אמריקה

SolArize

New member
אמריקה

אהלן אני בארה"ב כבר חצי שנה ואני מתפלא כמה צעירים כאן יודעים מה באמת הולך בארץ הם חושבים שכולם בצבא לוחמים ! הם חושבים שכל הארץ מסוכנת (ברמה של שדרות וקרית שמונה) הם חושבים שישראל מודרנית אבל ממש לא ברמה של ארה"ב אני נמצא באריזונה שאני מניח שאנשים כאן יותר "פרמיטיבים" מהמערב ישראל חייבת לשנות תדמית בהול! יש בארץ כל כך הרבה דברים יפים שחבל שמבחוץ רואים רק עמודי אש ותמרות עשן

newbie7

New member
אחרי שתגור כאן כמה שנים ותבוא

לביקור בישראל, תגלה שבסך הכל הם לא טועים בהרבה.

SolArize

New member
מה זתומרת?

חייתי בישראל 23 שנים (אני בן 23) ושירתתי בצבא (ג'ובניק!) טועים: מי שחי בארץ...תל אביב וירושלים לא שם על האלימות...יוצא לבלות ועושה מה שבראש שלו בצבא...לוחמים..חחחחחח ישראל היא אחלה מדינה לגור בה! מה שיש בארה"ב יש בארץ. רק התנאים יותר קשים והמחייה קצת פחות יוקרתית מכאן. זה לא אומר שהחיים בארץ הם על הפנים!

Vdrums

New member
אז למה אתה בארה"ב?

בארץ קשה להסתדר, קשה להתקדם, הכל יותר לחוץ. זה מספיק כדי להגדיר את המצב "על הפנים"

SolArize

New member
לא לכולם יש את התענוג

להיות אזרח אמריקאי אתה יודע.... בכל מקרה זה לא היתה הכוונה של ההודעה שלי..לדון איך החיים בארץ הכוונה היתה להראות שאנשים בארה"ב חושבים שבארץ המצב הרבה יותר גרוע ממה שהוא באמת וזה רק מזיק לארץ

ולא כל הישראלים עוזרים לשנות את זה.

אתה יודע כמה ישראלים גורמים לאמריקאים לחשוב שאנחנו עם של ברברים? לדעתי עדיף להתחיל מלטפל בהם.

Vdrums

New member
זה בסדר, הרבה אנשים בארץ

חושבים שבאמריקה כולם מלאים בכסף.

מהמערב?

אריזונה נחשבת די מערבית. ממרום 23 שנותיך יש לך עוד מה ללמוד על העולם (בלי שחצנות. זה פשוט כך). כשאני הגעתי לאיזה חור בפנסילבניה שאלו אותי אם יש לי גמל בבית. כשאמרתי להם שיש לי אוטו יותר חדיש משלהם הם היו בשוק טוטאלי! אז איש, פשוט תסביר להם, תראה להם את הצד היפה שבישראלי (ובך) ופשוט תהנה.

Sharon F

New member
אני לא חושבת שצריך להשמיץ או לצחוק

זה ממש נכון. לומדים איתי בכיתה אנשים מאוד, מאוד אינטילגנטים ואחרי כמה שבועות של היכרות מספר סטודנטים ניגשו אלי בהזדמנויות שונות ואמרו בעדינות משהו כמו "את לא ממש נחשבת לישראלית טיפוסית, נכון?" חלקם אפילו התנצלו שהם שואלים, אבל היו מאוד סקרנים לשמוע על החיים בארץ, כי מה שהם רואים בחדשות זה באמת אש ותימרות עשן. בקיצור, הבאתי להם תמונות מהארץ, של הבית שלי, העיר שלי (נתניה!!), ומאוניברסיטת בן גוריון, ולדעתי זו הדרך הטובה ביותר. זה נכון שישראל זה אחלה מקום לחיות בו במיוחד ליהודים-ישראלים רווקים, אבל אין שם את האפשרויות שיש בארה"ב. החלק היותר עצוב הוא שיש יהודים ששאלו אותי שאלות כמו "יש מקדונלדס בישראל?"

strangerit

New member
אני לא רווק, אז קשה לדעת

איך זה פה בשבילם. רק יכולה להעיד איך זה להיות נקבה בארץ ישראל.

strangerit

New member
יכול להיות שאת צודקת

אבל אולי תוכלי להסביר למה התכוונת במשפט המקורי שלך שישראל זה מקום טוב לרווקים, ואני אשתדל להוציא את הראש מהשליליות הכללית שאני רוכשת למדינה הזו..

אני אמרתי שישראל טובה לרווקים?

האמת שאין לי מושג- לא הייתי רווקה בישראל מאז...1999 ככה שאני באמת לא יכולה להעיד. אם אמרתי- מעניין באיזה הקשר. שליליות זה לא טוב, לא משנה באיזה הקשר- אפשר לבחור לגור איפה שרוצים- לא צריך לרחוש שליליות למדינה שלמה- זה המון שליליות. דרך אגב- אני עדיין הייתי רוצה פרטים- נגיד, אם ישראל לא טובה לרווקים- איפה טוב לרווקים? (כי לי טוב בכל מקום פחות או יותר מהבחינה הזו) ולמה?? כלומר- מה המדדים?

סלסרו

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

שמח לראות את השינוי העצום שחל בך... "שליליות זה לא טוב, לא משנה באיזה הקשר- אפשר לבחור לגור איפה שרוצים- לא צריך לרחוש שליליות למדינה שלמה- זה המון שליליות." תזכרי איך דיברת רק לפני זמן קצר על עיר שלימה..

strangerit

New member
צודקת, זאת היתה שרון מעליך

התבלבלתי. מכיוון שאת גרה במדינה אחרת כבר הרבה זמן, קשה לך כנראה לזכור כמה קל כאן להיגרר לשליליות קולקטיבית.

למעלה