אמריקאים והצורך שלהם להיות שונים

pelegs

New member
אמריקאים והצורך שלהם להיות שונים ../images/Emo4.gif

קניתי מוצר מחו"ל, שבין השאר גם מכיל מנוע, ועד שהוא הגיע כל הדרך מארה"ב וחייב אותי בהמון כסף על המשלוח, נזכרתי אחרי שפתחתי את האריזה שבארה"ב החשמל זורם בתדירות 60 הרץ, במתח ממוצע של 110 וולט. האם יש לי סיכוי להריץ את המכשיר בארץ, ז"א - האם ניתן לקנות במחיר לא מופקע מדי טרנספורמטור AC מ220 וולט ל-11- וולט? אבל האם יש טרנספורמטורים שגם יסדרו את ההפרש בתדירות? אם התדירות הנמוכה יותר תגרור פעולה איטית יותר של המנוע אני אחיה עם זה, אך אם זה ישרוף את המנוע אני מעדיף לחבר את המכשיר למקור חמשל כמו שהוא דורש (שזה, כאמור, 110 וולט ב60 הרץ...). אתם חושבים שתהיה בעיה עם זה?

טל ר

New member
אנא הסבר קצת יותר מהו המוצר

כי אני דווקא מניח שהוא עובד על DC, ויש לו טרנספורמטור שמוריד את המתח, מיישר ומעט מייצב אותו (זה מה שקורה ברוב מוצרי החשמל).

pelegs

New member
זה מערבל מגנטי עם פלטת חימום

(פרטים יותר ספציפיים ניתן למצוא כאן:http://secure.sciencecompany.com/Magnetic-Stirrer-with-Hotplate-P16025C700.aspx) הוא פועל כאמור על חיבור AC של 110 וולט, 60 הרץ, ודורש הספק של 180 וואט. אם אכן הוא בעצמו מיישר את הזרם, עדין אשמח להעביר אליו את מה שכתוב, שכן ממש אין לי סבלנות להתעסק עם החלקים הפנימיים של המכשיר וכו'

טל ר

New member
סביר להניח

שהמנוע הוא DC והחימום הוא AC, ואני משער שהוא יעבוד ללא שום בעיה על 120V 50Hz. במקומך הייתי קונה טרנספורמטור ושלום על ישראל.

חייסוס

New member
לא בטוח!

סתם כמה נקודות שעולות לי בראש: אם המנוע הוא אכן DC, אזי חשוב לדעת איך ההמרה מתבצעת. ישנן דרכים לעשות זאת באופן שלא ישנה כהוא זה שמדובר במחת כניסה אחר, וישנן דרכים שבהן תקבל מתח DC כפול, מה שעלול לשרוף את המונע. pelegs, למה אתה לא שולח מייל לחברה שמייצרת את זה ושואל אותם?

טל ר

New member
מתח DC כפול?

איך הזנה ב-120V 50Hz במקום 120V 60Hz תגרום למתח DC כפול?

חייסוס

New member
220V לא 110V

אם אתה מייעץ לו להשתמש בשנאי שימיר את המתח (אבל כמובן שלא ימיר את התדר), אז כנראה שזה יעבוד. הדבר היחיד שאולי יכול להיות בעייתי הוא תדר המיתוג באם קיים בפנים שנאי ממותג, אבל לא סביר לדעתי שזה יקרה.

avinamal

New member
למה לא לקנות בארץ?

זה סתם stirrer רגיל או משהו מיוחד? עכ"פ לא הייתי דואג, מתאם (לא מיוצב) זה דבר לא יקר.

pelegs

New member
אז קניתי טרנספורמטור 220V ל -100V וזה לא עובד

פלטת החימום אכן מחממת כמובטח, אבל העירבול המגנטי לא עובד. יש רעש של רטט, והברים המגנטים שמונחים, למשל בתוך כוס עם מים, לא מסתובבים. גם במהירות הסיבוב הכי גבוהה

pelegs

New member
...ואז התברר שזה בורג שחובר בצורה משוחררת מדי

שגרם לחוסר עבודתו התקינה של המכשיר, ועכשיו זה תוקן. תודה לכל העונים!

למעלה