בכך ייתרון אם אין לך שפת תקשורת עם מפות, נהגים ושלטי הכוונה

T o m c o

Member
מנהל
ראשית כלפי העברית, צודק - טעות שלי, מעטים שוכרי הרכבים שאינם
סינים.
&nbsp
ניתן כתייר לשכור רכב, הרשיון מקנה אפשרות לנהוג ברכב שכור מחברת השכרה מורשית או רכב שהבאת איתך לסין.
מעבר לכך, אסור לבעל הרשיון הזה לרכוש רכב ולנהוג עליו.
&nbsp
כלפי הנהיגה, שימוש במפות של גוגל עבד נהדר, הן כתובות באנגלית ומאוד פשוט להסתדר איתן, את הרכב שכרנו בעת ששהינו באתר נופש ממערב לשנגחאי, (באיזור ZhuJiaJiao), את הנסיעות עשינו בעזרת המפות של גוגל ונסענו בכל האזור שבין Suzhou ו שנגחאי.

kogawa

New member
מקווה שנעזרת בכתבותיי
אני אהיה שם רק בשבוע הבא ובמשולש סודזואו, האנגדזואו, שנגחאי רק בסוף החודש.

למעלה