אמריקה here we come

Shampile

New member
אמריקה here we come../images/Emo70.gif

אנחנו עתידים לנסוע לארה"ב במסגרת רילוקיישן בעוד כחודשיים כנראה לפורטנלד. כנראה כי בשבועיים הקרובים זה יסגר סופית ועדיין קיימת אופציה גם לפיניקס. מבחינת אישורים, אשרות ויזות וכד' העבודה מטפלת. חשוב לי לשמוע מה לדעתכם חובה לעשות לפני המעבר. מה אתם חושבים שבלעדיו יהיה קושי להסתגל. ולהורים שבינכם - האם קיימות רשתות גנים כגון ויצו? איך אני יכולה לברר על גנים מומלצים? יש לנו בת בת שנתיים. אודה על כל התייחסות. תודה ויום נפלא

Ani15

New member
אולי הגיע הזמן לפורום חדש

"עוברים מאינטל". תקראי בבקשה במאמרים ובשאלות הנפוצות בסרגל הכחול בראש הדף. ואז, כשתדעי פרטים ואם יהיו לך שאלות ספציפיות, תחזרי וננסה לעזור. הכי טוב - תבקשי מאינטל לקשר אותך עם ישראלים שכבר נמצאים שם ברילוקיישן, הם יוכלו הכי הרבה לעזור.

Shampile

New member
../images/Emo13.gif משעשעת התשובה שלך....

אני אבדוק לעומק את המאמרים. מלבדם אשמח לכל אינפורמציה במיוחד בנושא גנים/שכונות וכל מידע נוסף על פורטלנד.

Shampile

New member
תודה.

אשמח לשמוע איזה אזורים מוגדרים כטובים. מה עם גנים? האם זה מחוייב במציאות לשלוח ל - JCC? האם יש אוכלוסייה יהודית גדולה? מה עם ישראלים? מה מזג האויר הממוצע לעונה זו ובכלל.... כל מידע רלוונטי נוסף יתקבל בברכה ובהמון תודה. יום טוב

Ufin

New member
אז ככה

רוב הישראלים גרים איפה שהמפעל נמצא, בהילסבורו שזה מערבית לפורטלנד. הילסבורו לא נחשבת לאיכותית במיוחד אבל יש בה איזורים טובים. יש קהילה יהודית אמריקאית בינונית, הJCC מורכב מאנשים מבוגרים בעיקר. ישראלים יש הרבה פחות, תלוי במצב רוח של אינטל מזג אויר אוקטובר עד אפריל גשום מאי עד ספטמבר נעים בד"כ לא קר כמו בהרים או במזרח פורטלנד עצמה היא עיר יפה מאוד והכלל האזור יפה מאוד איכותי

Shampile

New member
המון תודה

איך אני יכולה לברר איפה האזורים היותר טובים? ציינת שיש בהילסבורו אזורים טוב יותר. יש להם שמות? אם לא הילסבורו, איפה כדאי, במרחק נסיעה קצר יחסית לגור? כפי שהדברים נראים עכשיו עתיד ליצור איתנו קשר מתווך שיציע לנו מספר מקומות. חשוב לי לדעת מראש איפה יותר כדי ואיפה פחות. בנוגע למזג אויר - האם יש צורך לקנות חליפות חמות במיוחד עוד בארץ? אני דואגת בעיקר לבת שלי בת השנתיים... שוב תודה.

Ufin

New member
אני אברר לכבי אזורים

לגבי מזג אויר- בין 0ל15 בשבועות האחרונים היה יום אחד של שלג ועכשיו בד"כ גשום וסביבות ה10 מעלות

Ani15

New member
מכרים שלי

שלחו את הילדים לביה"ס היהודי בפורטלנד (אני לא יודעת אם זה הJCC) והיו מאוד מרוצים.

למעלה