של 20,000 באט מופיעה בחלק מהמכשירים, חלק די קטן אגב, עוד לא מצאתי מכשיר שבאמת ייתן את הסכום הזה, תמיד הם הגבילו ל 10,000 גם כשהופיע 20,000 ולא, אני לא באובר ויש לי מאסטרכארד זהב. ייתכן שיש פה ושם מכשיר שנותן 20,000, לא ערכתי מחקר מקיף אבל זה נדיר למדי אם קיים. החיסרון המשמעותי של אמריקן אקספרס הוא שמכבדים אותו במעט מקומות יחסית למאסטרכארד וויזה.
בתוך בנגקוק הכספומטים של הבנקים הגדולים כמו SCB וקסיקורן נותנים 20K בלי בעיה, הבנקים הקטנים יותר כמו TMB לדוגמא מגבילים ל-10 או 5. מחוץ לעיר הדברים שונים, ויש הגבלות וגם תעריפי עמלות שונים אפילו לכרטיסים מקומיים.
בהחלט לא בדקתי לעומק וגם לא מסתכל של מי המכשיר. קרוב אלי יש כמה מכשירים שמהם אני מושך בד"כ אבל רובן כאפה שצמודים לפמילי מארק או 7/11, לא בנקים. אם זה היה מציק לי הייתי כנראה בודק יותר לעומק. מצד שני גם בחור הכי נידח לא קרה שהוגבלתי לפחות מ 10,000.
להחזיק סכום כזה במזומן, מעדיף לגהץ, אבל אם נורא ארצה אמשוך 3 פעמים 10,000, דווקא על זה אין לי מגבלה. אולי עכשיו, אם אחליט לקנות עדשה חדשה אתקרב ל 20,000, אם אקבל הנחת מזומן אז אמשוך בפעמיים.
אם ניקח בחשבון שאם אני זקוק למזומן והמכשירים שלידי נותנים רק 10,000 אז אסע במיוחד למכשיר אחר? ומצד שני פעם אחת שיכייסו אותי עם 10,000 באט מיותרים וכבר כוייסתי פעם שווה לעמלות של הרבה מעבר לשנה. אבל כל אחד וחישוביו.
אתה צריך לפתוח חשבון בנק , קסיקון נותן לישראלים בלי בעיה (בחינם אאל"ט) אתה מושך מהחשבון בנק שלך, בישראל/אמריקה/אנגליה, כל פלאנאג בשלו. ומפקיד בקסיקון, הם גם נותנים לך עמלה על העו"ש של איזה 1.00 % , קצת , אבל עדיף מכלום בישראל.
השאר בדברים שמניבים מעט יותר מאחוז. אם כבר הייתי מפקיד בויאטנם, בפעם האחרונה שהייתי שם נתנו מעל 15% שנתי, עוד שלושה שבועות אהיה שוב, אראה מה השתנה. בכל מקרה אני יכול לפתוח חשבון בכל בנק בתאילנד, זה רק לא עוזר לי בכלום כל זמן שאני חי בעיקר מהכנסות בישראל בשקלים. סתם עוד ניירת. אני כבר הרבה אחרי בדיקת כל האספקטים בנושא וגם יש לי הבנה זעירה בפיננסים ובכל מקרה אני שייך לאלה שמוכנים לוותר על עוד 100 ש"ח בשנה למען הנוחות, למעשה על הרבה יותר, איש איש ושיקוליו.
אני מניח שאתה מבין בפיננסים אז אתה יודע למה הם נותנים ריבית כזאת.. למי שרוב ההוצאות בבאט לא הייתי ממליץ להעביר לשם יותר מדי כסף. אני טיפה מתעסק בפיננסים גם. ההכנסות שלי גם לא מתאילנד אבל במקרה שלי העדפתי לפתוח חשבון עו"ש מקומי כי העברות TT זה יותר זול (שערי המרה טובים יותר, אין עמלות משיכה ואני לא משלם על ההעברה עצמה) וגם יש דברים שקל לי יותר לשלם כאן בהעברה בנקאית אונליין או דרך הבנקט.