אמריקה זה לא מי יודע מה!

אמריקה זה לא מי יודע מה!

עוד שבועיים אני חוזר ללימודים האוניברסיטאים באוניברסיטה ממלכתית (לא פרטית). מוחרותיים יש לי פגישה עם הפקידים שאחראים לשילוב תלמידים עם מוגבלויות. כל הנירות מוכנים. הפקידות של האוניברסיטה הזו כבר הוכיחה עצמה כ'לא משהו'. בין השאר נאמר לי שאצטרך לקנות את כל הציוד הטכנולוגי בעצמי ואולי לקבל מהם אישור להשתמש בו. בארץ משאילים ציוד כזה לסטודנטים. לפחות בחלק מהאוניברסיטאות.

שבט

New member
מוזר...

ואני חשבתי שבאמריקה יש יותר מודעות ויותר תמיכה. אל תשכח שתמיד יש את האופציה לחזור לארצנו הקטנטונת ו... בכל מקרה שיהיה לך המון המון הצלחה.

אנחנו בטוח חוזרים. השאלה היא אם

ללמוד בינתיים פה או לא. אישתי חייבת ללמוד פה כי פוסט דוקטורט חייבים לעשות בחו''ל כדי לקבל משרת פרופסור בארץ. יכול להיות שבכל שאר האוניברסיטאות בשיקגו המצב טוב יותר. בשיקגו יש המוני אוניברסיטאות פרטיות וממשלתיות (בלי קשר למכללות).

שבט

New member
עדו

לדעתי כל עוד אתה שם, עדיף שתנסה ותתקדם מאשר שלא תעשה כלום. לא?

בדיוק. אגב חזרתי מהפגישה.

אשאהייה פחות עייף אדווח. יש להם הצעות שיכולות מאוד להואיל וכאלה שפחות. יש גם דברים שחבל שהם לא נותנים וחבמקום חלקם הם מבזבזים כסף על דברים יקרים ולא יעילים.

טוב, סיכום הפגישה:

זכויות הם התנו לי מכאן ועד הודעה חדשה בכפוף להסכמת המרצה. ציוד? אני חייב לקנות לבד. כולל ציוד שהסברתי להם שיהיה להם זול יותר לקנות לי מאשר לתת לי להשתמש בשירות שלהם (למשל בשירות הקלטת הספרות שלהם). הם ישלמו 25 דולר לשעה למי שייתן לי לצלם את סיכומי השיעור שלו.

בעקבות הפגישה צריך עוד 3 פגישות.

נפגשתי עם המנהלת הכללית של שרותי הסיוע לסטודנטים בעיל לקויות. תהייה לי פגישה עם אחראית טכנולוגיה מסייעת, עם אחראית תשלומים למסכמי שיעור שכירים ועם אחראית הקלטות והנגשות טקסטים. בקיצור, הרבה שירות, חלקו לעניין, חלקו מסורבל ויקר מדי וחלקו חסר. טוב, אין שירות מושלם וכנראה שיש תקציב וכוונות טובות. אולי אצליח לתת להם כמה עיצות יעול ברוח טובה שכן ייקלטו.

למעלה